INFORMAŢII UTILE

Viticultura în România

Viticultura în România

VITICULTURA ÎN ROMÂNIA   Viticultura dispune de areale bine delimitate, iar în cadrul acestora, de areale în interiorul cărora se pot produce vinuri cu drept de origine controlată. Unităţile de habitat viticol din România sunt:     Regiunea viticolă este un habitat de mare [...]

 

Vinul pentru desert - Vinul de paie

Vinul pentru desert - Vinul de paie

Vinul pentru desert - Vinul de paie   Strugurii sunt culeşi toamna târziu, în luna octombrie sau chiar mai târziu, apoi sunt păstraţi în spaţii aerisite. Ciorchinii sunt aşezaţi în rafturi, pe rogojine (pentru a nu prinde mucegai), pentru uscare, reducerea sau eliminarea apei (deshidratare) [...]

 

Asocierea vinului cu mâncarea

Asocierea vinului cu mâncarea

Asocierea vinului cu mâncarea   Să asociez un vin cu un preparat culinar nu e atât de complicat pe cât sună. În primul rând, asocierea vin mancare este în totalitate o experientă personalizată de tine şi de papilele tale gustative, spune Eddie Osterland, Master Sommelier. Ales corect, [...]

 

Pagina 2 din 2