CRAMA RASOVA - DOBROGEA

‹ INAPOI
Crama Rasova

CRAMA RASOVA

Adresa: Dealul Vifor, Parcela 345, Cernavodă, Jud. Constanța

Telefon: +40 720 737 777

Email: office@cramarasova.ro

Website: www.cramarasova.ro

Coordonate GPS: 44.337620,28.021266

 

Crama Rasova – una din cele mai noi și moderne crame din România.

 

Dealul Vifor, un loc cu o expunere deosebită ce-și scaldă creasta în soarele reflectat de mare și se răcorește cu briza Dunării de la apus. De aici, CRAMA RASOVA, o investiție de peste 5 milioane de euro veghează podul construit de Anghel Saligny pe vremea lui Carol I (1890-1895). Arhitectura cramei a fost realizată împreună cu una din cele mai cunoscute studiouri de design și arhitectură din România, Igloo. Designul Cramei nu este unul întâmplător, ci urmărește dinamica naturală a falezei, “ca o grămadă de stânci albe ieșite din pământ “, cum spunea arhitectul Bruno Andresoiu.

 

Denumirea cramei vine de la localitatea învecinată cu același nume - o localitate foarte veche în care se găsește și castrul român SACIDAVA.

 

Via noastră se întinde pe 50 de hectare, de plantație tânără aflată în diverse stadii de dezvoltare.  În plantație avem soiurile: Muscat Ottonel, Chardonnay, Pinot Gris, Saluvignon Blanc, Tămâioasă Românească la albe și Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Syrah și Merlot la roșu. În fiecare an strugurii cules cu grijă ajung în cramă cu o capacitate de aproximativ 402.500L.

 

Soarele e altfel în Dobrogea, Podgoria Murfatlar, și în special aici la Rasova. Perioda de insolație (numărul de ore de soare) este mai mare decât în orice altă parte în țară, peste 2100 de ore anual, de aceea el, Soarele, reprezintă simbolul nostru.

 

Punem în valoare acest loc minunat cu ajutorul unei echipe de vinificatori italieni, prin vinurile noastre din colecțiile Rasova și Tortuga.

 

Rasova Alb

Un asambaj din Sauvignon Blanc, Chardonnay și Pinot Gris de culoare galben-pai cu arome de flori albe, caise și cirice, cu aciditate echilibrată, mineralitate, note vegetale și final armonios.

 

Rasova Sauvignon Blanc

Vin de culoare galben pai cu reflexii verzui și arome de grapefruit, fructul pasiunii și soc. Gustul este intens, plăcut, fresh, susținut de aciditate bună și postgust persistent de caise și lămâie.

 

Rasova Pinot Gris

Vin de culoare galben pai cu arome intense de piersică, pară și flori albe. Gustul este sec cu aciditate bună, mineralitate, salinitate, remarcându-se prin eleganța și un postust lung.

 

Rasova Rose – Pinot Noir&Fetească Neagră

Vin de culoare roz-pal cu arome elegante de grapefruit, capsune și zmeură. Se caracterizează prin prospețime, arome de rodii și note citrice. Un rose perfect pentru zilele călduroase de vară și nu numai. 

         

Rasova Cabernet Sauvignon

Vin de culoare roșu rubiniu cu reflexii violacee și arome de coacaze, mure și tabac. Vinul se deschide cu note de vișine și coacaze, tanini moi, corp echilibrat și postgust cu nunate de vanilie.

 

Tortuga Alb

Un asamblaj din Chardonnay și Sauvignon Blanc ce a fost învechit în baricuri de stejar timp de 6 luni. Vin de culoare galben-auriu cu arome de fructe galbene (pară, pepene galben) și condimente, complex, cu un bun echilibrau între corp și aciditate, postgust lung de vanilie.

 

Tortuga Roșu

Un asamblaj din Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră ce a fost maturat 12 luni în butoaie de stejar franțuzesc. Vinul este de culoare rosu rubiniu intens cu note de fructe negre de padure, toast și piper negru, fin, elegant, echilibrat, complex, corpolent, cu tanini moi, postgust de cireșe negre și ciocolată.

 

Vă așteptăm la Crama Rasova! Se ajunge foarte ușor, în doar 5 minute de pe Autostrada Soarelui din nodul rutier de la Cernavodă.


 
 

Vizită cramă - degustări - restaurant

Tur cramă, degustare 3 vinuri si platou brânzeturi / 30 minute / minim 4 persoane 60.0 lei / (8.0 euro)
Tur cramă, degustare 6 vinuri si platou brânzeturi și mezeluri locale / 45 minute / minim 4 persoane 120.0 lei / (16.0 euro)

 

Contact vizită la crama:


E-mail: salut@cramarasova.ro; office@cramarasova.ro


Tel.: +40 720 737 777

 

Grupuri între patru și 90 de persoane.

 

La cerere, pentru grupuri de minim 20 de persoane, se pot organiza degustări gastronomice, o călătorie în lumea vinurilor de colecție și a preparatelor atent alese pentru a garanta o experiență unică exploratorilor curioși. Pentru grupuri de peste 20 de persoane, prezentarea procesului tehnologic se face în mai multe ture.

 

Programările se fac cu cel puțin o săptamână înainte.

 

Facilitatăți: parcare, internet, restaurant, terasă.

 

Plata în RON. Plata cu cardul: Da

 

Preţurile includ TVA.

 

Prețurile serviciilor oferite de cramă, comunicate pe site-ul www.revino.ro sunt aproximative și pot fi modificate ulterior de către aceasta.Abonare Newsletter
 

Aboneaza-te la newsletter

Afla noutati despre vinurile si cramele din Romania

9 + 3 = ?