INFORMAŢII UTILE VIN

În 2023, producția mondială de vin a scăzut din cauza condițiilor climatice extreme
În 2023, producția mondială de vin a scăzut din cauza condițiilor climatice extreme Italia și Spania înregistrează scăderi semnificative față de anul 2022 din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile care au dus la mucegai și secetă. Franța devine cel mai mare producător de vin din lume în 2023, cu [...]
Gestionarea formării diacetilului în vinurile albe – soluție oferită de Chr. Hansen
Gestionarea formării diacetilului în vinurile albe – soluție oferită de Chr. Hansen Gestionarea diacetilului joacă un rol crucial în asigurarea calității și caracteristicilor senzoriale ale vinurilor albe. Controlul nivelurilor de diacetil este esențial pentru obținerea profilului de aromă și echilibrul dorit [...]
Vinul spumant și servirea acestuia - Crame românești ce produc vinuri spumante
Vinul spumant și servirea acestuia - Crame românești ce produc vinuri spumante Temperatura de servire: 6-10 grade Dulceața: Cantitatea de zahăr (dozajul) adaugată după a doua fermentare și învechire variază și determină nivelul de dulceață al vinului spumant. Clasificările sunt următoarele: • Brut [...]
NoVA™ Protect – o soluție de la Chr. Hansen pentru o bioprotecție mai eficientă a vinurilor roșii
NoVA™ Protect – o soluție de la Chr. Hansen pentru o bioprotecție mai eficientă a vinurilor roșii NoVA™ Protect – o soluție de la Chr. Hansen pentru o bioprotecție mai eficientă a vinurilor roșii Vinificația cu intervenție redusă sau chiar minimă este atrăgătoare pentru consumatorii zilelor noastre. Utilizarea [...]
Explorarea noilor orizonturi oenologice cu culturile VINIFLORA® de la Chr.Hansen
Explorarea noilor orizonturi oenologice cu culturile VINIFLORA® de la Chr.Hansen Chr. Hansen are mulți clienti care sunt foarte mulțumiți de experiența lor legată de utilizarea culturilor VINIFLORA®, iar mai jos dorim să vă prezentăm un exemplu din Italia în acest sens. Regiunea Collio, ascunsă în [...]
Retrospectiva industriei vinicole în România pentru anul 2021
Retrospectiva industriei vinicole în România pentru anul 2021 Locul României la nivel mondial: Suprafața viticolă: poziția a 5-a în UE, după Spania, Franța, Italia și Portugalia. Producția de struguri: poziția a 5-a în UE, după Italia, Spania, Franșa și Germania. Producția [...]
Secretul bioprotecției active și pasive în vinificație - Chr. Hansen
Secretul bioprotecției active și pasive în vinificație - Chr. Hansen Vă prezentăm lumea fascinantă a bioprotecției prin intermediul unui interviu cu oenologul Stéphane Yerle, realizat de Nicolas Prost, oenolog și Business Manager la Chr. Hansen. În filmul de mai jos ei abordează posibilitatea [...]
Viniflora® OCTAVE asigură caracteristici senzoriale superioare în vinurile albe și roze
Viniflora® OCTAVE asigură caracteristici senzoriale superioare în vinurile albe și roze Viniflora® OCTAVE este dezvoltată pentru a asigura caracteristici senzoriale superioare în vinurile albe și roze obţinute în regiunile calde Lipsa acidităţii cauzate de temperatura ridicată necesită compensare > [...]
Studiu online: Profilul consumatorului român de vinuri 2020
Studiu online: Profilul consumatorului român de vinuri 2020 Studiu online: Profilul consumatorului român de vinuri 2020 Află răspunsurile pe CrameRomania.ro aici. CrameRomania.ro și ReVino.ro vă invită să răspundeți la întrebările de mai jos cu scopul de a ne furniza [...]
Chr. Hansen – este posibil să producem vinuri excelente în Danemarca?
Chr. Hansen – este posibil să producem vinuri excelente în Danemarca? Este posibilă cultura viței de vie în Danemarca? “Absolut”, spune Sofie Saerens, de pe plantația ei TuseN Vin Sofie Saerens, șefa departamentului de inovație în Bauturi Fermentate din Chr. Hansen, este o persoană [...]
Producția mondială de vin în 2019 este estimată la 260 mhl, în scădere față de producția istorică a anului precedent, OIV
Producția mondială de vin în 2019 este estimată la 260 mhl, în scădere față de producția istorică a anului precedent, OIV Suprafața cu viță de vie cultivată la nivel mondial este estimată la 7,4 mha. Producția de vin la nivel mondial este estimată la 260 mhl, în scădere față de producția istorica a anului 2018. Consumul de vin la nivel mondial este [...]
De ce este recomandat să cumpărăm vinul din magazinele specializate
De ce este recomandat să cumpărăm vinul din magazinele specializate Atmosfera din interiorul unui magazin specializat în vinuri, cât și filozofia acestuia fac diferența dintre o experiență sterilă și una confortabilă de cumpărături. Vinotecile sau wine barurile oferă o mare varietate de [...]
Sulfiții: ce sunt și de ce sunt adăugați în vin
Sulfiții: ce sunt și de ce sunt adăugați în vin Dioxidul de sulf (SO2) are cu siguranță partea lui de reputație proastă în rândul unor vinificatori și consumatori. “Ai băut vin aseară și te doare capul? Sigur a avut sulfiți”. Cine nu a auzit asta măcar o dată de [...]
Temperatura corectă de servire a vinului
Temperatura corectă de servire a vinului Potrivit convenţiei, vinurile albe şi rose se servesc reci, iar cele roşii se servesc la “temperatura camerei”, un termen destul de vag. E bine să constataţi că aceasta e doar o convenţie – dacă nu o respectaţi cu [...]
Butoiul de stejar și influența asupra vinului
Butoiul de stejar și influența asupra vinului Aroma vinului poate fi influenţată de metoda de ardere şi de provenienţa stejarului, dar şi de intensitatea mangalului şi de grosimea doagelor. Numărul de întrebuinţări ale unui butoi de stejar afectează gustul final al vinului. Cu [...]
Taninul - ce este și cum influențează vinul
Taninul - ce este și cum influențează vinul Taninul este un conservant natural provenit din pielițele, ciorchinii și semințele strugurilor dar și din lemnul butoaielor (în cazul vinurilor). Taninul prelungește viața activă a marilor vinuri roșii. Un vin taninos duce la [...]
Asocierea vinului cu mâncarea
Asocierea vinului cu mâncarea Să asociez un vin cu un preparat culinar nu e atât de complicat pe cât sună. În primul rând, asocierea vin mancare este în totalitate o experiență personalizată de tine şi de papilele tale gustative, spune Eddie [...]
Vinul pentru desert - Vinul de paie
Vinul pentru desert - Vinul de paie Strugurii sunt culeşi toamna târziu, în luna octombrie sau chiar mai târziu, apoi sunt păstraţi în spaţii aerisite. Ciorchinii sunt aşezaţi în rafturi, pe rogojine (pentru a nu prinde mucegai), pentru uscare, [...]
Ce este terroir-ul și cum influențează vinul?
Ce este terroir-ul și cum influențează vinul? Terroir-ul este un termen de origine franceză (terre) ce derivă din limba Latină (terratorium - pământ) și exprimă un concept istoric și cultural. Vinul este profund legat de loc - aspectele naturale ale terroir-ului, dar și de popor - [...]
Reguli de bază pentru degustarea vinului
Reguli de bază pentru degustarea vinului - pentru a examina culoarea aveţi nevoie de o suprafaţă albă; - la degustări formale, veţi fi nepopulari dacă fumaţi, v-aţi parfumat sau aveţi un miros puternic; - indiferent de ocazie, vă va fi mult mai uşor să degustaţi fară a fi [...]

Pagina 1 din 3

PROIECTELE NOASTRE

 

Bază de date a cramelor din România
 
A1
Salon de vinuri și turism viticol, a 7-a ediție
11-13 Mai 2024
 
Salon gastronomic, a 3-a ediție
5-6 Octombrie 2024

Abonați-vă la Newsletter