OAMENI

Hristu Valentin, Manager Pâine și Vin: Reaprindem focul cuptorului pentru a livra acasă, pentru a deservi la geam și pentru a oferi vinuri la pachet.
Hristu Valentin, Manager Pâine și Vin: Reaprindem focul cuptorului pentru a livra acasă, pentru a deservi la geam și pentru a oferi vinuri la pachet. Asocierile culinare bazate pe produse locale sau pe terroir au devenit în ultimii ani din ce în ce mai apreciate în baruri și restaurante. Fie că vorbim despre simple gustări sau despre preparate calde complexe, asocierea [...]
Adrian Filiuță: Titlul de Master Sommelier presupune nenumărate ore de studiu, foarte multe degustări, călătorii și ambiția de a nu renunța
Adrian Filiuță: Titlul de Master Sommelier presupune nenumărate ore de studiu, foarte multe degustări, călătorii și ambiția de a nu renunța Plecat de mai bine de zece ani din țară, Adrian Filiuță, somelier stabilit în Sydney, a primit de curând titlul de Master Sommelier (MS), unul dintre cele mai importante titluri care se pot obține în lumea vinului. Cum a [...]
Marian Olteanu, General Manager la Gramma Wines: Vor există multe schimbări în interesul consumatorilor și cine nu pariază pe consumator, va pierde.
Marian Olteanu, General Manager la Gramma Wines: Vor există multe schimbări în interesul consumatorilor și cine nu pariază pe consumator, va pierde. Mediul online a devenit principalul punct de vânzare pentru cramele care până în martie își vindeau vinurile în industria Horeca, restaurante și magazine specializate. Site-urile producătorilor au fost completate cu [...]
Ghislain Moritz: Printre cele mai importante unelte ale unui vinificator, este susţinerea conjugală
Ghislain Moritz: Printre cele mai importante unelte ale unui vinificator, este susţinerea conjugală Acum aproape patru ani, Valeriu Stoica ţinea discursul de inaugurare a Cramei Avincis, din care îmi amintesc clar că picătura de vin partea cu etimologia denumirii: “A vine de la Andreea, fiica noastră. V vine de la Valeriu, care [...]
Alexandru Pițigoi, Mesange Fromagerie: Totul a pornit de la pasiunea pe care o am pentru branzeturi in special pentru cele de buna calitate
Alexandru Pițigoi, Mesange Fromagerie: Totul a pornit de la pasiunea pe care o am pentru branzeturi in special pentru cele de buna calitate Lui Alexandru Pițigoi, fondatorul Mesange Fromagerie, i-au plăcut mereu brânzeturile, dar a început să le consume și să le descopere tot mai mult în ultimii 10 ani. Născut și crescut în București, a activat în [...]
Restaurantul Anika - bucătărie românească modernă, pentru acasă
Restaurantul Anika - bucătărie românească modernă, pentru acasă Fotografie: AmuseBouche Restaurantele sunt închise, iar până vor reîncepe activitatea și ne vom putea acomoda cu noul normal călcându-le pragul, ne putem bucura de produsele lor acasă, în familie. Multe dintre [...]
Mihnea Vasilache, proprietarul cramei Dagon: Avantajul unei firme mici și creative este flexibilitatea.
Mihnea Vasilache, proprietarul cramei Dagon: Avantajul unei firme mici și creative este flexibilitatea. Închiderea economiilor, distanțarea socială, dar și panica creată de coronavirus, au dus la schimbări în ceea ce privește modul de a consuma și de a munci. De asemenea, modul de a face cumpărături s-a schimbat fundamental. S-a [...]
Iosefin Florea, proprietar Moșia Galicea Mare: Pe termen lung va fi foarte bine dacă reușim să construim credibilitate în produsul “vinul românesc”
Iosefin Florea, proprietar Moșia Galicea Mare: Pe termen lung va fi foarte bine dacă reușim să construim credibilitate în produsul “vinul românesc” România se pregăteşte să iasă din izolare, însă economia mai are mult până la o revenire la normal. Locațiile HoReCa, printre cele mai afectate de pandemie, vor avea încă de suferit și, cel mai probabil, o parte [...]
Paul Fulea, proprietar Crama Histria: Cea mai bună recoltă? Cea de anul viitor, bineînțeles.
Paul Fulea, proprietar Crama Histria: Cea mai bună recoltă? Cea de anul viitor, bineînțeles. Paul Fulea, proprietarul Cramei Histria reușește să ducă mai departe visul tatălui său și pune pe picioare o cramă înființată acum trei ani, dar cu plantații de viță de vie care datează din 1976, 2006 sau 2013. Crama Histria [...]
Laurent Pfeffer, enolog și co-proprietar la Domeniul Catleya: Perfect Simplu în vreme de pandemie.
Laurent Pfeffer, enolog și co-proprietar la Domeniul Catleya: Perfect Simplu în vreme de pandemie. “Nimic nu e veşnic. Aşa că trăieşte din plin, bea bine, fă haz de necaz, evită drama, asumă-ţi riscuri şi nu regreta nimic, pentru că, indiferent ce ai făcut la un moment dat, a fost exact ce ţi-ai dorit să faci.“ a spus [...]
Aurel Rotărescu: Fiecare an e diferit, nu mă plictisesc niciodată, iar provocările sunt la fiecare pas.
Aurel Rotărescu: Fiecare an e diferit, nu mă plictisesc niciodată, iar provocările sunt la fiecare pas. O descriere de 6 rânduri în 'World Athlas of Wine', lucrarea lui Hugh Johnson, a trezit interesul față de terroir-ul românesc, contelui francez Guy TYREL de POIX, stomatolog de meserie și pasionat de vinuri prin genealogie și [...]
Interviu cu enologul Albertus van der Merwe. Vinuri din Lumea Noua la Mosia de la Tohani
Interviu cu enologul Albertus van der Merwe. Vinuri din Lumea Noua la Mosia de la Tohani Despre Moşia de la Tohani ştim că este cea mai mare cramă din podgoria Dealu Mare (500 ha) – zonă cuprinsă între localităţile Ploieşti şi Buzău, recunoscută pentru vinuri. Crama Tohani a evoluat odată cu timpul și odată cu [...]
Roxana Ana, Managing Director la Velvet Winery: În condițiile pieței actuale, lansarea și prezența în piață se vor face gradual.
Roxana Ana, Managing Director la Velvet Winery: În condițiile pieței actuale, lansarea și prezența în piață se vor face gradual. Foto Salonul Millesime Trăim zilele acestea evenimente care ne schimbă fundamental stilul de viață. Cele mai mari schimbări au avut loc în legătură cu obiceiurile legate de muncă, dar și cu momentele de relaxare. Situația s-a [...]
Interviu cu Victor Deleanu, cel mai tânăr Director General al unei crame din România
Interviu cu Victor Deleanu, cel mai tânăr Director General al unei crame din România Față de principalii producători de vin din Franța, Spania și Italia, România este abia la prima generație de proprietari de cramă. Explicația este simplă. Abia în 1991 au început privatizările fostelor vii ale IAS-ului [...]
Darius Pripon, Chief  Winemaker la Crama Jelna: Nădăjduim să fie o întoarcere la valori și consum local
Darius Pripon, Chief  Winemaker la Crama Jelna: Nădăjduim să fie o întoarcere la valori și consum local Turismul viticol este unul din segmentele care completează industria viti-vinicolă, aducând iubitorii de vinuri aproape de locul și de oamenii care îl produc. România are din ce în ce mai multe crame care își [...]
Laurent Pfeffer: Va veni momentul României cu  soiurile 100% românești
Laurent Pfeffer: Va veni momentul României cu soiurile 100% românești Pe Laurent l-am cunoscut acum jumătate de deceniu când, împreună cu colegii de la Vinul.ro am făcut o vizită la crama Corcova Roy&Dâmboviceanu. Deși auzisem povești despre el, nu ne imaginam că un vinificator francez [...]
Cramele Recaş, visul oricărui turist pasionat de vinuri
Cramele Recaş, visul oricărui turist pasionat de vinuri Compania Cramele Recaş reprezintă una dintre cele mai mari crame din România. Înfiinţată în 1998 de către doi ingineri viticoli şi un om de afaceri din industria vinului internaţional, Cramele Recaş este astăzi printre [...]
Andreea Micu, proprietar crama Avincis: Întreruperea activității în majoritatea locațiilor din segmentul horeca va duce la scăderea drastică a vânzărilor în acest sector.
Andreea Micu, proprietar crama Avincis: Întreruperea activității în majoritatea locațiilor din segmentul horeca va duce la scăderea drastică a vânzărilor în acest sector. Dacă vorbim despre industria vinului, vorbim implicit și de segmentul horeca, de turismul viticol, de oamenii care muncesc via, de cei care produc vinul și ne întâmpină atunci când îi vizităm. Iar următoarea perioadă [...]
Crina Duluțe Florea – Marketing Manager Domeniile Averești: Ne-am ajustat obiectivele după două criterii principale: să păstrăm angajații și să compensăm scăderea din canalul de distribuție prin noi proiecte.
Crina Duluțe Florea – Marketing Manager Domeniile Averești: Ne-am ajustat obiectivele după două criterii principale: să păstrăm angajații și să compensăm scăderea din canalul de distribuție prin noi proiecte. Trăim o situație fără precedent căreia trebuie să îi facem față cât mai bine. Respectăm condițiile de izolare și distanțare socială, gândim strategii și ne adaptăm investițiile perioadei actuale. Digitalul se face [...]
Petro Vaselo, crama cu cel mai tânăr vinificator din România, 2014
Petro Vaselo, crama cu cel mai tânăr vinificator din România, 2014 Cum te plimbi prin centrul judeţului Timiş, la un moment dat, dai de o zonă împânzită de o vie minunată, Recaş. La 6 km de oraş, lângă un sat pitoresc, răsare o cramă nouă pe un pământ vechi în de-ale [...]

Pagina 2 din 3

PROIECTELE NOASTRE

 

Bază de date a cramelor din România
 
A1
Salon de vinuri și gastronomie, a 9-a ediție
9-11 Mai 2026
 
Cheese & Wine Bars
Evenimente Corporate
 

Abonați-vă la Newsletter