OAMENI

Paul Fulea, proprietar Crama Histria: Cea mai bună recoltă? Cea de anul viitor, bineînțeles.
Paul Fulea, proprietar Crama Histria: Cea mai bună recoltă? Cea de anul viitor, bineînțeles. Paul Fulea, proprietarul Cramei Histria reușește să ducă mai departe visul tatălui său și pune pe picioare o cramă înființată acum trei ani, dar cu plantații de viță de vie care datează din 1976, 2006 sau 2013. Crama Histria [...]
Laurent Pfeffer, enolog și co-proprietar la Domeniul Catleya: Perfect Simplu în vreme de pandemie.
Laurent Pfeffer, enolog și co-proprietar la Domeniul Catleya: Perfect Simplu în vreme de pandemie. “Nimic nu e veşnic. Aşa că trăieşte din plin, bea bine, fă haz de necaz, evită drama, asumă-ţi riscuri şi nu regreta nimic, pentru că, indiferent ce ai făcut la un moment dat, a fost exact ce ţi-ai dorit să faci.“ a spus [...]
Aurel Rotărescu: Fiecare an e diferit, nu mă plictisesc niciodată, iar provocările sunt la fiecare pas.
Aurel Rotărescu: Fiecare an e diferit, nu mă plictisesc niciodată, iar provocările sunt la fiecare pas. O descriere de 6 rânduri în 'World Athlas of Wine', lucrarea lui Hugh Johnson, a trezit interesul față de terroir-ul românesc, contelui francez Guy TYREL de POIX, stomatolog de meserie și pasionat de vinuri prin genealogie și [...]
Interviu cu enologul Albertus van der Merwe. Vinuri din Lumea Noua la Mosia de la Tohani
Interviu cu enologul Albertus van der Merwe. Vinuri din Lumea Noua la Mosia de la Tohani Despre Moşia de la Tohani ştim că este cea mai mare cramă din podgoria Dealu Mare (500 ha) – zonă cuprinsă între localităţile Ploieşti şi Buzău, recunoscută pentru vinuri. Crama Tohani a evoluat odată cu timpul și odată cu [...]
Roxana Ana, Managing Director la Velvet Winery: În condițiile pieței actuale, lansarea și prezența în piață se vor face gradual.
Roxana Ana, Managing Director la Velvet Winery: În condițiile pieței actuale, lansarea și prezența în piață se vor face gradual. Foto Salonul Millesime Trăim zilele acestea evenimente care ne schimbă fundamental stilul de viață. Cele mai mari schimbări au avut loc în legătură cu obiceiurile legate de muncă, dar și cu momentele de relaxare. Situația s-a [...]
Interviu cu Victor Deleanu, cel mai tânăr Director General al unei crame din România
Interviu cu Victor Deleanu, cel mai tânăr Director General al unei crame din România Față de principalii producători de vin din Franța, Spania și Italia, România este abia la prima generație de proprietari de cramă. Explicația este simplă. Abia în 1991 au început privatizările fostelor vii ale IAS-ului [...]
Darius Pripon, Chief  Winemaker la Crama Jelna: Nădăjduim să fie o întoarcere la valori și consum local
Darius Pripon, Chief  Winemaker la Crama Jelna: Nădăjduim să fie o întoarcere la valori și consum local Turismul viticol este unul din segmentele care completează industria viti-vinicolă, aducând iubitorii de vinuri aproape de locul și de oamenii care îl produc. România are din ce în ce mai multe crame care își [...]
Laurent Pfeffer: Va veni momentul României cu  soiurile 100% românești
Laurent Pfeffer: Va veni momentul României cu soiurile 100% românești Pe Laurent l-am cunoscut acum jumătate de deceniu când, împreună cu colegii de la Vinul.ro am făcut o vizită la crama Corcova Roy&Dâmboviceanu. Deși auzisem povești despre el, nu ne imaginam că un vinificator francez [...]
Cramele Recaş, visul oricărui turist pasionat de vinuri
Cramele Recaş, visul oricărui turist pasionat de vinuri Compania Cramele Recaş reprezintă una dintre cele mai mari crame din România. Înfiinţată în 1998 de către doi ingineri viticoli şi un om de afaceri din industria vinului internaţional, Cramele Recaş este astăzi printre [...]
Andreea Micu, proprietar crama Avincis: Întreruperea activității în majoritatea locațiilor din segmentul horeca va duce la scăderea drastică a vânzărilor în acest sector.
Andreea Micu, proprietar crama Avincis: Întreruperea activității în majoritatea locațiilor din segmentul horeca va duce la scăderea drastică a vânzărilor în acest sector. Dacă vorbim despre industria vinului, vorbim implicit și de segmentul horeca, de turismul viticol, de oamenii care muncesc via, de cei care produc vinul și ne întâmpină atunci când îi vizităm. Iar următoarea perioadă [...]
Crina Duluțe Florea – Marketing Manager Domeniile Averești: Ne-am ajustat obiectivele după două criterii principale: să păstrăm angajații și să compensăm scăderea din canalul de distribuție prin noi proiecte.
Crina Duluțe Florea – Marketing Manager Domeniile Averești: Ne-am ajustat obiectivele după două criterii principale: să păstrăm angajații și să compensăm scăderea din canalul de distribuție prin noi proiecte. Trăim o situație fără precedent căreia trebuie să îi facem față cât mai bine. Respectăm condițiile de izolare și distanțare socială, gândim strategii și ne adaptăm investițiile perioadei actuale. Digitalul se face [...]
Petro Vaselo, crama cu cel mai tânăr vinificator din România, 2014
Petro Vaselo, crama cu cel mai tânăr vinificator din România, 2014 Cum te plimbi prin centrul judeţului Timiş, la un moment dat, dai de o zonă împânzită de o vie minunată, Recaş. La 6 km de oraş, lângă un sat pitoresc, răsare o cramă nouă pe un pământ vechi în de-ale [...]
Irina Mărășoiu, proprietar Vinmag.ro: Majoritate clienților au comandat vinuri cu prețuri cuprinse între 48-70 lei.
Irina Mărășoiu, proprietar Vinmag.ro: Majoritate clienților au comandat vinuri cu prețuri cuprinse între 48-70 lei. Irina Mărășoiu, proprietar Vinmag.ro: Majoritate clienților au comandat vinuri cu prețuri cuprinse între 48-70 lei. Dar am și un segment de client fideli care cumpără doar vinuri premium și în această perioadă și-au făcut [...]
Interviu cu Familia Kripp la Crama Știrbey
Interviu cu Familia Kripp la Crama Știrbey Ziua de 1 mai, pentru iubitorii vinului, este deja un sinonim cu petrecerea de la Crama Stirbey. Ziua de naştere a Prinţesei Maria Stirbey, ultimul proprietar al domeniului încă dinainte de 1949, este în fiecare an motiv de [...]
Zoe Ghiuri, proprietar Crama Rasova: Intensitatea efectelor crizei, oricare vor fi ele, va veni nu din cât de mare a fost căderea, ci din cât timp va dura ea și cât de repede vom fi în stare să acceptăm și să ne adaptăm la noul normal.
Zoe Ghiuri, proprietar Crama Rasova: Intensitatea efectelor crizei, oricare vor fi ele, va veni nu din cât de mare a fost căderea, ci din cât timp va dura ea și cât de repede vom fi în stare să acceptăm și să ne adaptăm la noul normal. Criza cauzată de pandemia Covid-19 direcționează producătorii de vinuri din segmentul horeca către vânzările online. În același timp, este o perioadă în care trebuie gândite strategii de aplicare în perioada [...]
Interviu Mihai Baniţă - Partea preferată din meseria de enolog este perioada de vinificaţie, pentru că este irepetabilă.
Interviu Mihai Baniţă - Partea preferată din meseria de enolog este perioada de vinificaţie, pentru că este irepetabilă. Despre Mihai, de la oamenii din industrie, am auzit poveşti şi legende aproape la fel de populare precum cea cu transformatul apei în vin. Este prezent de 19 ani în industria vinului, primii opt ani fiind la Institutul de la Valea [...]
Marius Matei, proprietar Marvin Wineshop, Bar & More: Vor câștiga cei care cresc organic, constant, cei care construiesc comunități și în spatele cărora stau și produse pe măsură.
Marius Matei, proprietar Marvin Wineshop, Bar & More: Vor câștiga cei care cresc organic, constant, cei care construiesc comunități și în spatele cărora stau și produse pe măsură. Marius Matei, proprietar Marvin Wineshop, Bar & More: Vor câștiga cei care cresc organic, constant, cei care au o voce și o atitudine, cei implicați, cei care construiesc comunități și în spatele cărora stau și produse pe [...]
Interviu cu Gabi Lăcureanu, enolog Licorna Winehouse. Vinurile mele păstrează amprenta zonei, indiferent de locul unde vinific.
Interviu cu Gabi Lăcureanu, enolog Licorna Winehouse. Vinurile mele păstrează amprenta zonei, indiferent de locul unde vinific. Acum mai bine de un secol, soții Nicolae și Elena Nicolau au hotărât să-și construiască o cramă în comună. Motivul era unul desosebit. Soțul îl visase într-una din nopți pe domnitorul Constantin Brâncoveanu [...]
Luminița Tzakis, Director Național de Vânzări Crama Oprișor: Exportăm încă bine în Germania. Europa de vest consumă mult vin din retail și din canalele de vânzare online.
Luminița Tzakis, Director Național de Vânzări Crama Oprișor: Exportăm încă bine în Germania. Europa de vest consumă mult vin din retail și din canalele de vânzare online. Ca urmare a răspândirii rapide a COVID-19 în Europa, costurile economice provocate țărilor afectate, vor depinde foarte mult de modul în care autoritățile vor gestiona epidemia, răspândirea virusului și limitarea [...]
Villa Vinea, un proiect de suflet
Villa Vinea, un proiect de suflet Povestea cramei Villa Vinea începe, ca toate poveștile reușite din podgorii, cu un om pasionat de vin. Heiner Oberrauch, om de afaceri din Sudul Tirol-ului, într-o plimbare pe malul Târnavei Mici, a văzut potențial acolo unde [...]

Pagina 2 din 2

PROIECTELE NOASTRE

 

Bază de date a cramelor din România
 
A1
Salon de vinuri și turism viticol, a 7-a ediție
11-13 Mai 2024
 
Salon gastronomic, a 3-a ediție
5-6 Octombrie 2024

Abonați-vă la Newsletter