1000 DE CHIPURI - URLATI (MUNTENIA)

‹ BACK
1000 de Chipuri

1000 DE CHIPURI

Address: Str. Valea Bobului, nr. 20, Loc. Urlați, Jud. Prahova

Phone: +40 723 516 428

Email: office@casa-colinelor.ro

Website: www.1000dechipuri.ro

GPS coordinates: 45.002608, 26.240312

În căutarea fericirii:

 

Călătoria 1000 de Chipuri a început in 2007 la Fințești, in Dealu Mare unde am  plantat primi butaşi de viţă de vie.

 

Într-o lume a vinului cu chateau-uri, domenii și nume celebre, noi suntem niște chipuri, pentru unii anonime. Pentru cei care ne cunosc suntem probabil niște inconștienți, care nu vor să producă milioane de sticle, ci bucurie pe chipul câtorva oameni.

 

Să cauți fericirea, sădind pământul, strivind bobul de strugure pentru a încerca apoi să faci cel mai bun vin, nu este pentru toată lumea.

 

Fiecare vin pe care l-am creat este o călătorie. Nu știu câte lucruri în viață pot să îți ofere această provocare, an de an.  Pământul aici, la Fințești, în Dealu Mare, îți intră sub unghi, până în suflet. Trebuie însă, să ai răbdare căci nu există scurtături pentru a ajunge la lucrurile frumoase. 

 

Pentru cei dispuși să ia parte la această aventură, cei care ințeleg valoarea pasiunii, cei care iși dau seama că fericirea este o stare care se cucerește, vor fi răsplătiți. 

În fiecare an încercăm să facem cele mai bune vinuri posibile, să surprindem unicitatea pământului, a vremii și a oamenilor.

 

Călătoria 1000 de Chipuri continuă în Urlați, la crama noastră, unde vă invităm să  degustați vinurile și să înnoptați. 

 

Cei înclinați către latura tehnică trebuie sa știe că:

  • Avem 64 de hectare, din care 48 de hectare cu struguri negri (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Fetească Neagră) și 16 hectare cu struguri albi (Fetească Albă, Chardonnay, Riesling Italian, Sauvignon Blanc, Tămâioasă Românească) .
  • Producția de struguri la hectar diferă de la 3 tone  pentru plantația de Fetească Neagră, până la  8 tone pentru plantația de Riesling Italian.
  • Avem 20 de etichete de vin grupate în 3 colectii:  Sforile/Fințești, Via Mirabilis și 1000 de chipuri.
  • Toate vinurile noastre sunt produse în ediții scurte între 500 de sticle și maxim 10.000 pentru o etichetă și pot fi cumparate doar în magazinele specializate de vin și din restaurante.

 

See other wineries

OUR PROJECTS

 

A3
Romanian wineries, local grape varieties
Private cheese and wine events
 
Premium wine tastings, 7th Edition
11-13 May 2024

Gastronomy event in Bucharest, 3th Edition
5-6 October 2024

Abonați-vă la Newsletter