Crama-Telna-banner-2500x1000px

BRANZETURI INTERNATIONALE

BURRATA, ITALIA
BURRATA, ITALIA Burrata este o brânză proaspătă, produsă artizanal din lapte pasteurizat de vacă sau bivoliță, în regiunea Puglia din sudul Italiei. Învelișul exterior este o brânză cu pastă oparită (pastă din care se face și [...]
ROQUEFORT, FRANTA
ROQUEFORT, FRANTA O brânză, un sat, șapte producători Roquefort este o brânză cu mucegai albastru (Penicillium roqueforti) produsă cu lapte de oaie nepasteurizat. Se produce doar în Roquefort-sur-Soulzon, un sat din departamentul Aveyron [...]
CHEDDAR, ANGLIA
CHEDDAR, ANGLIA Cheddar, una dintre cele mai populare brânzeturi din lume, este o brânză tare, produsă din lapte de vacă. A fost produsă pentru prima dată în secolul al XII-lea în satul Cheddar din regiunea Somerset, în sud-vestul [...]
EMMENTALER, ELVETIA
EMMENTALER, ELVETIA #LIVEORIGINALER ÎNSEAMNĂ CĂ TOȚI SUNTEM UNICI, DAR EGALI ÎN ACELAȘI TIMP. ÎNSEAMNĂ CĂ FIECARE NE TRĂIM MOMENTELE ÎN MODURI PERSONALE ȘI SURPRINZĂTOARE TOTODATĂ. REDESCOPERIM CUM MICILE BUCURII POT DEVENI MOMENTE [...]
PARMIGIANO REGGIANO, ITALIA
PARMIGIANO REGGIANO, ITALIA Parmigiano Reggiano este o brânză tare ce datează din Evul Mediu și a fost produsă la mănăstirile benedictine și cisterciene din Parma de la Reggio Emilia. În zilele noastre, este produs cu aceleași ingrediente de acum nouă [...]
COMTE, FRANTA
COMTE, FRANTA O poveste despre oameni și terroir Comté, numită și Gruyère de Comté, se produce din secolul al XI-lea în provincia Franche-Comté din estul Franței, în peșterile din Masivul Jura. Este o brânză [...]
REBLOCHON, FRANTA
REBLOCHON, FRANTA Reblochon (Reblochon de Savoie) este o brânză moale cu crustă spălată, obținută în mod tradițional din lapte de vacă nepasteurizat. Nașterea acestei brânze se datorează ingeniozității fermierilor din Savoia. [...]

PROIECTELE NOASTRE

 

B4 CR
Cramele Româești, soiuri autohtone de struguri
Degustări de vinuri
 
B2 WINE SHOW
Salon de vinuri și turism viticol, a-5-a ediție
9-11 aprilie 2022
 
B1 RG
Salon gastronomic, prima ediție
8-9 octombrie 2022

Abonați-vă la Newsletter