INFORMATII UTILE BRANZA

Tipuri de cuțite profesionale de tăiat brânza: Ghidul Complet pentru specialiștii și iubitorii de brânză
Tipuri de cuțite profesionale de tăiat brânza: Ghidul Complet pentru specialiștii și iubitorii de brânză Cuțitele profesionale de tăiat branza sunt instrumente esențiale în bucătăriile restaurantelor, dar și pentru pasionații de brânză și artă culinară. Aceste cuțite sunt concepute special pentru a face față tuturor tipurilor [...]
În consumul de brânză, preferințele de consum se schimbă - Studiu Revino 2023
În consumul de brânză, preferințele de consum se schimbă - Studiu Revino 2023 Say Cheese: În consumul de brânză, preferințele se diversifică - Rezultatele Studiului Revino 2023 Revino Romania, promotor al produselor locale, a realizat recent un studiu online extins privind consumul și consumatorul de [...]
DOR – De origine România - Declarație de calitate și autenticitate
DOR – De origine România - Declarație de calitate și autenticitate O lege adoptată de Parlament introduce o nouă etichetă pentru produsele româneşti: DOR, adică De Origine România. Inițiativa vizează promovarea alimentelor autohtone. Eticheta nu este obligatorie, o pune cine vrea, iar pentru [...]
BRANZA, TAIERE SI SERVIRE
BRANZA, TAIERE SI SERVIRE Brânza este un produs delicios, cu o varietate mare de sortimente și poate fi redescoperită constant. Pentru o degustare corectă, trebuie să ţineți cont de câteva reguli de bază: Degustarea unui număr limitat de [...]
CUM SE FACE UN PLATOU CU BRANZETURI
CUM SE FACE UN PLATOU CU BRANZETURI Fie că găzduim un brunch, o petrecere sau suntem singuri acasă, un platou cu brânzeturi este întodeauna o gustare delicioasă. Există multe opțiuni atunci când vine vorba de alegerea brânzeturilor și nu există un [...]
ASOCIEREA BRANZETURILOR CU VINUL SAU CU ALTE BAUTURI
ASOCIEREA BRANZETURILOR CU VINUL SAU CU ALTE BAUTURI Tripticul ideal al gastronomiei este, pentru mulți dintre noi, brânza, pâinea și vinul, acestea fiind parcă concepute pentru a merge împreună. Când platoul de brânză ajunge la masă, în conversație apar [...]
DEGUSTAREA BRANZETURILOR, REGULI DE BAZA
DEGUSTAREA BRANZETURILOR, REGULI DE BAZA Brânza joacă un rol important în aproape toate bucătăriile lumii, fiind un aliment complex, dar și o experiență personală. Pentru o degustare corectă, trebuie să ţinem cont de câteva reguli de bază: Degustarea [...]
MATURAREA BRANZETURILOR
MATURAREA BRANZETURILOR Maturarea brânzeturilor este ultima etapă a procesului tehnologic de fabricaţie, după terminarea fazei de sărare. Este un proces complex, fiind rezultatul acţiunii enzimelor existente în lapte şi cheag, dar şi al enzimelor [...]
MODUL CORECT DE A IMPACHETA SI PASTRA BRANZA
MODUL CORECT DE A IMPACHETA SI PASTRA BRANZA Brânza este un organism viu, iar pentru a rămâne proaspătă în frigider, astfel încât să vă puteți bucura de ea mai mult timp, trebuie lasată să respire. Odată ce o roată este tăiată și coaja este [...]
OBTINEREA BRANZETURILOR
OBTINEREA BRANZETURILOR Brânza joacă un rol important în alimentația noastră, reprezentând o sursă bogată de factori nutritivi. Are un conținut ridicat de substanțe proteice, vitamine și grăsimi ușor asimilabile, săruri minerale de calciu, [...]
CLASIFICAREA BRANZETURILOR
CLASIFICAREA BRANZETURILOR În ultimele două decenii, consumul de brânză la nivel mondial a crescut substanțial, iar varietatea brânzeturilor de pe piaţă este foarte mare. Ȋn Europa, găsim cei mai mari producători, principalii jucători fiind Franţa, [...]

PROIECTELE NOASTRE

 

Bază de date a cramelor din România
 
A1
Salon de vinuri și turism viticol, a 7-a ediție
11-13 Mai 2024
 
Salon gastronomic, a 3-a ediție
5-6 Octombrie 2024

Abonați-vă la Newsletter