INFORMATII UTILE BRANZA

BRÂNZĂ CU MUCEGAU NOBIL SAU BRÂNZA CU DEFECTE: CÂT DE SIGURA ESTE BRÂNZA PENTRU CONSUM
BRÂNZĂ CU MUCEGAU NOBIL SAU BRÂNZA CU DEFECTE: CÂT DE SIGURA ESTE BRÂNZA PENTRU CONSUM Brânza este unul dintre alimentele preferate în bucătăriile din întreaga lume, oferind o diversitate de arome și texturi, de la brânzeturile moi și cremoase până la cele dure și mature. Cu toate acestea, atunci [...]
CE FACEM CU BRÂNZA RĂMASĂ DE LA PETRECERE? IDEI PENTRU A EVITA RISIPA ALIMENTARĂ
CE FACEM CU BRÂNZA RĂMASĂ DE LA PETRECERE? IDEI PENTRU A EVITA RISIPA ALIMENTARĂ În ultima vreme, platourile cu brânzeturi au devenit piesa de rezistență la multe petreceri și evenimente, captând atenția prin prezentarea sofisticată și varietatea aromelor. De la brânzeturi moi și cremoase, precum [...]
15 TIPURI DE BRÂNZĂ FĂRĂ LACTOZĂ
15 TIPURI DE BRÂNZĂ FĂRĂ LACTOZĂ Brânza este un aliment versatil, plin de arome și texturi diferite, plăcut în general de majoritatea populației. Pentru cei cu intoleranță la lactoză, însă, bucuria de a savura brânza este adesea umbrită de [...]
DEGUSTAREA BRANZETURILOR, REGULI DE BAZA
DEGUSTAREA BRANZETURILOR, REGULI DE BAZA Brânza joacă un rol important în aproape toate bucătăriile lumii, fiind un aliment complex, dar și o experiență personală. Pentru o degustare corectă, trebuie să ţinem cont de câteva reguli de bază: Degustarea [...]
BRANZA, TAIERE SI SERVIRE
BRANZA, TAIERE SI SERVIRE Brânza este un produs delicios, cu o varietate mare de sortimente și poate fi redescoperită constant. Pentru o degustare corectă, trebuie să ţineți cont de câteva reguli de bază: Degustarea unui număr limitat de [...]
ASOCIEREA BRANZETURILOR CU VINUL SAU CU ALTE BAUTURI
ASOCIEREA BRANZETURILOR CU VINUL SAU CU ALTE BAUTURI Tripticul ideal al gastronomiei este, pentru mulți dintre noi, brânza, pâinea și vinul, acestea fiind parcă concepute pentru a merge împreună. Când platoul de brânză ajunge la masă, în conversație apar [...]
CUM SE FACE UN PLATOU CU BRANZETURI
CUM SE FACE UN PLATOU CU BRANZETURI Fie că găzduim un brunch, o petrecere sau suntem singuri acasă, un platou cu brânzeturi este întodeauna o gustare delicioasă. Există multe opțiuni atunci când vine vorba de alegerea brânzeturilor și nu există un [...]
MODUL CORECT DE A IMPACHETA SI PASTRA BRANZA
MODUL CORECT DE A IMPACHETA SI PASTRA BRANZA Brânza este un organism viu, iar pentru a rămâne proaspătă în frigider, astfel încât să vă puteți bucura de ea mai mult timp, trebuie lasată să respire. Odată ce o roată este tăiată și coaja este [...]
OBTINEREA BRANZETURILOR
OBTINEREA BRANZETURILOR Brânza joacă un rol important în alimentația noastră, reprezentând o sursă bogată de factori nutritivi. Are un conținut ridicat de substanțe proteice, vitamine și grăsimi ușor asimilabile, săruri minerale de calciu, [...]
MATURAREA BRANZETURILOR
MATURAREA BRANZETURILOR Maturarea brânzeturilor este ultima etapă a procesului tehnologic de fabricaţie, după terminarea fazei de sărare. Este un proces complex, fiind rezultatul acţiunii enzimelor existente în lapte şi cheag, dar şi al enzimelor [...]
TIPURI DE CUTITE PROFESIONALE DE TAIAT BRANZETURILE
TIPURI DE CUTITE PROFESIONALE DE TAIAT BRANZETURILE Cuțitele profesionale de tăiat branza sunt instrumente esențiale în bucătăriile restaurantelor, dar și pentru pasionații de brânză și artă culinară. Aceste cuțite sunt concepute special pentru a face față tuturor tipurilor [...]

PROIECTELE NOASTRE

 

Bază de date a cramelor din România
 
A1
Salon de vinuri și turism viticol, a 8-a ediție
10-12 Mai 2025
 
Salon gastronomic, a 4-a ediție
11-12 Octombrie 2025

Abonați-vă la Newsletter