INFORMATII UTILE BRANZA

DEGUSTAREA BRANZETURILOR, REGULI DE BAZA
DEGUSTAREA BRANZETURILOR, REGULI DE BAZA Brânza joacă un rol important în aproape toate bucătăriile lumii, fiind un aliment complex, dar și o experiență personală. Pentru o degustare corectă, trebuie să ţinem cont de câteva reguli de bază: Degustarea [...]
BRANZA, TAIERE SI SERVIRE
BRANZA, TAIERE SI SERVIRE Brânza este un produs delicios, cu o varietate mare de sortimente și poate fi redescoperită constant. Pentru o degustare corectă, trebuie să ţineți cont de câteva reguli de bază: Degustarea unui număr limitat de [...]
ASOCIEREA BRANZETURILOR CU VINUL SAU CU ALTE BAUTURI
ASOCIEREA BRANZETURILOR CU VINUL SAU CU ALTE BAUTURI Tripticul ideal al gastronomiei este, pentru mulți dintre noi, brânza, pâinea și vinul, acestea fiind parcă concepute pentru a merge împreună. Când platoul de brânză ajunge la masă, în conversație apar [...]
CUM SE FACE UN PLATOU CU BRANZETURI
CUM SE FACE UN PLATOU CU BRANZETURI Fie că găzduim un brunch, o petrecere sau suntem singuri acasă, un platou cu brânzeturi este întodeauna o gustare delicioasă. Există multe opțiuni atunci când vine vorba de alegerea brânzeturilor și nu există un [...]
OBTINEREA BRANZETURILOR
OBTINEREA BRANZETURILOR Brânza joacă un rol important în alimentația noastră, reprezentând o sursă bogată de factori nutritivi. Are un conținut ridicat de substanțe proteice, vitamine și grăsimi ușor asimilabile, săruri minerale de calciu, [...]
MATURAREA BRANZETURILOR
MATURAREA BRANZETURILOR Maturarea brânzeturilor este ultima etapă a procesului tehnologic de fabricaţie, după terminarea fazei de sărare. Este un proces complex, fiind rezultatul acţiunii enzimelor existente în lapte şi cheag, dar şi al enzimelor [...]
TIPURI DE CUTITE PROFESIONALE DE TAIAT BRANZETURILE
TIPURI DE CUTITE PROFESIONALE DE TAIAT BRANZETURILE Cuțitele profesionale de tăiat branza sunt instrumente esențiale în bucătăriile restaurantelor, dar și pentru pasionații de brânză și artă culinară. Aceste cuțite sunt concepute special pentru a face față tuturor tipurilor [...]
STUDIU: CONSUMUL DE BRANZETURI 2023
STUDIU: CONSUMUL DE BRANZETURI 2023 Say Cheese: În consumul de brânză, preferințele se diversifică - Rezultatele Studiului Revino 2023 Revino Romania, promotor al produselor locale, a realizat recent un studiu online extins privind consumul și consumatorul de [...]
DOR – DE ORIGINE ROMANIA - DECLARATIE DE CALITATE SI AUTENTICITATE
DOR – DE ORIGINE ROMANIA - DECLARATIE DE CALITATE SI AUTENTICITATE O lege adoptată de Parlament introduce o nouă etichetă pentru produsele româneşti: DOR, adică De Origine România. Inițiativa vizează promovarea alimentelor autohtone. Eticheta nu este obligatorie, o pune cine vrea, iar pentru [...]
MODUL CORECT DE A IMPACHETA SI PASTRA BRANZA
MODUL CORECT DE A IMPACHETA SI PASTRA BRANZA Brânza este un organism viu, iar pentru a rămâne proaspătă în frigider, astfel încât să vă puteți bucura de ea mai mult timp, trebuie lasată să respire. Odată ce o roată este tăiată și coaja este [...]
CLASIFICAREA BRANZETURILOR
CLASIFICAREA BRANZETURILOR În ultimele două decenii, consumul de brânză la nivel mondial a crescut substanțial, iar varietatea brânzeturilor de pe piaţă este foarte mare. Ȋn Europa, găsim cei mai mari producători, principalii jucători fiind Franţa, [...]
TERROIR-UL, CE INSEAMNA SI CUM AFECTEAZA PRODUCTIA DE BRANZETURI
TERROIR-UL, CE INSEAMNA SI CUM AFECTEAZA PRODUCTIA DE BRANZETURI Terroir-ul este un termen de origine franceză (terre) ce derivă din limba Latină (terratorium - pământ) și exprimă un concept istoric și cultural. Produsul este profund legat de loc - aspectele naturale ale terroir-ului, dar și de [...]
ISTORIA BRANZETURILOR MODERNE, PRODUCTIA LA NIVEL DE COOPERATIVA
ISTORIA BRANZETURILOR MODERNE, PRODUCTIA LA NIVEL DE COOPERATIVA Jesse Williams și prima fabrică de brânzeturi Pelerinii englezi sunt cei care au adus pentru prima dată brânza în America, începând cu anul 1620. Pentru aceştia, brânzeturile reprezentau proviziile lor [...]
ISTORIA BRANZETURILOR
ISTORIA BRANZETURILOR Originea brânzeturilor a rămas necunoscută, dar știm că până în vremea Imperiului Roman, fabricarea lor a devenit un proces foarte răspândit și apreciat în întreaga Europă și în Orientul Mijlociu. [...]
DEFECTELE BRANZETURILOR
DEFECTELE BRANZETURILOR Brânza este un produs delicios, cu o varietate mare de sortimente adaptate în decursul timpului la tipurile de lapte, terroir, ori perioadele de maturare. Însă prin nerespectarea rețetelor, prin agaugarea necorespunzătoare a [...]
INCHEGAREA LAPTELUI
INCHEGAREA LAPTELUI Închegarea (coagularea) laptelui este considerată una dintre fazele principale și hotărâtoare în fabricarea brânzeturilor. În procesul de coagulare, laptele trece din starea lichidă într-o stare gelificată [...]
PASTEURIZAREA LAPTELUI, CONSIDERENTE IGIENICE SI TEHNICE
PASTEURIZAREA LAPTELUI, CONSIDERENTE IGIENICE SI TEHNICE La începuturi, toate brânzeturile erau obținute din lapte crud. Când s-a trecut la producția industrială, colectarea laptelui a început să se facă de la distanțe mari, așa că a fost necesară o îmbunătățire [...]
LAPTELE
LAPTELE Laptele este un lichid de culoare albă-gălbuie, opac, cu un gust ușor dulceag, bogat în nutrienți, fiind produs de glandele mamare ale mamiferelor. Este un produs perisabil datorită contaminării sale cu microorganisme încă de la [...]

PROIECTELE NOASTRE

 

Bază de date a cramelor din România
 
A1
Salon de vinuri și turism viticol, a 7-a ediție
11-13 Mai 2024
 
Salon gastronomic, a 3-a ediție
5-6 Octombrie 2024

Abonați-vă la Newsletter