INFORMATII UTILE BRANZA

Rozeuri și brânzeturi: echilibrul perfect al gustului
Rozeuri și brânzeturi: echilibrul perfect al gustului Privit adesea drept un vin al verii, rozeul este, de fapt, o expresie oenologică rafinată, capabilă să surprindă prin complexitate și adaptabilitate pe tot parcursul anului. Cu o structură care reunește prospețimea vinurilor albe și [...]
BRÂNZĂ CU MUCEGAU NOBIL SAU BRÂNZA CU DEFECTE: CÂT DE SIGURA ESTE BRÂNZA PENTRU CONSUM
BRÂNZĂ CU MUCEGAU NOBIL SAU BRÂNZA CU DEFECTE: CÂT DE SIGURA ESTE BRÂNZA PENTRU CONSUM Brânza este unul dintre alimentele preferate în bucătăriile din întreaga lume, oferind o diversitate de arome și texturi, de la brânzeturile moi și cremoase până la cele dure și mature. Cu toate acestea, atunci [...]
CE FACEM CU BRÂNZA RĂMASĂ DE LA PETRECERE? IDEI PENTRU A EVITA RISIPA ALIMENTARĂ
CE FACEM CU BRÂNZA RĂMASĂ DE LA PETRECERE? IDEI PENTRU A EVITA RISIPA ALIMENTARĂ În ultima vreme, platourile cu brânzeturi au devenit piesa de rezistență la multe petreceri și evenimente, captând atenția prin prezentarea sofisticată și varietatea aromelor. De la brânzeturi moi și cremoase, precum [...]
15 TIPURI DE BRÂNZĂ FĂRĂ LACTOZĂ
15 TIPURI DE BRÂNZĂ FĂRĂ LACTOZĂ Brânza este un aliment versatil, plin de arome și texturi diferite, plăcut în general de majoritatea populației. Pentru cei cu intoleranță la lactoză, însă, bucuria de a savura brânza este adesea umbrită de [...]
DEGUSTAREA BRANZETURILOR, REGULI DE BAZA
DEGUSTAREA BRANZETURILOR, REGULI DE BAZA Brânza joacă un rol important în aproape toate bucătăriile lumii, fiind un aliment complex, dar și o experiență personală. Pentru o degustare corectă, trebuie să ţinem cont de câteva reguli de bază: Degustarea [...]
BRANZA, TAIERE SI SERVIRE
BRANZA, TAIERE SI SERVIRE Brânza este un produs delicios, cu o varietate mare de sortimente și poate fi redescoperită constant. Pentru o degustare corectă, trebuie să ţineți cont de câteva reguli de bază: Degustarea unui număr limitat de [...]
ASOCIEREA BRANZETURILOR CU VINUL SAU CU ALTE BAUTURI
ASOCIEREA BRANZETURILOR CU VINUL SAU CU ALTE BAUTURI Tripticul ideal al gastronomiei este, pentru mulți dintre noi, brânza, pâinea și vinul, acestea fiind parcă concepute pentru a merge împreună. Când platoul de brânză ajunge la masă, în conversație apar [...]
CUM SE FACE UN PLATOU CU BRANZETURI
CUM SE FACE UN PLATOU CU BRANZETURI Fie că găzduim un brunch, o petrecere sau suntem singuri acasă, un platou cu brânzeturi este întodeauna o gustare delicioasă. Există multe opțiuni atunci când vine vorba de alegerea brânzeturilor și nu există un [...]
MODUL CORECT DE A IMPACHETA SI PASTRA BRANZA
MODUL CORECT DE A IMPACHETA SI PASTRA BRANZA Brânza este un organism viu, iar pentru a rămâne proaspătă în frigider, astfel încât să vă puteți bucura de ea mai mult timp, trebuie lasată să respire. Odată ce o roată este tăiată și coaja este [...]
OBTINEREA BRANZETURILOR
OBTINEREA BRANZETURILOR Brânza joacă un rol important în alimentația noastră, reprezentând o sursă bogată de factori nutritivi. Are un conținut ridicat de substanțe proteice, vitamine și grăsimi ușor asimilabile, săruri minerale de calciu, [...]
MATURAREA BRANZETURILOR
MATURAREA BRANZETURILOR Maturarea brânzeturilor este ultima etapă a procesului tehnologic de fabricaţie, după terminarea fazei de sărare. Este un proces complex, fiind rezultatul acţiunii enzimelor existente în lapte şi cheag, dar şi al enzimelor [...]
TIPURI DE CUTITE PROFESIONALE DE TAIAT BRANZETURILE
TIPURI DE CUTITE PROFESIONALE DE TAIAT BRANZETURILE Cuțitele profesionale de tăiat branza sunt instrumente esențiale în bucătăriile restaurantelor, dar și pentru pasionații de brânză și artă culinară. Aceste cuțite sunt concepute special pentru a face față tuturor tipurilor [...]
STUDIU: CONSUMUL DE BRANZETURI 2023
STUDIU: CONSUMUL DE BRANZETURI 2023 Say Cheese: În consumul de brânză, preferințele se diversifică - Rezultatele Studiului Revino 2023 Revino Romania, promotor al produselor locale, a realizat recent un studiu online extins privind consumul și consumatorul de [...]
LACTOZA ȘI CAZEINA ÎN LAPTE ȘI BRÂNZETURI
LACTOZA ȘI CAZEINA ÎN LAPTE ȘI BRÂNZETURI Ce sunt lactoza și cazeina Lactoza și cazeina sunt doi compuși esențiali care se regăsesc în lapte și produsele lactate. Deși adesea discutate în contextul intoleranțelor alimentare sau al dietelor speciale, importanța și [...]
DOR – DE ORIGINE ROMANIA - DECLARATIE DE CALITATE SI AUTENTICITATE
DOR – DE ORIGINE ROMANIA - DECLARATIE DE CALITATE SI AUTENTICITATE O lege adoptată de Parlament introduce o nouă etichetă pentru produsele româneşti: DOR, adică De Origine România. Inițiativa vizează promovarea alimentelor autohtone. Eticheta nu este obligatorie, o pune cine vrea, iar pentru [...]
CLASIFICAREA BRANZETURILOR
CLASIFICAREA BRANZETURILOR În ultimele două decenii, consumul de brânză la nivel mondial a crescut substanțial, iar varietatea brânzeturilor de pe piaţă este foarte mare. Ȋn Europa, găsim cei mai mari producători, principalii jucători fiind Franţa, [...]
TERROIR-UL, CE INSEAMNA SI CUM AFECTEAZA PRODUCTIA DE BRANZETURI
TERROIR-UL, CE INSEAMNA SI CUM AFECTEAZA PRODUCTIA DE BRANZETURI Terroir-ul este un termen de origine franceză (terre) ce derivă din limba Latină (terratorium - pământ) și exprimă un concept istoric și cultural. Produsul este profund legat de loc - aspectele naturale ale terroir-ului, dar și de [...]
ISTORIA BRANZETURILOR MODERNE, PRODUCTIA LA NIVEL DE COOPERATIVA
ISTORIA BRANZETURILOR MODERNE, PRODUCTIA LA NIVEL DE COOPERATIVA Jesse Williams și prima fabrică de brânzeturi Pelerinii englezi sunt cei care au adus pentru prima dată brânza în America, începând cu anul 1620. Pentru aceştia, brânzeturile reprezentau proviziile lor [...]
ISTORIA BRANZETURILOR
ISTORIA BRANZETURILOR Originea brânzeturilor a rămas necunoscută, dar știm că până în vremea Imperiului Roman, fabricarea lor a devenit un proces foarte răspândit și apreciat în întreaga Europă și în Orientul Mijlociu. [...]
DEFECTELE BRANZETURILOR
DEFECTELE BRANZETURILOR Brânza este un produs delicios, cu o varietate mare de sortimente adaptate în decursul timpului la tipurile de lapte, terroir, ori perioadele de maturare. Însă prin nerespectarea rețetelor, prin agaugarea necorespunzătoare a [...]

Pagina 1 din 2

PROIECTELE NOASTRE

 

Bază de date a cramelor din România
 
A1
Salon de vinuri și gastronomie, a 9-a ediție
9-11 Mai 2026
 
Cheese & Wine Bars
Evenimente Corporate
 

Abonați-vă la Newsletter