La Casa de vinuri Cotnari se naște o legendă

 

BANER REVINO NAIV

INFORMATII UTILE BRANZA

BRANZA, TAIERE SI SERVIRE
BRANZA, TAIERE SI SERVIRE Brânza este un produs delicios, cu o varietate mare de sortimente și poate fi redescoperită constant. Pentru o degustare corectă, trebuie să ţineți cont de câteva reguli de bază: Degustarea unui număr limitat de [...]
CUM SE FACE UN PLATOU CU BRANZETURI
CUM SE FACE UN PLATOU CU BRANZETURI Fie că găzduim un brunch, o petrecere sau suntem singuri acasă, un platou cu brânzeturi este întodeauna o gustare delicioasă. Există multe opțiuni atunci când vine vorba de alegerea brânzeturilor și nu există un [...]
ASOCIEREA BRANZETURILOR CU VINUL SAU CU ALTE BAUTURI
ASOCIEREA BRANZETURILOR CU VINUL SAU CU ALTE BAUTURI Tripticul ideal al gastronomiei este, pentru mulți dintre noi, brânza, pâinea și vinul, acestea fiind parcă concepute pentru a merge împreună. Când platoul de brânză ajunge la masă, în conversație apar [...]
DEGUSTAREA BRANZETURILOR, REGULI DE BAZA
DEGUSTAREA BRANZETURILOR, REGULI DE BAZA Brânza joacă un rol important în aproape toate bucătăriile lumii, fiind un aliment complex, dar și o experiență personală. Pentru o degustare corectă, trebuie să ţinem cont de câteva reguli de bază: Degustarea [...]
MATURAREA BRANZETURILOR
MATURAREA BRANZETURILOR Maturarea brânzeturilor este ultima etapă a procesului tehnologic de fabricaţie, după terminarea fazei de sărare. Este un proces complex, fiind rezultatul acţiunii enzimelor existente în lapte şi cheag, dar şi al enzimelor [...]
MODUL CORECT DE A IMPACHETA SI PASTRA BRANZA
MODUL CORECT DE A IMPACHETA SI PASTRA BRANZA Brânza este un organism viu, iar pentru a rămâne proaspătă în frigider, astfel încât să vă puteți bucura de ea mai mult timp, trebuie lasată să respire. Odată ce o roată este tăiată și coaja este [...]
OBTINEREA BRANZETURILOR
OBTINEREA BRANZETURILOR Brânza joacă un rol important în alimentația noastră, reprezentând o sursă bogată de factori nutritivi. Are un conținut ridicat de substanțe proteice, vitamine și grăsimi ușor asimilabile, săruri minerale de calciu, [...]
CLASIFICAREA BRANZETURILOR
CLASIFICAREA BRANZETURILOR În ultimele două decenii, consumul de brânză la nivel mondial a crescut substanțial, iar varietatea brânzeturilor de pe piaţă este foarte mare. Ȋn Europa, găsim cei mai mari producători, principalii jucători fiind Franţa, [...]
TERROIR-UL, CE INSEAMNA SI CUM AFECTEAZA PRODUCTIA DE BRANZETURI
TERROIR-UL, CE INSEAMNA SI CUM AFECTEAZA PRODUCTIA DE BRANZETURI Terroir-ul este un termen de origine franceză (terre) ce derivă din limba Latină (terratorium - pământ) și exprimă un concept istoric și cultural. Produsul este profund legat de loc - aspectele naturale ale terroir-ului, dar și de [...]
ISTORIA BRANZETURILOR MODERNE, PRODUCTIA LA NIVEL DE COOPERATIVA
ISTORIA BRANZETURILOR MODERNE, PRODUCTIA LA NIVEL DE COOPERATIVA Jesse Williams și prima fabrică de brânzeturi Pelerinii englezi sunt cei care au adus pentru prima dată brânza în America, începând cu anul 1620. Pentru aceştia, brânzeturile reprezentau proviziile lor [...]
ISTORIA BRANZETURILOR
ISTORIA BRANZETURILOR Originea brânzeturilor a rămas necunoscută, dar știm că până în vremea Imperiului Roman, fabricarea lor a devenit un proces foarte răspândit și apreciat în întreaga Europă și în Orientul Mijlociu. [...]
INCHEGAREA LAPTELUI
INCHEGAREA LAPTELUI Închegarea (coagularea) laptelui este considerată una dintre fazele principale și hotărâtoare în fabricarea brânzeturilor. În procesul de coagulare, laptele trece din starea lichidă într-o stare gelificată [...]
PASTEURIZAREA LAPTELUI, CONSIDERENTE IGIENICE SI TEHNICE
PASTEURIZAREA LAPTELUI, CONSIDERENTE IGIENICE SI TEHNICE La începuturi, toate brânzeturile erau obținute din lapte crud. Când s-a trecut la producția industrială, colectarea laptelui a început să se facă de la distanțe mari, așa că a fost necesară o îmbunătățire [...]
LAPTELE
LAPTELE Laptele este un lichid de culoare albă-gălbuie, opac, cu un gust ușor dulceag, bogat în nutrienți, fiind produs de glandele mamare ale mamiferelor. Este un produs perisabil datorită contaminării sale cu microorganisme încă de la [...]

PROIECTELE NOASTRE

 

B4 CR
Cramele Româești, soiuri autohtone de struguri
Degustări de vinuri
 
B2 WINE SHOW
Salon de vinuri și turism viticol, a-5-a ediție
9-11 aprilie 2022
 
B1 RG
Salon gastronomic, prima ediție
8-9 octombrie 2022

Abonați-vă la Newsletter