INFORMAŢII UTILE VIN

Tipuri de pahare pentru vin: caracteristici și particularități
Tipuri de pahare pentru vin: caracteristici și particularități Paharele de vin nu sunt doar recipiente pentru consumul vinului preferat, ci adevărate instrumente care pot influența considerabil experiența de degustare. Fiecare tip de pahar este proiectat pentru a evidenția anumite caracteristici ale [...]
Sfaturi pentru servirea vinurilor la temperatura optimă
Sfaturi pentru servirea vinurilor la temperatura optimă Servirea vinului la temperatura optimă este un detaliu esențial care poate transforma complet experiența degustării. De la notele subtile de fructe la arome complexe date de tipul lemnului în care s-a păstrat vinul, fiecare vin are nevoie [...]
Cum să alegi vinul potrivit pentru diverse tipuri de carne și legume la grătar
Cum să alegi vinul potrivit pentru diverse tipuri de carne și legume la grătar Grătarul este una dintre practicile cele mai frecvente de luat masa, iar alegerea vinului potrivit poate transforma orice masă într-o experiență culinară de neuitat. Fie că preferi carnea suculentă sau legumele proaspăt rumenite, [...]
În 2023, producția mondială de vin a scăzut din cauza condițiilor climatice extreme
În 2023, producția mondială de vin a scăzut din cauza condițiilor climatice extreme Italia și Spania înregistrează scăderi semnificative față de anul 2022 din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile care au dus la mucegai și secetă. Franța devine cel mai mare producător de vin din lume în 2023, cu [...]
Gestionarea formării diacetilului în vinurile albe – soluție oferită de Chr. Hansen
Gestionarea formării diacetilului în vinurile albe – soluție oferită de Chr. Hansen Gestionarea diacetilului joacă un rol crucial în asigurarea calității și caracteristicilor senzoriale ale vinurilor albe. Controlul nivelurilor de diacetil este esențial pentru obținerea profilului de aromă și echilibrul dorit [...]
Vinul spumant și servirea acestuia - Crame românești ce produc vinuri spumante
Vinul spumant și servirea acestuia - Crame românești ce produc vinuri spumante Temperatura de servire: 6-10 grade Dulceața: Cantitatea de zahăr (dozajul) adaugată după a doua fermentare și învechire variază și determină nivelul de dulceață al vinului spumant. Clasificările sunt următoarele: • Brut [...]
NoVA™ Protect – o soluție de la Chr. Hansen pentru o bioprotecție mai eficientă a vinurilor roșii
NoVA™ Protect – o soluție de la Chr. Hansen pentru o bioprotecție mai eficientă a vinurilor roșii NoVA™ Protect – o soluție de la Chr. Hansen pentru o bioprotecție mai eficientă a vinurilor roșii Vinificația cu intervenție redusă sau chiar minimă este atrăgătoare pentru consumatorii zilelor noastre. Utilizarea [...]
Explorarea noilor orizonturi oenologice cu culturile VINIFLORA® de la Chr.Hansen
Explorarea noilor orizonturi oenologice cu culturile VINIFLORA® de la Chr.Hansen Chr. Hansen are mulți clienti care sunt foarte mulțumiți de experiența lor legată de utilizarea culturilor VINIFLORA®, iar mai jos dorim să vă prezentăm un exemplu din Italia în acest sens. Regiunea Collio, ascunsă în [...]
Retrospectiva industriei vinicole în România pentru anul 2021
Retrospectiva industriei vinicole în România pentru anul 2021 Locul României la nivel mondial: Suprafața viticolă: poziția a 5-a în UE, după Spania, Franța, Italia și Portugalia. Producția de struguri: poziția a 5-a în UE, după Italia, Spania, Franșa și Germania. Producția [...]
Secretul bioprotecției active și pasive în vinificație - Chr. Hansen
Secretul bioprotecției active și pasive în vinificație - Chr. Hansen Vă prezentăm lumea fascinantă a bioprotecției prin intermediul unui interviu cu oenologul Stéphane Yerle, realizat de Nicolas Prost, oenolog și Business Manager la Chr. Hansen. În filmul de mai jos ei abordează posibilitatea [...]
Viniflora® OCTAVE asigură caracteristici senzoriale superioare în vinurile albe și roze
Viniflora® OCTAVE asigură caracteristici senzoriale superioare în vinurile albe și roze Viniflora® OCTAVE este dezvoltată pentru a asigura caracteristici senzoriale superioare în vinurile albe și roze obţinute în regiunile calde Lipsa acidităţii cauzate de temperatura ridicată necesită compensare > [...]

PROIECTELE NOASTRE

 

Bază de date a cramelor din România
 
A1
Salon de vinuri și turism viticol, a 8-a ediție
10-12 Mai 2025
 
Salon gastronomic, a 3-a ediție
5-6 Octombrie 2024

Abonați-vă la Newsletter