La Casa de vinuri Cotnari se naște o legendă

 

BANER REVINO NAIV

INFORMAŢII UTILE VIN

Explorarea noilor orizonturi oenologice cu culturile VINIFLORA® de la Chr.Hansen
Explorarea noilor orizonturi oenologice cu culturile VINIFLORA® de la Chr.Hansen Chr. Hansen are mulți clienti care sunt foarte mulțumiți de experiența lor legată de utilizarea culturilor VINIFLORA®, iar mai jos dorim să vă prezentăm un exemplu din Italia în acest sens. Regiunea Collio, ascunsă în [...]
Retrospectiva industriei vinicole în România pentru anul 2021
Retrospectiva industriei vinicole în România pentru anul 2021 Locul României la nivel mondial: Suprafața viticolă: poziția a 5-a în UE, după Spania, Franța, Italia și Portugalia. Producția de struguri: poziția a 5-a în UE, după Italia, Spania, Franșa și Germania. Producția [...]
Secretul bioprotecției active și pasive în vinificație - Chr. Hansen
Secretul bioprotecției active și pasive în vinificație - Chr. Hansen Vă prezentăm lumea fascinantă a bioprotecției prin intermediul unui interviu cu oenologul Stéphane Yerle, realizat de Nicolas Prost, oenolog și Business Manager la Chr. Hansen. În filmul de mai jos ei abordează posibilitatea [...]
Viniflora® OCTAVE asigură caracteristici senzoriale superioare în vinurile albe și roze
Viniflora® OCTAVE asigură caracteristici senzoriale superioare în vinurile albe și roze Viniflora® OCTAVE este dezvoltată pentru a asigura caracteristici senzoriale superioare în vinurile albe și roze obţinute în regiunile calde Lipsa acidităţii cauzate de temperatura ridicată necesită compensare > [...]
Studiu online: Profilul consumatorului român de vinuri 2020
Studiu online: Profilul consumatorului român de vinuri 2020 Studiu online: Profilul consumatorului român de vinuri 2020 Află răspunsurile pe CrameRomania.ro aici. CrameRomania.ro și ReVino.ro vă invită să răspundeți la întrebările de mai jos cu scopul de a ne furniza [...]
Chr. Hansen – este posibil să producem vinuri excelente în Danemarca?
Chr. Hansen – este posibil să producem vinuri excelente în Danemarca? Este posibilă cultura viței de vie în Danemarca? “Absolut”, spune Sofie Saerens, de pe plantația ei TuseN Vin Sofie Saerens, șefa departamentului de inovație în Bauturi Fermentate din Chr. Hansen, este o persoană [...]
Producția mondială de vin în 2019 este estimată la 260 mhl, în scădere față de producția istorică a anului precedent, OIV
Producția mondială de vin în 2019 este estimată la 260 mhl, în scădere față de producția istorică a anului precedent, OIV Suprafața cu viță de vie cultivată la nivel mondial este estimată la 7,4 mha. Producția de vin la nivel mondial este estimată la 260 mhl, în scădere față de producția istorica a anului 2018. Consumul de vin la nivel mondial este [...]
De ce este recomandat să cumpărăm vinul din magazinele specializate
De ce este recomandat să cumpărăm vinul din magazinele specializate Atmosfera din interiorul unui magazin specializat în vinuri, cât și filozofia acestuia fac diferența dintre o experiență sterilă și una confortabilă de cumpărături. Vinotecile sau wine barurile oferă o mare varietate de [...]
Sulfiții: ce sunt și de ce sunt adăugați în vin
Sulfiții: ce sunt și de ce sunt adăugați în vin Dioxidul de sulf (SO2) are cu siguranță partea lui de reputație proastă în rândul unor vinificatori și consumatori. “Ai băut vin aseară și te doare capul? Sigur a avut sulfiți”. Cine nu a auzit asta măcar o dată de [...]
Temperatura corectă de servire a vinului
Temperatura corectă de servire a vinului Potrivit convenţiei, vinurile albe şi rose se servesc reci, iar cele roşii se servesc la “temperatura camerei”, un termen destul de vag. E bine să constataţi că aceasta e doar o convenţie – dacă nu o respectaţi cu [...]
Butoiul de stejar și influența asupra vinului
Butoiul de stejar și influența asupra vinului Aroma vinului poate fi influenţată de metoda de ardere şi de provenienţa stejarului, dar şi de intensitatea mangalului şi de grosimea doagelor. Numărul de întrebuinţări ale unui butoi de stejar afectează gustul final al vinului. Cu [...]
Taninul - ce este și cum influențează vinul
Taninul - ce este și cum influențează vinul Taninul este un conservant natural provenit din pielițele, ciorchinii și semințele strugurilor dar și din lemnul butoaielor (în cazul vinurilor). Taninul prelungește viața activă a marilor vinuri roșii. Un vin taninos duce la [...]
Vinul spumant și servirea acestuia
Vinul spumant și servirea acestuia Temperatura de servire: 6-10 grade Dulceața: Cantitatea de zahăr (dozajul) adaugată după a doua fermentare și învechire variază și determină nivelul de dulceață al vinului spumant. Clasificările sunt următoarele: • Brut [...]
Asocierea vinului cu mâncarea
Asocierea vinului cu mâncarea Să asociez un vin cu un preparat culinar nu e atât de complicat pe cât sună. În primul rând, asocierea vin mancare este în totalitate o experiență personalizată de tine şi de papilele tale gustative, spune Eddie [...]
Vinul pentru desert - Vinul de paie
Vinul pentru desert - Vinul de paie Strugurii sunt culeşi toamna târziu, în luna octombrie sau chiar mai târziu, apoi sunt păstraţi în spaţii aerisite. Ciorchinii sunt aşezaţi în rafturi, pe rogojine (pentru a nu prinde mucegai), pentru uscare, [...]
Ce este terroir-ul și cum influențează vinul?
Ce este terroir-ul și cum influențează vinul? Terroir-ul este un termen de origine franceză (terre) ce derivă din limba Latină (terratorium - pământ) și exprimă un concept istoric și cultural. Vinul este profund legat de loc - aspectele naturale ale terroir-ului, dar și de popor - [...]
Reguli de bază pentru degustarea vinului
Reguli de bază pentru degustarea vinului - pentru a examina culoarea aveţi nevoie de o suprafaţă albă; - la degustări formale, veţi fi nepopulari dacă fumaţi, v-aţi parfumat sau aveţi un miros puternic; - indiferent de ocazie, vă va fi mult mai uşor să degustaţi fară a fi [...]
Degorjarea
Degorjarea Degorjarea (dégorgement în limba franceză) este o etapă în producerea șampaniei și a altor spumante cu fermentație în sticlă. După cea de-a doua fermentație, vinul petrece timp pe drojdii (lees - în engleza), [...]
De ce folosim decantorul de vin?
De ce folosim decantorul de vin? Folosirea decantorului de vin la servire conferă o notă de elegantă şi stil oricărei mese indiferent de momentul zilei sau de ocazie şi anturaj. Cu toate acestea, rolul decantorului poate fi esenţial în a evidenţia calităţile unor [...]
   Dopurile naturale din plută și alternativele lor
Dopurile naturale din plută și alternativele lor Dopurile naturale din plută și alternativele lor În prezent, pentru cele mai multe sticle de vin din lume se utilizează pluta. Este primul material care a fost folosit pentru proprietățile sale: fiind rezistent la umiditate și [...]

Pagina 1 din 2

PROIECTELE NOASTRE

 

B4 CR
Cramele Româești, soiuri autohtone de struguri
Degustări de vinuri
 
B2 WINE SHOW
Salon de vinuri și turism viticol, a-5-a ediție
9-11 aprilie 2022
 
B1 RG
Salon gastronomic, prima ediție
8-9 octombrie 2022

Abonați-vă la Newsletter