OAMENI

Ileana Braniște: O vamaioată care face asocieri netradiționale de mâncare și vinuri
Ileana Braniște: O vamaioată care face asocieri netradiționale de mâncare și vinuri Asocierile gastronomice completate de vin pot fi experiențe cu adevărat interesante, acasă, la restaurant sau în wine bar-uri, dacă reușiți să găsiți un echilibru între gusturi, texturi și arome. Ileana Braniște este unul dintre acei oameni pentru care asocierea vinului cu mâncarea și exercițiile de imaginație care vin la pachet sunt o provocare constantă, dar și [...]
Alexandru Pițigoi, Mesange Fromagerie: Totul a pornit de la pasiunea pe care o am pentru branzeturi in special pentru cele de buna calitate
Alexandru Pițigoi, Mesange Fromagerie: Totul a pornit de la pasiunea pe care o am pentru branzeturi in special pentru cele de buna calitate Lui Alexandru Pițigoi, fondatorul Mesange Fromagerie, i-au plăcut mereu brânzeturile, dar a început să le consume și să le descopere tot mai mult în ultimii 10 ani. Născut și crescut în București, a activat în domeniul automobilelor și al sportului cu motor, iar în paralel a dezvoltat o afacere în Africa alături de parteneri străini. Chiar [...]
Monica Peleanu, manager Winestone: “Preparatele din noul meniu conțin ingrediente locale și de sezon, care se asociază, bineînțeles, cu vinurile românești”.
Monica Peleanu, manager Winestone: “Preparatele din noul meniu conțin ingrediente locale și de sezon, care se asociază, bineînțeles, cu vinurile românești”. Monica Peleanu, manager Winestone și o mare iubitoare de vinuri și de mâncare bună, face o incursiune în lumea restaurantului unde clienții descoperă vinuri românești și un meniu cu produse locale, dar și locul unde se desfășoară masteclass-urile organizate în cadrul ReVino Bucharest Wine Fair. Care este conceptul restaurantului Winestone Victoriei37? [...]
Adrian Filiuță: Titlul de Master Sommelier presupune nenumărate ore de studiu, foarte multe degustări, călătorii și ambiția de a nu renunța
Adrian Filiuță: Titlul de Master Sommelier presupune nenumărate ore de studiu, foarte multe degustări, călătorii și ambiția de a nu renunța Plecat de mai bine de zece ani din țară, Adrian Filiuță, somelier stabilit în Sydney, a primit de curând titlul de Master Sommelier (MS), unul dintre cele mai importante titluri care se pot obține în lumea vinului. Cum a fost plecarea din țară și ce a însemnat pentru dumneavoastră? Sunt plecat din țară de vreo 10 ani. Inițial, plecasem să lucrez pe [...]
Oliver Bauer: M-am mutat în România pentru a face performanță în vinificație
Oliver Bauer: M-am mutat în România pentru a face performanță în vinificație Oliver Bauer, enolog al Cramei Știrbey și proprietar și enolog al Cramei Bauer, locuiește din 2004 în România după ce a dobândit cunoștințele despre vin și vinificație în Germania care este și țara natală. „M-am născut și am fost crescut într-o cramă din Flein/ Württemberg Germania. Deși nu am fost niciodată forțat sau obligat să [...]
Ghislain Moritz: Printre cele mai importante unelte ale unui vinificator, este susţinerea conjugală
Ghislain Moritz: Printre cele mai importante unelte ale unui vinificator, este susţinerea conjugală Acum aproape patru ani, Valeriu Stoica ţinea discursul de inaugurare a Cramei Avincis, din care îmi amintesc clar că picătura de vin partea cu etimologia denumirii: “A vine de la Andreea, fiica noastră. V vine de la Valeriu, care sunt eu. I vine de la Irinel, soţia mea. VIN vine de la vinul pe care sper că-l veţi bea cu plăcere în această zi. VINCIS evocă ideea de [...]
Ana Sapungiu, prima româncă Master of Wine, despre pasiunea pentru vin și potențialul României în această industrie
Ana Sapungiu, prima româncă Master of Wine, despre pasiunea pentru vin și potențialul României în această industrie Ana Sapungiu, prima femeie din România care obține calificarea oficială de Master of Wine, ne-a povestit cu drag și pasiune despre parcursul ei profesional, dragostea pentru vin și despre activitățile profesionale pe care le are. Ana este româncă, născută în Giurgiu, dar încă de la vârsta de șase ani s-a mutat la București unde a locuit până [...]

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"