La Casa de vinuri Cotnari se naște o legendă

 

BANER REVINO NAIV

OAMENI

Fernando Mihăilescu, proprietar și enolog crama Ferdi: Noi ne aflăm mereu într-o dinamică privind actualizarea noastră ca și cramă, pe toate planurile, deci reinventarea este constantă.
Fernando Mihăilescu, proprietar și enolog crama Ferdi: Noi ne aflăm mereu într-o dinamică privind actualizarea noastră ca și cramă, pe toate planurile, deci reinventarea este constantă. Trăim vremuri cu provocări pentru tot mediul de afaceri, în special pentru antreprenorii aflați la început de drum. Se resimte foarte bine și în viticultură. Reinventarea în business este necesară, la fel și orientarea [...]
Oliver Bauer: M-am mutat în România pentru a face performanță în vinificație
Oliver Bauer: M-am mutat în România pentru a face performanță în vinificație Oliver Bauer, enolog al Cramei Știrbey și proprietar și enolog al Cramei Bauer, locuiește din 2004 în România după ce a dobândit cunoștințele despre vin și vinificație în Germania care este și țara natală. [...]
Ilonczai Balazs, Director Comercial Crama Carastelec: Este foarte important ca, lovindu-ne de greutățile actuale, să nu ne pierdem creativitatea și rațiunea.
Ilonczai Balazs, Director Comercial Crama Carastelec: Este foarte important ca, lovindu-ne de greutățile actuale, să nu ne pierdem creativitatea și rațiunea. Vinul premium devine din ce în ce mai apreciat de consumatorul român, însă în această perioadă, nu este nici pe departe în categoria de necesitate majoră. Iar dacă vorbim de vinul spumant, o mare parte dintre [...]
Mihaela TYREL de POIX, proprietar SERVE: Sperăm ca valorile să se reașeze pe baze sănătoase și în acest sens viticultura și vinurile să revină în atenția oamenilor și poate și a autorităților.
Mihaela TYREL de POIX, proprietar SERVE: Sperăm ca valorile să se reașeze pe baze sănătoase și în acest sens viticultura și vinurile să revină în atenția oamenilor și poate și a autorităților. O adaptare cu un plan realist este necesară în perioada următoare pentru a reporni economia. O parte din producătorii români au mai trecut prin alte situații de criză, sunt chiar optimiști, deși nu au încă soluții. Se [...]
Ana Sapungiu, prima româncă Master of Wine, despre pasiunea pentru vin și potențialul României în această industrie
Ana Sapungiu, prima româncă Master of Wine, despre pasiunea pentru vin și potențialul României în această industrie Ana Sapungiu, prima femeie din România care obține calificarea oficială de Master of Wine, ne-a povestit cu drag și pasiune despre parcursul ei profesional, dragostea pentru vin și despre activitățile profesionale pe care le are. [...]
Ciprian Roșca: Lanţul de distribuţie cunoaşte întreruperi din cauza blocajului sau a dependenţei prea mari de horeca.
Ciprian Roșca: Lanţul de distribuţie cunoaşte întreruperi din cauza blocajului sau a dependenţei prea mari de horeca. Ciprian Roșca, Director Comercial Cramele Recaș: Lanţul de distribuţie cunoaşte întreruperi din cauza blocajului sau a dependenţei prea mari de horeca. Fotografie Cramele Recaș Efectele pandemiei sunt din ce în ce mai [...]
Ileana Braniște: O vamaioată care face asocieri netradiționale de mâncare și vinuri
Ileana Braniște: O vamaioată care face asocieri netradiționale de mâncare și vinuri Asocierile gastronomice completate de vin pot fi experiențe cu adevărat interesante, acasă, la restaurant sau în wine bar-uri, dacă reușiți să găsiți un echilibru între gusturi, texturi și arome. Ileana Braniște este unul [...]
Răzvan Serghiuță, Director General Cramele Cotnari: La Cotnari, investigăm serios potențialul soiurilor românești.
Răzvan Serghiuță, Director General Cramele Cotnari: La Cotnari, investigăm serios potențialul soiurilor românești. Vinurile podgoriei Cotnari sunt bine cunoscute pe plan național, iar soiurile autohtone specifice zonei și terroirul le fac unice în felul lor. Cotnari SA și Casa de Vinuri Cotnari sunt în situația privilegiată de a se bucura de [...]
Raluca Bauer, Co-Proprietar Crama Bauer: Degustările online sunt soluții de a păstra relațiile cu clienții
Raluca Bauer, Co-Proprietar Crama Bauer: Degustările online sunt soluții de a păstra relațiile cu clienții Raluca și Oliver Bauer locuiesc de peste 15 ani în vârf de deal la Drăgășani, în podgoria cu același nume. Oliver Bauer este enolog al Cramei Știrbey și proprietar și enolog al Cramei Bauer, locuiește din 2004 în [...]
Monica Peleanu, manager Winestone: “Preparatele din noul meniu conțin ingrediente locale și de sezon, care se asociază, bineînțeles, cu vinurile românești”.
Monica Peleanu, manager Winestone: “Preparatele din noul meniu conțin ingrediente locale și de sezon, care se asociază, bineînțeles, cu vinurile românești”. Monica Peleanu, manager Winestone și o mare iubitoare de vinuri și de mâncare bună, face o incursiune în lumea restaurantului unde clienții descoperă vinuri românești și un meniu cu produse locale, dar și locul unde se [...]
Attila Ferencz, director de vânzări Gastrotech: Vânzările online au ajutat cât de cât restaurantele și mă bucur că unii s-au descurcat și au făcut tot ce s-a putut pentru a supraviețui.
Attila Ferencz, director de vânzări Gastrotech: Vânzările online au ajutat cât de cât restaurantele și mă bucur că unii s-au descurcat și au făcut tot ce s-a putut pentru a supraviețui. Epidemia a avut un impact uriaș asupra întregii industrii a ospitalității. Închiderea hotelurilor și a restaurantelor a dus la blocarea activităților multor industrii complementare. Odată ce industria repornește, o multitudine de [...]
Hristu Valentin, Manager Pâine și Vin: Reaprindem focul cuptorului pentru a livra acasă, pentru a deservi la geam și pentru a oferi vinuri la pachet.
Hristu Valentin, Manager Pâine și Vin: Reaprindem focul cuptorului pentru a livra acasă, pentru a deservi la geam și pentru a oferi vinuri la pachet. Asocierile culinare bazate pe produse locale sau pe terroir au devenit în ultimii ani din ce în ce mai apreciate în baruri și restaurante. Fie că vorbim despre simple gustări sau despre preparate calde complexe, asocierea [...]
Adrian Filiuță: Titlul de Master Sommelier presupune nenumărate ore de studiu, foarte multe degustări, călătorii și ambiția de a nu renunța
Adrian Filiuță: Titlul de Master Sommelier presupune nenumărate ore de studiu, foarte multe degustări, călătorii și ambiția de a nu renunța Plecat de mai bine de zece ani din țară, Adrian Filiuță, somelier stabilit în Sydney, a primit de curând titlul de Master Sommelier (MS), unul dintre cele mai importante titluri care se pot obține în lumea vinului. Cum a [...]
Marian Olteanu, General Manager la Gramma Wines: Vor există multe schimbări în interesul consumatorilor și cine nu pariază pe consumator, va pierde.
Marian Olteanu, General Manager la Gramma Wines: Vor există multe schimbări în interesul consumatorilor și cine nu pariază pe consumator, va pierde. Mediul online a devenit principalul punct de vânzare pentru cramele care până în martie își vindeau vinurile în industria Horeca, restaurante și magazine specializate. Site-urile producătorilor au fost completate cu [...]
Ghislain Moritz: Printre cele mai importante unelte ale unui vinificator, este susţinerea conjugală
Ghislain Moritz: Printre cele mai importante unelte ale unui vinificator, este susţinerea conjugală Acum aproape patru ani, Valeriu Stoica ţinea discursul de inaugurare a Cramei Avincis, din care îmi amintesc clar că picătura de vin partea cu etimologia denumirii: “A vine de la Andreea, fiica noastră. V vine de la Valeriu, care [...]
Alexandru Pițigoi, Mesange Fromagerie: Totul a pornit de la pasiunea pe care o am pentru branzeturi in special pentru cele de buna calitate
Alexandru Pițigoi, Mesange Fromagerie: Totul a pornit de la pasiunea pe care o am pentru branzeturi in special pentru cele de buna calitate Lui Alexandru Pițigoi, fondatorul Mesange Fromagerie, i-au plăcut mereu brânzeturile, dar a început să le consume și să le descopere tot mai mult în ultimii 10 ani. Născut și crescut în București, a activat în [...]
Restaurantul Anika - bucătărie românească modernă, pentru acasă
Restaurantul Anika - bucătărie românească modernă, pentru acasă Fotografie: AmuseBouche Restaurantele sunt închise, iar până vor reîncepe activitatea și ne vom putea acomoda cu noul normal călcându-le pragul, ne putem bucura de produsele lor acasă, în familie. Multe dintre [...]
Mihnea Vasilache, proprietarul cramei Dagon: Avantajul unei firme mici și creative este flexibilitatea.
Mihnea Vasilache, proprietarul cramei Dagon: Avantajul unei firme mici și creative este flexibilitatea. Închiderea economiilor, distanțarea socială, dar și panica creată de coronavirus, au dus la schimbări în ceea ce privește modul de a consuma și de a munci. De asemenea, modul de a face cumpărături s-a schimbat fundamental. S-a [...]
Iosefin Florea, proprietar Moșia Galicea Mare: Pe termen lung va fi foarte bine dacă reușim să construim credibilitate în produsul “vinul românesc”
Iosefin Florea, proprietar Moșia Galicea Mare: Pe termen lung va fi foarte bine dacă reușim să construim credibilitate în produsul “vinul românesc” România se pregăteşte să iasă din izolare, însă economia mai are mult până la o revenire la normal. Locațiile HoReCa, printre cele mai afectate de pandemie, vor avea încă de suferit și, cel mai probabil, o parte [...]
Paul Fulea, proprietar Crama Histria: Cea mai bună recoltă? Cea de anul viitor, bineînțeles.
Paul Fulea, proprietar Crama Histria: Cea mai bună recoltă? Cea de anul viitor, bineînțeles. Paul Fulea, proprietarul Cramei Histria reușește să ducă mai departe visul tatălui său și pune pe picioare o cramă înființată acum trei ani, dar cu plantații de viță de vie care datează din 1976, 2006 sau 2013. Crama Histria [...]

Pagina 1 din 2

PROIECTELE NOASTRE

 

B4 CR
Cramele Româești, soiuri autohtone de struguri
Degustări de vinuri
 
B2 WINE SHOW
Salon de vinuri și turism viticol, a-5-a ediție
9-11 aprilie 2022
 
B1 RG
Salon gastronomic, prima ediție
8-9 octombrie 2022

Abonați-vă la Newsletter