OAMENI

Cristian Cismaru, My Transylvania: „ Gustul nu are nevoie de traducere și aduce oamenii în jurul mesei acolo unde poveștile ne pot cuceri sau da un indiciu în viața celor pe care îi vizităm”
Cristian Cismaru, My Transylvania: „ Gustul nu are nevoie de traducere și aduce oamenii în jurul mesei acolo unde poveștile ne pot cuceri sau da un indiciu în viața celor pe care îi vizităm” Cristian Cismaru este unul dintre cei mai renumiți promotori ai turismului culinar din România, fondator al Slow Food Sibiu, dar și ghid turistic, antreprenor în turism și co-fondator al Asociației My Transylvania. De peste 15 ani, [...]
George Cățean, Ferma Cățean: „Categoria noastră de clienți este reprezentată de persoane care cunosc gustul local al brânzeturilor și cărora le place să inoveze prin mixtul tradițional/modern”
George Cățean, Ferma Cățean: „Categoria noastră de clienți este reprezentată de persoane care cunosc gustul local al brânzeturilor și cărora le place să inoveze prin mixtul tradițional/modern” În satul Rotbav din județul Brașov se află Ferma Cățean, o afacere de familie care continuă activitatea mai multor generații, prin respectarea și promovarea tradiției locale din zona de munte: creșterea animalelor și producția de [...]
Thorsten Kirschner, Slow Food Buzău: „Când vine vorba de un proiect, ne întâlnim și transmitem ce este de făcut, solicităm sprijin celor ce pot oferi și ne mobilizăm la acțiune”
Thorsten Kirschner, Slow Food Buzău: „Când vine vorba de un proiect, ne întâlnim și transmitem ce este de făcut, solicităm sprijin celor ce pot oferi și ne mobilizăm la acțiune” La sfârșitul lunii mai 2024, a avut loc la Buzău în premieră „Conferința Slow Food România”, unde au fost reunite comunitățile Slow Food din România, precum și pasionații de mâncare artizanală din [...]
Aurika Kroitor, Ambasadoare a vinurilor georgiene: Aș încuraja pe cei interesați să abordeze vinurile georgiene cu o minte deschisă și o disponibilitate de a gândi creativ
Aurika Kroitor, Ambasadoare a vinurilor georgiene: Aș încuraja pe cei interesați să abordeze vinurile georgiene cu o minte deschisă și o disponibilitate de a gândi creativ La a șaptea ediție a REVINO BUCHAREST WINE SHOW, unul dintre masterclass-uri este dedicat degustării de vinuri georgiene premium. Evenimentul îi invită pe cei interesați într-o călătorie captivantă care acoperă 8000 de ani de [...]
Silvia Ștefanuca-Șerban, Sommelier de Apă: „La fel ca și în asocierile cu vinuri, există asocieri contrastante și asocieri congruente între mâncare și apă”.
Silvia Ștefanuca-Șerban, Sommelier de Apă: „La fel ca și în asocierile cu vinuri, există asocieri contrastante și asocieri congruente între mâncare și apă”. La cea de-a șaptea ediție a Revino Bucharest Wine Show, unul dintre masterclass-urile pregătite este dedicat apei. Silvia Ștefanuca-Șerban, creator de experiențe în HoReCa și Sommelier de Apă certificat, va prezenta modul în care [...]
Fernando Mihăilescu, proprietar și enolog crama Ferdi: Noi ne aflăm mereu într-o dinamică privind actualizarea noastră ca și cramă, pe toate planurile, deci reinventarea este constantă.
Fernando Mihăilescu, proprietar și enolog crama Ferdi: Noi ne aflăm mereu într-o dinamică privind actualizarea noastră ca și cramă, pe toate planurile, deci reinventarea este constantă. Trăim vremuri cu provocări pentru tot mediul de afaceri, în special pentru antreprenorii aflați la început de drum. Se resimte foarte bine și în viticultură. Reinventarea în business este necesară, la fel și orientarea [...]
Oliver Bauer: M-am mutat în România pentru a face performanță în vinificație
Oliver Bauer: M-am mutat în România pentru a face performanță în vinificație Oliver Bauer, enolog al Cramei Știrbey și proprietar și enolog al Cramei Bauer, locuiește din 2004 în România după ce a dobândit cunoștințele despre vin și vinificație în Germania care este și țara natală. [...]
Ilonczai Balazs, Director Comercial Crama Carastelec: Este foarte important ca, lovindu-ne de greutățile actuale, să nu ne pierdem creativitatea și rațiunea.
Ilonczai Balazs, Director Comercial Crama Carastelec: Este foarte important ca, lovindu-ne de greutățile actuale, să nu ne pierdem creativitatea și rațiunea. Vinul premium devine din ce în ce mai apreciat de consumatorul român, însă în această perioadă, nu este nici pe departe în categoria de necesitate majoră. Iar dacă vorbim de vinul spumant, o mare parte dintre [...]
Mihaela TYREL de POIX, proprietar SERVE: Sperăm ca valorile să se reașeze pe baze sănătoase și în acest sens viticultura și vinurile să revină în atenția oamenilor și poate și a autorităților.
Mihaela TYREL de POIX, proprietar SERVE: Sperăm ca valorile să se reașeze pe baze sănătoase și în acest sens viticultura și vinurile să revină în atenția oamenilor și poate și a autorităților. O adaptare cu un plan realist este necesară în perioada următoare pentru a reporni economia. O parte din producătorii români au mai trecut prin alte situații de criză, sunt chiar optimiști, deși nu au încă soluții. Se [...]
Ana Sapungiu, prima româncă Master of Wine, despre pasiunea pentru vin și potențialul României în această industrie
Ana Sapungiu, prima româncă Master of Wine, despre pasiunea pentru vin și potențialul României în această industrie Ana Sapungiu, prima femeie din România care obține calificarea oficială de Master of Wine, ne-a povestit cu drag și pasiune despre parcursul ei profesional, dragostea pentru vin și despre activitățile profesionale pe care le are. [...]
Ciprian Roșca: Lanţul de distribuţie cunoaşte întreruperi din cauza blocajului sau a dependenţei prea mari de horeca.
Ciprian Roșca: Lanţul de distribuţie cunoaşte întreruperi din cauza blocajului sau a dependenţei prea mari de horeca. Ciprian Roșca, Director Comercial Cramele Recaș: Lanţul de distribuţie cunoaşte întreruperi din cauza blocajului sau a dependenţei prea mari de horeca. Fotografie Cramele Recaș Efectele pandemiei sunt din ce în ce mai [...]
Ileana Braniște: O vamaioată care face asocieri netradiționale de mâncare și vinuri
Ileana Braniște: O vamaioată care face asocieri netradiționale de mâncare și vinuri Asocierile gastronomice completate de vin pot fi experiențe cu adevărat interesante, acasă, la restaurant sau în wine bar-uri, dacă reușiți să găsiți un echilibru între gusturi, texturi și arome. Ileana Braniște este unul [...]
Răzvan Serghiuță, Director General Cramele Cotnari: La Cotnari, investigăm serios potențialul soiurilor românești.
Răzvan Serghiuță, Director General Cramele Cotnari: La Cotnari, investigăm serios potențialul soiurilor românești. Vinurile podgoriei Cotnari sunt bine cunoscute pe plan național, iar soiurile autohtone specifice zonei și terroirul le fac unice în felul lor. Cotnari SA și Casa de Vinuri Cotnari sunt în situația privilegiată de a se bucura de [...]
Raluca Bauer, Co-Proprietar Crama Bauer: Degustările online sunt soluții de a păstra relațiile cu clienții
Raluca Bauer, Co-Proprietar Crama Bauer: Degustările online sunt soluții de a păstra relațiile cu clienții Raluca și Oliver Bauer locuiesc de peste 15 ani în vârf de deal la Drăgășani, în podgoria cu același nume. Oliver Bauer este enolog al Cramei Știrbey și proprietar și enolog al Cramei Bauer, locuiește din 2004 în [...]
Monica Peleanu, manager Winestone: “Preparatele din noul meniu conțin ingrediente locale și de sezon, care se asociază, bineînțeles, cu vinurile românești”.
Monica Peleanu, manager Winestone: “Preparatele din noul meniu conțin ingrediente locale și de sezon, care se asociază, bineînțeles, cu vinurile românești”. Monica Peleanu, manager Winestone și o mare iubitoare de vinuri și de mâncare bună, face o incursiune în lumea restaurantului unde clienții descoperă vinuri românești și un meniu cu produse locale, dar și locul unde se [...]
Attila Ferencz, director de vânzări Gastrotech: Vânzările online au ajutat cât de cât restaurantele și mă bucur că unii s-au descurcat și au făcut tot ce s-a putut pentru a supraviețui.
Attila Ferencz, director de vânzări Gastrotech: Vânzările online au ajutat cât de cât restaurantele și mă bucur că unii s-au descurcat și au făcut tot ce s-a putut pentru a supraviețui. Epidemia a avut un impact uriaș asupra întregii industrii a ospitalității. Închiderea hotelurilor și a restaurantelor a dus la blocarea activităților multor industrii complementare. Odată ce industria repornește, o multitudine de [...]
Hristu Valentin, Manager Pâine și Vin: Reaprindem focul cuptorului pentru a livra acasă, pentru a deservi la geam și pentru a oferi vinuri la pachet.
Hristu Valentin, Manager Pâine și Vin: Reaprindem focul cuptorului pentru a livra acasă, pentru a deservi la geam și pentru a oferi vinuri la pachet. Asocierile culinare bazate pe produse locale sau pe terroir au devenit în ultimii ani din ce în ce mai apreciate în baruri și restaurante. Fie că vorbim despre simple gustări sau despre preparate calde complexe, asocierea [...]
Adrian Filiuță: Titlul de Master Sommelier presupune nenumărate ore de studiu, foarte multe degustări, călătorii și ambiția de a nu renunța
Adrian Filiuță: Titlul de Master Sommelier presupune nenumărate ore de studiu, foarte multe degustări, călătorii și ambiția de a nu renunța Plecat de mai bine de zece ani din țară, Adrian Filiuță, somelier stabilit în Sydney, a primit de curând titlul de Master Sommelier (MS), unul dintre cele mai importante titluri care se pot obține în lumea vinului. Cum a [...]
Marian Olteanu, General Manager la Gramma Wines: Vor există multe schimbări în interesul consumatorilor și cine nu pariază pe consumator, va pierde.
Marian Olteanu, General Manager la Gramma Wines: Vor există multe schimbări în interesul consumatorilor și cine nu pariază pe consumator, va pierde. Mediul online a devenit principalul punct de vânzare pentru cramele care până în martie își vindeau vinurile în industria Horeca, restaurante și magazine specializate. Site-urile producătorilor au fost completate cu [...]
Ghislain Moritz: Printre cele mai importante unelte ale unui vinificator, este susţinerea conjugală
Ghislain Moritz: Printre cele mai importante unelte ale unui vinificator, este susţinerea conjugală Acum aproape patru ani, Valeriu Stoica ţinea discursul de inaugurare a Cramei Avincis, din care îmi amintesc clar că picătura de vin partea cu etimologia denumirii: “A vine de la Andreea, fiica noastră. V vine de la Valeriu, care [...]

Pagina 1 din 3

PROIECTELE NOASTRE

 

Bază de date a cramelor din România
 
A1
Salon de vinuri și turism viticol, a 8-a ediție
10-12 Mai 2025
 
Salon gastronomic, a 3-a ediție
5-6 Octombrie 2024

Abonați-vă la Newsletter