Crama-Telna-banner-2500x1000px

INFORMAŢII UTILE

Retrospectiva industriei vinicole în România pentru anul 2021
Retrospectiva industriei vinicole în România pentru anul 2021 Locul României la nivel mondial: Suprafața viticolă: poziția a 5-a în UE, după Spania, Franța, Italia și Portugalia. Producția de struguri: poziția a 5-a în UE, după Italia, Spania, Franșa și Germania. Producția de vin: poziția a 6-a în UE, după Italia, Franța, Spania, Portugalia și Germania. Printre primele 15 țări din lume în ceea ce [...]
Secretul bioprotecției active și pasive în vinificație - Chr. Hansen
Secretul bioprotecției active și pasive în vinificație - Chr. Hansen Vă prezentăm lumea fascinantă a bioprotecției prin intermediul unui interviu cu oenologul Stéphane Yerle, realizat de Nicolas Prost, oenolog și Business Manager la Chr. Hansen. În filmul de mai jos ei abordează posibilitatea de a păstra vinul cât mai natural posibil, având în același timp și controlul deplin asupra rezultatelor. Dar cine este [...]
Viniflora® OCTAVE asigură caracteristici senzoriale superioare în vinurile albe și roze
Viniflora® OCTAVE asigură caracteristici senzoriale superioare în vinurile albe și roze Viniflora® OCTAVE este dezvoltată pentru a asigura caracteristici senzoriale superioare în vinurile albe și roze obţinute în regiunile calde Lipsa acidităţii cauzate de temperatura ridicată necesită compensare > Pentru a evita obţinerea unui vin plat și lipsit de expresivitate, majoritatea vinificatorilor adaugă acid tartric care este parțial instabil, [...]
Studiu online: Profilul consumatorului român de vinuri 2020
Studiu online: Profilul consumatorului român de vinuri 2020 Studiu online: Profilul consumatorului român de vinuri 2020 Află răspunsurile pe CrameRomania.ro aici. CrameRomania.ro și ReVino.ro vă invită să răspundeți la întrebările de mai jos cu scopul de a ne furniza informații despre consumul de vinuri. Studiul este făcut online exclusiv pentru persoanele cu vârsta peste 18 ani în perioada 13 ianuarie-14 [...]
Chr. Hansen – este posibil să producem vinuri excelente în Danemarca?
Chr. Hansen – este posibil să producem vinuri excelente în Danemarca? Este posibilă cultura viței de vie în Danemarca? “Absolut”, spune Sofie Saerens, de pe plantația ei TuseN Vin Sofie Saerens, șefa departamentului de inovație în Bauturi Fermentate din Chr. Hansen, este o persoană plină de pasiune pentru tot ce înseamnă fermentație. Acest proces a interesat-o dintotdeauna pe Sofie și i-a influențat atât alegerile [...]
Producția mondială de vin în 2019 este estimată la 260 mhl, în scădere față de producția istorică a anului precedent, OIV
Producția mondială de vin în 2019 este estimată la 260 mhl, în scădere față de producția istorică a anului precedent, OIV Suprafața cu viță de vie cultivată la nivel mondial este estimată la 7,4 mha. Producția de vin la nivel mondial este estimată la 260 mhl, în scădere față de producția istorica a anului 2018. Consumul de vin la nivel mondial este estimat la 244 mhl, în creștere cu + 0,1% față de anul precedent. Exportul de vin la nivel mondial a crescut fiind estimat la 105,8 mhl (+ [...]
De ce este recomandat să cumpărăm vinul din magazinele specializate
De ce este recomandat să cumpărăm vinul din magazinele specializate Atmosfera din interiorul unui magazin specializat în vinuri, cât și filozofia acestuia fac diferența dintre o experiență sterilă și una confortabilă de cumpărături. Vinotecile sau wine barurile oferă o mare varietate de vinuri din diferite soiuri de struguri, din diferite tări ale lumii, vinificate în diferite stiluri. Dar o mare diversitate poate fi și [...]
Sulfiții: ce sunt și de ce sunt adăugați în vin
Sulfiții: ce sunt și de ce sunt adăugați în vin Dioxidul de sulf (SO2) are cu siguranță partea lui de reputație proastă în rândul unor vinificatori și consumatori. “Ai băut vin aseară și te doare capul? Sigur a avut sulfiți”. Cine nu a auzit asta măcar o dată de la un prieten grijuliu. Dar să o luăm de la început. Ce este dioxidul de sulf și la ce folosește Dioxidul de sulf (SO2) este un [...]
Temperatura corectă de servire a vinului
Temperatura corectă de servire a vinului Potrivit convenţiei, vinurile albe şi rose se servesc reci, iar cele roşii se servesc la “temperatura camerei”, un termen destul de vag. E bine să constataţi că aceasta e doar o convenţie – dacă nu o respectaţi cu stricteţe, s-ar putea să vă măriţi plăcerea. Vinurile albe şi rose seci trebuie servite reci: 8-12°C Vinurile albe demidulci, licoroase, [...]
Butoiul de stejar și influența asupra vinului
Butoiul de stejar și influența asupra vinului Aroma vinului poate fi influenţată de metoda de ardere şi de provenienţa stejarului, dar şi de intensitatea mangalului şi de grosimea doagelor. Numărul de întrebuinţări ale unui butoi de stejar afectează gustul final al vinului. Cu cât e mai nou, cu atât împrumută vinului mai multă aromă şi tanin. Uscarea naturală a lemnului pentru doage durează doi [...]
Taninul - ce este și cum influențează vinul
Taninul - ce este și cum influențează vinul Taninul este un conservant natural provenit din pielițele, ciorchinii și semințele strugurilor dar și din lemnul butoaielor (în cazul vinurilor). Taninul prelungește viața activă a marilor vinuri roșii. Un vin taninos duce la strepezeala interiorului gurii și gingiilor. Taninul se simte foarte bine dacă degustați vinuri tinere destinate învechirii. Un oenolog bun [...]

PROIECTELE NOASTRE

 

B4 CR
Cramele Româești, soiuri autohtone de struguri
Degustări de vinuri
 
B2 WINE SHOW
Salon de vinuri și turism viticol, a-5-a ediție
9-11 aprilie 2022
 
B1 RG
Salon gastronomic, prima ediție
8-9 octombrie 2022

Abonați-vă la Newsletter