CRAMA SERVE - CEPTURA - PRAHOVA - MUNTENIA / DEALU MARE

‹ INAPOI
Crama Serve - Ceptura - Prahova

CRAMA SERVE - CEPTURA - PRAHOVA

Adresa: Comuna Ceptura, nr. 125 C, Jud. Prahova

Telefon: 021 222 84 56

Email: serve@serve.ro

Website: www.serve.ro

Coordonate GPS: 45.0169023, 26.3402522

SERVE

 

Fiecare vin pe care îl facem e o declarație ce se înnoiește recoltă după recoltă, păstrând însă întotdeauna sensul de la care a început povestea noastră, acum 25 de ani: respectul pentru vie, pentru oamenii ei și pentru cei ce iubesc vinul.

 

Totul a început cu trei ingrediente: șase rânduri din „World Atlas of Wine" de Hugh Johnson, o întâlnire cu un enolog talentat și dramul de nebunie nelipsit unui astfel de început. Așa a luat naștere vinul SERVE - și de aici povestea noastră, ce se continuă și azi. Și, dacă am menționat trei ingrediente, ar fi păcat să nu menționăm și cele trei personaje care le-au dat viață:

 

Guy TYREL de POIX - cel care a transformat visul în realitate 

Conte francez al cărui interes față de terroir-ul românesc a fost stârnit de lucrarea lui Hugh Johnson și a continuat până la a aduce la viață cele mai elegante vinuri românești. Un mare iubitor de vin și de viață, care continuă să ne inspire și după plecarea lui dintre noi, în ianuarie 2011.

 

Mihaela TYREL de POIX - partenerul lui Guy care continuă visul în realitate

Soția lui Guy, cea care, inginer de profesie și pragmatică de fel, a construit alături de el SERVE-ul de astăzi. Ea poartă mai departe dragostea de vin a contelui Guy de POIX și ne ajută și pe noi să o înțelegem cu fiecare pahar degustat.

 

Aurel Rotărescu - enologul nostru, cel fără de care vinul nu ar fi

El este cel care a reușit să „îmblânzească” soiurile românești, creând vinuri pe gustul mentorului și prietenului său, „vinuri elegante și feminine”, așa cum îi plăcea lui Guy să le numească. El ne întâmpină cu drag în cramă, la un pahar de vin și cu povestea creării lui.

 

Din 1993 până astăzi, pasiunea noastră pentru vin si pentru perfecțiune se poate vedea în tot ceea ce am creat. Am început cu gama „tânără”, Vinul Cavalerului, lansând mai apoi pe piață asamblajele Milenium roșu şi alb (în 1999 şi respectiv 2001). Primul vin “Cuvée” – Cuvée Charlotte (în 2001 cu vinul din recolta 1999) a semnificat începutul colecției de Cuvée-uri, colecție dedicată generației următoare a familiei.

 

Filosofia SERVE

Curaj, Inovație, Respect, Solidaritate

 

serve grapes

 

 

Vizită la cramă și degustare de vinuri

 

 

Contact și informații pentru degustări de vinuri la cramă

 

Telefon: +40 722 236 802

 

Numar minim-maxim de persoane: 10-35

 

Program: L-S, 10.00-18.00

 

Rezervări în prealabil cu 5 zile înainte.

 

Facilități: Wifi, parcare

 

 

PROIECTELE NOASTRE

 

Bază de date a cramelor din România
 
A1
Salon de vinuri și turism viticol, a 8-a ediție
10-12 Mai 2025
 
Salon gastronomic, a 3-a ediție
5-6 Octombrie 2024

Abonați-vă la Newsletter