CRAMA VILLA VINEA - MUREȘ - TRANSILVANIA

‹ INAPOI
Crama Villa Vinea - Mureș

CRAMA VILLA VINEA - MUREȘ

Adresa: Sat Mica, Nr. 243, Jud. Mureş

Telefon: +40 365 505 107

Email: wine@villavinea.com

Website: www.villavinea.com

Coordonate GPS: 46.367194, 24.410111

Villa Vinea

 

 

 

Fondată în 2004, în Valea Târnavei, Mureș, de către italianul Heiner Oberrauch, crama Villa Vinèa este recunoscută pentru vinurile sale aromatice, de calitate, grupate în cele 3 game: Premium, Selection și V2.

 

Domeniul cu o suprafață de peste 70 de hectare, este cultivat cu soiuri locale și internaționale de struguri, precum Fetească Regală, Fetească Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling, Gewürztraminer, Pinot Noir, Merlot și Kerner.

 

Particularitățile vinurilor Villa Vinèa sunt rezultatul unui terroir excepțional, propice cultivării viței-de-vie, și al asocierii celor doi vinificatori - Misi Denes, localnicul care coordonează activitățile de producție ale cramei, și Celestino Lucin, italianul declarat, în 2009, Oenologul Anului, de către publicația Gambero Rosso.

 

De-a lungul timpului, produsele Villa Vinèa au primit o serie de distincții importante, crama devenind, în 2019, cel mai premiat producător român în cadrul International Wine Contest Bucharest. În plus, în 2018, Diamant Selection (Fetească Regală și Fetească Albă) a fost numit de către Gault&Millau Romania cel mai bun vin din soiuri locale.

 

Producția anuală Villa Vinèa este de aproximativ 250,000 de litri. Din acest volum, 60% sunt vinuri albe, liniștite, 3%, dar cu o puternică tendință ascendentă sunt cele spumante, rozeurile ajung până la 7% din producția totală, iar restul, de aproximativ 30%, sunt vinuri roșii.

 

Pentru cei care doresc să se bucure de peisajul minunat al zonei, precum și de specificul locului, în zonă, există o serie de locuri de cazare primitoare, care vor satisface toate gusturile. Mai mult, crama pune la dispoziția vizitatorilor pachete de degustare.

 

Crama este situată la 60 Km de Sighișoara si la 58 km de Biserica fortificată din Biertan.

 

Vizită la cramă și degustare de vinuri

Tur de cramă, degustare de 4 vinuri, platou cu pâine și brânzeturi
45.0 lei / (9.0 euro)
Tur de cramă, degustare de 5 vinuri, platou cu paine, carne crud uscata și brânzeturi
70.0 lei / (15.0 euro)
Tur de cramă, degustare de 7 vinuri, platou cu pâine, brânzeturi și carne crud uscată
100.0 lei / (21.0 euro)
Tur de cramă, degustare de 5 vinuri, platou cu pâine, brânzeturi și gulaș la ceaun - disponibil pentru grupuri de 15+ persoane
110.0 lei / (23.0 euro)

 

 

Contact: wine@villavinea.com, +40 365 505 107

 

Rezervare în prealabil. Grupuri între 5 si 30 persoane.

 

Program: luni - sâmbătă, 10.00 - 18.00

 

Plata în RON. Plata cu cardul: Da

 

Preţurile includ TVA.

 

Prețurile serviciilor oferite de cramă, comunicate pe site-ul www.revino.ro sunt aproximative și pot fi modificate ulterior de către aceasta.

 

 

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"