EVENIMENTE - NOUTATI

10 ani de când am dat startul proiectului CrameRomania.ro

‹ INAPOI

 

Alina Iancu fondator CrameRomania-ro

 

Au trecut 10 ani în care am construit o bază de date solidă a cramelor din România și am căutat, prin inițiative online și offline să aducem în centrul atenției și să facem cunoscute vinurile românești și oamenii din spatele lor. Am călătorit la cramele din întreaga țară, unde am făcut cunoștință cu vinurile, poveștile oamenilor locului și am documentat procesul de fabricație cu informații, materiale foto și video.

 

Apoi am împărtășit cu voi informații de la fiecare cramă în parte, iar pasul următor a fost să sistematizăm detaliile - de la o hartă viticolă a cramelor din România lansată în 2017 în format tipărit - azi o găsiți actualizată, la încurajarea turismului viticol - prin platforma Revino.ro și salonul național de vinuri Revino ajuns deja la șase ediții, un film documentar despre Feteasca Regală realizat în 2018 (Wines of Romania - Pure Experiences). Am organizat evenimente educative cu vinuri, vizite cu turiști la crame, ture de biciclete alături de parteneri și multe alte întâlniri cu vinul.

 

Am încercat să surprindem întregul fenomen viticol: ne-am concentrat deseori pe crame mici și medii or vinuri de autor, dar am povestit și despre proiectele cramelor cu notorietate. Din 2019, am alăturat vinului și experiența brânzeturilor locale.

 

Ne bucurăm că facem parte din povestea extraordinară a vinului, care se dezvoltă de la an la an și sperăm că, prin intermediul informațiilor de aici ați cunoscut și v-ați împrietenit cu lumea vinului românesc, care merită din plin să fie cunoscută și explorată!

 

Cu aceeași dedicare de care am dat dovadă în acești ani, cu multă energie și noi proiecte în gând, mergem mai departe în călătoria noastră gourmet și continuăm cu drag misiunea de promovare a vinului românesc!

 

CrameRomania Infographic 2023_1

 

Vă mulțumesc că ne sunteți alături!

 

Alina Iancu

 

PROIECTELE NOASTRE

 

B4 CR
Cramele Românești, soiuri autohtone de struguri
 
B2 WINE SHOW
Salon de vinuri și turism viticol, a 7-a ediție
11-13 Mai 2024
 
B1 RG
Salon gastronomic, a 2-a ediție
21-23 Octombrie 2023

Abonați-vă la Newsletter