SODINAL - TOTUL PENTRU ENOLOGIE ȘI VINIFICAȚIE

 

Fondată în 1993, compania Sodinal are un rol principal în implementarea și dezvoltarea enologiei și vinificației moderne în Europa Centrală și de Est. Acoperind patru țări și datorită structurii sale bine dezvoltate, echipei de profesioniști și partenerilor cunoscuți la nivel mondial, compania Sodinal implementează inovațiile și contribuie la dezvoltarea enologiei și tehnicilor de vinificație.

sodinal revino

 

_______________________

 

CADOURI CORPORATE BRÂNZETURI ȘI VINURI ROMÂNEȘTI

 

Produse 100% românești 

 

Am selectat cu atenție brânzeturi și vinuri locale pentru a oferi experiențe gastronomice complete.

Pachetele noastre pot fi cadoul perfect pentru pasionații de gastronomie și nu numai.

 

BANNER REVINO

EVENIMENTE - LANSARI

7-9 iunie 2019 | Salonul Vinurilor Millésime cu accent pe soiurile autohtone de struguri

‹ INAPOI

 

Salonul Vinurilor Millesime 2019

 

Salonul Vinurilor Millésime, punctul de întâlnire al iubitorilor de vin din nord-vestul țării și nu numai, Cetatea Oradea, 7-9 iunie 2019

 

Oradea, capitala Art Nouveau și a băilor termale din România, este un hub al iubitorilor de vin și al iubitorilor de bun gust. Comunitatea din care facem parte și în care vă invităm să intrați a trecut prin majore schimbări în ultimii ani. Spațiul public, comunitatea, turismul, cultura și bunul gust au ajuns să fie referințe la nivel național.

 

La Oradea a luat ființă unul dintre primele cluburi de vin din țară, aici funcționează primul și singurul WineSpa din România, iar investițiile din ultimii 8 ani aduc din ce în ce mai mulți turiști în hotelurile și restaurantele orădene.

 

Locația este una unică, Cetatea Oradea, cel mai vizitat obiectiv turistic din oraș, care timp de trei zile va deveni punctul de atracție al tuturor iubitorilor de bun gust.

 

"Pentru că dorim ca mesajul nostru și vinurile producătorilor români să fie cunoscute cât mai multor consumatori, Asociația Millésime a hotărât organizarea Salonului Vinurilor Millésime. Un scop permanent al Asociației și al Salonului Vinurilor Millésime, va fi acela de a crea condițiile necesare pentru a ne bucura împreună de vinuri de calitate și de diversitatea acestora. Misiunea pe care ne-o asumăm pentru vinul românesc, este aceea de a susține și promova soiurile de struguri autohtone, producătorii și vinurile de calitate, cu scopul de a avea un consumator informat și educat care să recunoască, să prețuiască și să plătească, calitatea vinurilor românești.", prof. Popa Dorin, președinte al Asociației Millesime.

 

Prima ediție a Salonului Vinurilor Millésime a adus în fața participanților, pe lângă producători români, și câțiva reprezentanți ai producătorilor de vin din străinătate. Au fost 26 de expozanți, 6 masterclass-uri și peste 400 de participanți unici.

 

Începând din acest an vom acorda o atenție sporită soiurilor autohtone astfel că vom avea o serie de cursuri și degustări dedicate soiului Fetească Regală. Publicul va avea ocazia să învețe de la enologi consacrați din România care sunt particularitățile acestui soi și vor putea degusta comparativ mai multe vinuri din diferite podgorii ale țării în cadrul unui stand dedicat amenajat in cadrul salonului.

 

harta feteasca regala 

 

Vizitatorii pot degusta vinuri de la 24 de expozanți reprezentând crame din România și importatori, dar pot participa și la masterclass-uri și workshop-uri cu diferite teme.

 

Vor fi disponibile și o zonă gastro cu food trucks și expozanți din domeniul gastronomiei, dar și activități conexe precum evenimente gastro-oenologice la restaurantele din Oradea.

Programul de vizitare

Vineri, 7 iunie, 16.00 – 20.00

Sâmbătă, 8 iunie, 14.00 – 20.00

Duminică, 9 iunie, 14.00 – 20.00

 

Despre Millésime

 

Asociația pentru cultura și civilizația vinului Millésime a fost înființată în Oradea, în anul 2010, de către dl. prof. Popa Dorin, care deține calitatea de președinte al Asociației. Menirea Asociației este educarea consumatorilor, promovarea culturii și civilizației vinului și bineînțeles promovarea unui consum responsabil. Membrii Asociației se întâlnesc de cel puțin două ori pe lună pentru a degusta cele mai noi vinuri și pentru a afla poveștile ce stau în spatele creațiilor oenologice.

 

Mai multe informații despre eveniment puteți găsi pe site-ul official și pe pagina de Facebook.

 

 

 

Alina Iancu

23/05/2019

 

PROIECTELE NOASTRE

 

CRAMEROMANIA.RO - VINURI ROMÂNEȘTI
Cramele în România, soiuri autohtone de struguri, degustări de vinuri
REVINO BUCHAREST WINESHOW
Salon de vinuri, Ediție Specială, Mai 2021
 
REVINO CHEESE & WINESHOW
Salon de brânzeturi și vinuri, Ediție Specială

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"