Macheta cadouri craciun

BRANZETURI ROMANESTI

BRANZA DE TAGA - MATURATA IN GROTA DE LA TAGA

‹ INAPOI

 

Povestea brânzei de Țaga ne duce în vremuri îndepărtate, acum câteva sute de ani, când ciobanii nobilului Schilling au furat o parte din caşul de oaie al acestuia și l-au ascuns într-o grotă din apropiere. Nobilul a găsit brânza în grotă dupa câteva săptămâni şi a gustat-o pentru a vedea dacă mai poate fi mâncată. Acesta a fost surprins pentru că în tot acest timp brânza a fost acoperită cu mucegai, făcând-o moale la mijloc, cu un miros puternic și un gust neobișnuit, fiind mult mai gustoasă decât cea inițială. Astfel, producția ulterioară de brânză a fost mutată în grotă pentru a fi maturată.

 

 

branza de taga

 

 

Grota are astăzi o lungime de 125 metri și o lățime de cinci metri, temperatură constantă de 14ºC, umiditatea de 93% și cel mai important aici este prezentă Bacteriei Brevibacterium Linens, care conferă produsului caracteristici specifice de textură, aromă și culoare. La începuturi, brânza era obținută doar din lapte de oaie. În prezent, acestea sunt produse din lapte de vacă pasteurizat.

 

 

ZNAL8257 (2000x1334)

 

BRANZA DE TAGA - MATURATA IN GROTA DE LA TAGABRANZA DE TAGA - MATURATA IN GROTA DE LA TAGABRANZA DE TAGA - MATURATA IN GROTA DE LA TAGABRANZA DE TAGA - MATURATA IN GROTA DE LA TAGABRANZA DE TAGA - MATURATA IN GROTA DE LA TAGA

PROIECTELE NOASTRE

 

Bază de date a cramelor din România
 
A1
Salon de vinuri și turism viticol, a 8-a ediție
10-12 Mai 2025
 
Salon gastronomic, a 3-a ediție
5-6 Octombrie 2024

Abonați-vă la Newsletter