SODINAL - TOTUL PENTRU ENOLOGIE ȘI VINIFICAȚIE

 

Fondată în 1993, compania Sodinal are un rol principal în implementarea și dezvoltarea enologiei și vinificației moderne în Europa Centrală și de Est. Acoperind patru țări și datorită structurii sale bine dezvoltate, echipei de profesioniști și partenerilor cunoscuți la nivel mondial, compania Sodinal implementează inovațiile și contribuie la dezvoltarea enologiei și tehnicilor de vinificație.

sodinal revino

 

_______________________

 

CADOURI CORPORATE - CRĂCIUN BRÂNZETURI ȘI VINURI ROMÂNEȘTI

 

Descarcă catalogul 2020

 

Am selectat cu atenție brânzeturi și vinuri locale pentru a oferi experiențe gastronomice complete.

Pachetele noastre pot fi cadoul perfect pentru pasionații de gastronomie și nu numai.

 

cadouri branza si vin

INFORMAŢII UTILE

Butoiul de stejar și influența asupra vinului

‹ INAPOI

 

Aroma vinului poate fi influenţată de metoda de ardere şi de provenienţa stejarului, dar şi de intensitatea mangalului şi de grosimea doagelor.

Numărul de întrebuinţări ale unui butoi de stejar afectează gustul final al vinului. Cu cât e mai nou, cu atât împrumută vinului mai multă aromă şi tanin.

Uscarea naturală a lemnului pentru doage durează doi ani și se face în aer liber cu trecere prin toate tipurile de conditii climatice (căldură, ploaie, vânt, ger). În felul acesta lemnul de doagă elimină esențele amare de tanini și se îmbogățește cu compuși aromatici.

 

Butoaiele se diferentiază prin procesul de ardere (prăjire). Arderea este de 4 feluri: lejeră, medie, medie plus și forte. Astfel se eliberează din lemn diferite arome (ex. vanilie, cafea, cacao).

 

Stejarul se împarte în două categorii: American şi European (franţuzesc şi, ocazional, est European)

Podgoriile mai puţin celebre din Bordeaux utilizează butoaie folosite de la marile Chateau-uri şi, de aceea, efectul baricării se simte mult mai puţin decât la vinurile de calitate.


Stejarul franţuzesc are un gust proaspat şi savuros, iar cel American este dulce şi intens vanilat. Totuşi, în zilele noastre, stejarul American bine afumat e la fel de eficient ca şi cel frantuzesc (şi mai bun decât cel franţuzesc prost) - cu toate că tinde sa fie mai potrivit pentru strugurii aromatici din zonele mai calde.


Vinul roşu clasic al Spaniei, Rioja, este cel mai bun exemplu de vin maturat îin stejar American împrumutand în mare parte mirosul foarte distinctiv de vanilie dulce. Este un vin uşor de recunoscut datorită aromei de stejar American.

 

 butoi de stejar revino

 

PROIECTELE NOASTRE

 

CRAMEROMANIA.RO - VINURI ROMÂNEȘTI
Cramele în România, soiuri autohtone de struguri, degustări de vinuri
REVINO BUCHAREST WINESHOW
Salon de vinuri, Ediție Specială, Mai 2021
 
REVINO CHEESE & WINESHOW
Salon de brânzeturi și vinuri, Ediție Specială

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"