EVENIMENTE

Festin culinar dedicat bucatariei franceze alaturi de Chef Alex Petricean si Chef Emmanuel Perrodin | Proiect Goût de France Good France

‹ INAPOI

 

Chef Alex Petricean, Alex Petricean a fost clasat primul în topul bucătarilor români din ghidul Gault Millau în 2018

 

Chef Alex Petricean vă învită pe 23 martie, ora 19:00, la o experiență gastronomică inedită, o călătorie savuroasă prin sudul Franței alaturi de invitatul sau special Chef Emmanuel Perrodin. O cină la patru mâini desfășurată sub forma unui meniu de degustare în 8 acte pus cap la cap de cei doi având ca rezultat preparate cu influențele provensale.

 

“Vom sărbători valoarea bucătăriei franceze pentru întreaga lume gastronomică, dar în special pentru noi, românii”, a declarat Alex Petricean.

 

Chef Petricean participă pentru prima oară la proiectul Goût de France/Good France (21-24 martie) inițiat de Ministerul francez de Externe și de renumitul chef Alain Ducasse. Este al cincilea an consecutiv în care mii de oameni din întreaga lume, anul acesta peste 5000 din 3500 de locații din 150 de țări, omagiază cultura franceză pregătind un meniu dedicat bucătăriei acestei țări. 

 

Evenimentul are loc într-un spatiu privat de pe strada Popa Nan 7 din București.

Participarea la eveniment este posibilă exclusiv prin rezervare.

Prețul unui meniu este de 300 lei, iar el va fi achitat în avans prin virament bancar.

Detaliile vor fi furnizate la cerere prin telefon la numărul 0760 855 117 sau prin email la adresa contact@nouarestaurant.ro.

 

Chef Emmanuel Perrodin

 

Emmanuel Perrodin, în vârstă de 45 de ani, a făcut studii de istorie, însă la vârsta de 30 de ani și-a descoperit adevărata vocație – gastronomia. După mai multe etape de formare, a preluat funcția de chef în restaurante precum Relais 50 din Portul vechi din Marsilia. În 2015, el a părăsit celebrul restaurant pentru a aprofunda relația dintre gătit și arte, prin spectacole precum "Savoarea artelor" sau "În carnea sunetului". Co-fondator al proiectului "Œuvres Culinaires Originales", care îmbină arta și gastronomia, și fost președinte al Conservatorului Internațional al Bucătăriei Mediteraneene (CICM) și membru al "Gourméditerranée", o asociație de bucătari de renume care promovează gastronomia mediteraneană, Emmanuel Perrodin se află în România în cadrul operațiunii Goût de France/Good France, care are vocația de a promova gastronomia franceză, parte a patrimoniului UNESCO, în întreaga lume.

 

Chef Emmanuel Perrodin, proiect Goût de France/Good France

 

Chef Alex Petricean

 

Alex Petricean a fost clasat primul în topul bucătarilor români din ghidul Gault&Millau în 2018. Și-a început drumul în viață cu studii economice, dar și-a dat seama repede că destinația lui e alta și a continuat cu învățarea gastronomiei. În vârsta de 31 de ani, Alex a început să aprofundeze cu adevărat pasiunea sa, gătitul, în urmă cu 7 ani, odată cu participarea la showul TV Masterchef. Au urmat multe experiențe care l-au îmbogățit, unele în afara țării, de exemplu în Danemarca, unde a lucrat la restaurantul cu 2 stele Michelin Noma, dar și în țară, la Atra și apoi la Maize, unde și-a pus amprenta cel mai mult, ca Head Chef, alegand și formând  echipa, dar și lansând un meniu care a cucerit publicul și a umplut rapid caietul de rezervări. În curând, Petricean își va deschide propriul restaurant: Noua, bucatarie românească unde va conduce bucătăria păstrând nota sa personală, mai precis viziunea sa modernă asupra mâncării românești.

 

Chef Alex Petricean, Chef Petricean participă pentru prima oară la proiectul Goût de France / Good France  

 

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"