INFORMAŢII UTILE VIN

Este posibilă cultura viței de vie în Danemarca? “Absolut”, spune Sofie Saerens, de pe plantația ei TuseN Vin

 

Sofie Saerens, șefa departamentului de inovație în Bauturi Fermentate din Chr. Hansen, este o persoană plină de pasiune pentru tot ce înseamnă fermentație. Acest proces a interesat-o dintotdeauna pe Sofie și i-a influențat atât alegerile din cariera, cât și interesele personale. Acum, ea și soțul ei au început un proiect cu o plantație de viță de vie, pentru ca mai apoi să producă vin în Danemarca.

 

“Motivul pentru care am început această activitate este pasiunea mea pentru fermentație. Am fost pasionată de fermentație de foarte tânără, privindu-mi părinții cum fabricau vin din fructe. Am auzit întotdeauna ceva bolborosind în bucătarie și am fost curioasă de ce se întâmplă acolo. Acesta este, de fapt, motivul pentru care lucrez în Chr. Hansen… deoarece munca pe care o fac este cu adevărat pasiunea mea”, spune Sofie.

 

O nouă regiune de vinificație cu clima rece

 

Danemarca este una dintre țările clasificate ca o nouă regiune cu climat rece pentru vin și se datorează schimbărilor climatice faptul că producerea vinului se mută în nord. Pentru Sofie aceasta este o ocazie unică de a înțelege mai bine fermentația vinului și ce se întamplă în diferite faze.

 

“Tot ceea ce facem în Chr. Hansen are loc și într-o cramă. Dar despre ce se întâmplă înainte de aceasta, urmează să aflăm mai multe. Ce se întâmplă cu strugurii? Cum cresc? Cum influențează solul și clima strugurii? Acestea sunt aspecte pe care le vom învăța aici. Și asta este important pentru mine, deoarece îmi place să invăț. Dar este foarte important și pentru clienții noștri. De aceea abia aștept să pot împărtăși cele învățate cu clienții noștri”, concluzionează Sofie.

 

Chr. Hansen este o companie globală, diferențiată, din domeniul bioștiinței, care dezvoltă soluții pe bază de ingrediente naturale pentru industria alimentară, cea farmaceutică si pentru agricultură. La Chr. Hansen ne situăm într-o poziție unică din care putem conduce schimbarea în bine cu ajutorul soluțiilor microbiene. De peste 145 de ani dezvoltăm soluții pentru o agricultură sustenabilă, etichete mai curate și un stil de viață mai sănătos pentru cât mai mulți oameni din întreaga lume. Platformele noastre microbiene și tehnologice de fermentare, inclusiv colecția noastră vastă și relevantă de aproximativ 40.000 de tulpini microbiene, prezintă un potențial vizionar.

Răspunzând nevoilor clienților și tendințelor globale, continuăm să deblocăm puterea bacteriilor bune pentru a răspunde provocărilor de la nivel mondial, cum ar fi risipa de alimente, sănătatea globală și utilizarea excesivă a antibioticelor și pesticidelor. În calitate de cea mai sustenabilă companie de biotehnologie din lume, suntem parte din viața a peste 1 miliard de oameni în fiecare zi. Motivați de moștenirea noastră bazată pe inovație și pe curiozitate de a fi pionieri in știință, misiunea noastră - Aceea de a construi o lume mai bună. În mod natural. – reprezintă nucleul tuturor activităților noastre.

 

 

www.chr-hansen.com

 

Logo Chr Hansen mare (1)

 

 

PROIECTELE NOASTRE

 

Bază de date a cramelor din România
 
A1
Salon de vinuri și turism viticol, a 8-a ediție
10-12 Mai 2025
 
Salon gastronomic, a 3-a ediție
5-6 Octombrie 2024

Abonați-vă la Newsletter