La Casa de vinuri Cotnari se naște o legendă

 

BANER REVINO NAIV

INFORMATII UTILE BRANZA

CLASIFICAREA BRANZETURILOR

‹ INAPOI

 

În ultimele două decenii, consumul de brânză la nivel mondial a crescut substanțial, iar varietatea brânzeturilor de pe piaţă este foarte mare. Ȋn Europa, găsim cei mai mari producători, principalii jucători fiind Franţa, Germania, Italia, Olanda. De asemenea, cel mai mare consum pe cap de locuitor se înregistrează tot în Europa. În top se află țările nordice, urmate de Franța, Italia, Germania.

 

Clasificarea brânzeturilor se face după mai multe criterii precum tipul de lapte din care se prepară și mamiferul de la care provine, conținutul de grăsime, consistența sortimentelor, procesul de fabricație, vârsta, dar şi adaosurile.

 

branzeturile lumii revino

 

După tipul de lapte

 

  • brânzeturi din lapte de vacă
  • brânzeturi din lapte de capră
  • brânzeturi din lapte de oaie
  • brânzeturi din lapte de bivoliță
  • brânzeturi din amestesc de lapte
  • brânzeturi vegetariene

 

După conținutul de grăsime raportat la substanța uscată a brânzei

  • brânzeturi slabe (<20%)
  • brânzeturi semigrase (20-42%)
  • brânzeturi grase (>42%)

 

După consistența pastei

  • brânzeturi moi
  • brânzeturi semimoi
  • brânzeturi semitari
  • brânzeturi tari

 

După procesul de fabricaţie

  • brânzeturi cu mucegai la exterior
  • brânzeturi cu mucegai la interior
  • brânzeturi in saramură
  • brânzeturi opărite
  • brânzeturi topite
  • brânzeturi frământate

 

După tipul crustei

  • crustă înflorită
  • crustă spălată

 

După vârstă

  • brânzeturi proaspete
  • brânzeturi semi maturate
  • brânzeturi maturate

 

După adaosuri

  • brânzeturi dulci
  • brânzeturi cu condimente sau ierburi

 

_____

 

Alina Iancu, 17/09/2019

 

branzeturi rg revino

 

PROIECTELE NOASTRE

 

B4 CR
Cramele Româești, soiuri autohtone de struguri
Degustări de vinuri
 
B2 WINE SHOW
Salon de vinuri și turism viticol, a-5-a ediție
9-11 aprilie 2022
 
B1 RG
Salon gastronomic, prima ediție
8-9 octombrie 2022

Abonați-vă la Newsletter