EVENIMENTE

Conferința de Comunicare Digitală a Vinului se apropie

‹ INAPOI

 

Într-o epocă în care totul este digital, unii oameni încă percep vinul ca pe acest concept tradițional al băuturii trimise de zei, stoarsă de către picioare virgine, fermentată de un bătrân în butoaie de lemn. Dar nu e. Vinul a evoluat la fel ca societatea, și tot așa s-a întâmplat cu comunicarea sa.
 
De aceea suntem bucuroși să anunțăm Conferința de Comunicare Digitală a Vinului 2015. Acesta are loc pe 23 - 25 octombrie în Plovdiv, Bulgaria. Evenimentul se află la cea de-a opta ediție și va aduce laolaltă profesioniști într-ale vinului și iubitori de vin din toate colțurile lumii.
 
Conferința de Comunicare Digitală a Vinului (DWCC) este fondată și organizată de Vrazon, o agenție de conversație și marketing pentru vinuri, găsind modalități de a consolida elementul "social" în lumea vinului prin evenimente, bloguri, podcast-uri, conferințe, ateliere și ocazional consultanță.
 
Conferința a purtat inițial numele de Conferința Bloggerilor Europeni de Vinuri, sau EWBC, și a avut loc pentru prima dată în regiunea viticolă Rioja din Spania. A fost primul eveniment internațional pentru bloggeri de vin și prima dintr-o serie de conferințe și evenimente sub semnătura "EWBC".
 
De la un eveniment cu 30 de participanți în 2008, la EWBC în Logroño, La Rioja, Spania, anul trecut, noua versiune a conferinței a reunit peste 300 de participanți și a reprezentat 37 de țări la Conferința de Comunicare Digitală a Vinului de la Montreux, Elveția.
 
Ediția 2015 DWCC are vorbitori de excepție, cum ar fi: Maestru al vinului Richard Hemming, Ted Popv (GM, EMEASA for Accolade Wines), Felicity Carter (redactor-șef al Meininger's Wine Business International) și mulți alții, inclusiv, desigur, Ryan Opaz.
 
În acest an, la expoziția de vinuri de la DWCC, România trimite o parte din cei mai de seamă reprezentanți ai industriei, cum ar fi SERVE, Davino, Alira, Casa de Vinuri Cotnari, Vinarte, Corcova Roy & Dâmboviceanu, Crama Gîrboiu și Crama Oprișor.
 
Cum se precizează și în prezentarea evenimentului, scopul organizatorilor a fost întotdeauna de a crea o rețea de comunicatori ai vinului din întreaga lume pentru a răspândi informații, a extinde cultura vinului, pentru a îmbunătăți standardele industriei, și mai presus de toate, a crea un spațiu fizic pentru comunicare și schimb de idei.
 
Printre fondatorii DWCC, Ryan Opaz este unul dintre cei mai cunoscuți bloggeri de vin din lume. S-a născut în Minnesota și locuiește în Porto. Lucrând ca și comerciant de vin, bucătar și măcelar, Ryan a explorat lumea de vinului și a gastronomiei din interior spre exterior. Împreună cu Gabriella Opaz și Robert McIntosh, el continuă să organizeze evenimente cu și despre vin cu scopul de a populariza vinul nu doar ca băutură, ci ca un concept și un mod de viață.
 
Pentru mai multe detalii, accesați site-ul lor: http://2015.dwcc.co/ 

 

Autor: Alexandra Hash

 

Conferința de Comunicare Digitală a Vinului 

 

 

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"