EVENIMENTE BRANZA SI VIN

Curs de inițiere în lumea brânzeturilor

 

Prezentare proces de producție, degustare de 20 brânzeturi maturate premium, asociere vinuri și alte băuturi, tăiere, servire, ambalare și păstrare

 

Hotel Novotel / București / Sâmbătă, 27 Septembrie 2025

 

Durată: 5 ore

 

___________________

 

Brânza joacă un rol important în aproape toate bucătăriile lumii, fiind un aliment complex, dar și o experiență personală.

 

La acest curs veți afla informații despre:

  • importanța terroir-ului și hrana animalelor
  • tipuri de lapte (vacă, oaie, capră, bivoliță) și utilizarea în producție sub forma crudă sau pasteurizată
  • tipuri de brânzeturi în funcție de tipul pastei (moale, semimoale, semitare, tare, cu mucegaiuri nobile etc.)
  • reguli de bază în degustarea brânzeturilor
  • tăierea și servirea brânzeturilor
  • asocierea cu produse complementare și băuturi (vinuri, bere artizanală și spirtoase)
  • ambalarea (probă practică) și păstrarea brânzeturilor la frigider

 

Vom degusta peste 20 sortimente de brânzeturi de la producători locali și internaționali, le vom afla povestea și locul de unde provin. Vom face asocieri cu alte produse complementare, dar și cu vinuri și alte băuturi.

 

La sosire, vă vom întâmpina cu un pahar de spumant sau băuturi răcoritoare, produse local și gustări cu brânzeturi în asociere.

 

Cursul este susținut de Alina Iancu, fondatoarea proiectului Revino Gourmet, specialist în vinuri și brânzeturi.

 

Data: 27 septembrie 2025, între orele 11.00-16.00

 

Cost: 575 lei/persoană (TVA inclusă)

 

Pentru grupuri mai mari de 3 persoane, taxa de participare este de 525 lei/persoană cu solicitare pe e-mail, în prealabil.

Cursul se ține cu un grup de minimum 14 persoane și maximum 16 persoane.

 

În cost sunt incluse următoarele degustări și materiale:

  • 15 tipuri de brânză românească (25-30 g/sortiment)
  • 5 tipuri de brânză internațională (25-30 g/sortiment) + 1 brânză surpriză
  • 1 spumant (75 ml) sau 1 băutură răcoritoare (330 ml), la alegere (welcome drink)
  • 2 vinuri albe, 1 vin rose și și 2 vinuri roșii premium (75 ml/sortiment)
  • 1 băutură spirtoasă (50 ml)
  • pâine și grisine
  • apă, cafea, ceai, specialități carne
  • dulceată, fructe proaspete și nuci
  • broșură cu informațiile din curs
  • giveaway

Politica de rambursare taxă de înscriere

 

Dacă nu mai doriți să participați la curs, se returnează suma integrală dacă ne anuntați cu cel puțin 5 zile înainte. Altfel, se returnează doar 200 lei din suma plătită, sau puteți achiziționa produse de pe site-ul nostru de intreaga sumă.

 

Pentru oferte personalizate (evenimente private), vă rugăm să ne scrieți la salut@revino.ro sau 0743862874.

 

Proiect susținut de Asociația Revino, Hochlad Romania

 

 

Curs branzeturi revino gourmet alina iancu  (1)

 

Curs branzeturi revino gourmet alina iancu  (4)

 

Curs de inițiere în lumea brânzeturilor, 27 Septembrie 2025, Hotel Novotel, BucureștiCurs de inițiere în lumea brânzeturilor, 27 Septembrie 2025, Hotel Novotel, BucureștiCurs de inițiere în lumea brânzeturilor, 27 Septembrie 2025, Hotel Novotel, BucureștiCurs de inițiere în lumea brânzeturilor, 27 Septembrie 2025, Hotel Novotel, BucureștiCurs de inițiere în lumea brânzeturilor, 27 Septembrie 2025, Hotel Novotel, BucureștiCurs de inițiere în lumea brânzeturilor, 27 Septembrie 2025, Hotel Novotel, BucureștiCurs de inițiere în lumea brânzeturilor, 27 Septembrie 2025, Hotel Novotel, BucureștiCurs de inițiere în lumea brânzeturilor, 27 Septembrie 2025, Hotel Novotel, BucureștiCurs de inițiere în lumea brânzeturilor, 27 Septembrie 2025, Hotel Novotel, București

PROIECTELE NOASTRE

 

Bază de date a cramelor din România
 
A1
Salon de vinuri și gastronomie, a 9-a ediție
9-11 Mai 2026
 
Cheese & Wine Bars
Evenimente Corporate
 

Abonați-vă la Newsletter