EVENIMENTE

VALAHORUM, Essence de Roumanie, vinuri de autor

‹ INAPOI

 

Meșteșugit din suflet și pasiune pentru vin, VALAHORUM este un proiect unic în România, ce reunește trei crame, trei personalități, trei stiluri inconfundabile de vinificație. Virgil Mândru, Răzvan Macici și Paolo Mennini aduc laolaltă două podgorii, Dealu Mare și Drăgășani, unde se află trei crame: Apogeum, Crama Drăgășani și Mierla Albă. De aici, pornesc către publicul cunoscător vinuri-reper ale României.

 

Mandru Macici Mennini - Valahorum

 

„Vinul românesc merită mai mult. Merită crame în care vinul se face nu mult, ci aproape de perfecțiune; merită să-și aducă înapoi valorile – și iată că Răzvan Macici se întoarce acasă; merită să își întâlnească publicul în locuri unice, în care pasiunea și măiestria să poată fi descoperite. Am adus laolaltă trei astfel de locuri: Crama Apogeum, Crama Mierla Albă și Crama Drăgășani. Astfel am fondat Valahorum, un proiect prin care ne propunem să oferim vinurile-reper ale României, prin unirea soiurilor, zonelor viticole și oamenilor ce au cel mai mult de oferit unui domeniu cu potențial imens pentru România.” declară Virgil Mândru, fondator VALAHORUM.

 

Vinurile din portofoliul VALAHORUM sunt fie vinuri de autor, stând sub semnătura lui Răzvan Macici, oenolog român cu vastă recunoaștere internațională, fie vinuri selectate din cele mai renumite zone viticole ale României.

 

Astfel, în portofoliul anunțat de VALAHORUM intră, începând cu luna noiembrie 2018, Apogeum, o Fetească Neagră apreciată, creată în Crama Apogeum, după metode vechi. În amfore de ceramică, Virgil Mândru, proprietarul cramei, face un vin la care a muncit timp de 15 ani.

 

Portofoliul se completează cu Paolo Mennini, un Negru de Drăgășani creat de Crama Drăgășani, o cramă modernă unde lucrează o echipă mixta, româno-italiană.

 

Portofoliului se vor adăuga, din 2019, vinurile Cramei Mierla Albă, o cramă artizanală, amplasată în Dealu Mare, unde fac vin Daniel Dorneanu și Răzvan Macici.

 

Vinurile VALAHORUM sunt disponibile din noiembrie 2018, in Horeca și în magazinele specializate.

 

Crama Apogeum Dealu Mare - Sala Amfore

 

13/12/2018

Alina Iancu

 

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"