EVENIMENTE - LANSARI

Degustare mobilă de vin şi mustaţă prin Bucureşti

‹ INAPOI

 

Iubim vinul în toate formele lui. Şi pentru a-l face cât mai popular, găsim mereu noi tematice pentru degustări. Cultivând o apetenţă pentru spiritul inovator, echipa ReVino, sub egida CrameRomania.ro, a organizat, în seara de 5 februarie, prima degustare de vin din ţară, într-un London Bus.

 

Pentru a intra cât mai bine în atmosferă, invitaţilor li s-a impus un dress code cu inspiraţie britanică. Ne-a crescut inima când am văzut atâtea bretele, papioane şi mustăţi prin jur. Prima cramă care s-a încumetat la o degustare într-un autobuz, a fost Cramele Recaş care au şi adus o serie interesantă de vinuri, despre care vom povesti puţin mai încolo.

 

Degustare de vin in London Bus

 

În seara cu pricina, pe la ora 19 şi ceva, din Piaţa Unirii către Piaţa Victoriei (pentru a ridica şi restul invitaţilor) pleca un autobuz englezesc, supra etajat, plin cu oameni veseli şi bine îmbrăcaţi. Routemaster Bucharest s-a plimbat trei ore prin capitală, iar “degustătorii” s-au putut bucura de oraşul lor dintr-o altă perspectivă, printr-un pahar cu vin.

 

Pentru a păstra tema varietăţii, Cramele Recaş au ieşit la înaintare cu o listă de vinuri interesante, din categoria “de încercat”. S-au degustat bine-cunoscutele Sole Chardonnay, La putere Cabernet Sauvignon şi Selene Fetească Neagră, toate din portofoliul autohton. Însă, au adăugat şi Lageder Porer Pinot Grigio, Italia; Cono Sur Bicicleta Gewurztraminer, Chile; Beronia Reserva din Spania; iar ca desert, Croft Original Sherry de la crama Gonzales Byass, Spania – toate fiind vinuri importate de Cramele Recaş. Invitaţii şi-au făcut temele şi au notat fiecare vin în parte, păstrând un continuu dialog cu somelierul de serviciu, Stelian Ștefan.

 

Toate locurile în autobuz s-au rezervat în mai puţin de trei ore de la anunţarea evenimentului în social media. După plimbare, invitaţii nostri ne-au transmis că s-au simţit extraordinar şi le mulţumim pentru asta.

 

“Degustarea în busul britanic a fost cea mai bună idee de eveniment pe care am văzut-o de multă vreme în lumea vinului, impresia pozitivă fiind completată fără îndoială de calitatea vinurilor Cramelor Recaş. Mi-ar plăcea să devină o linie regulată de la mine de acasă spre feeria nocturnă a oraşului.” ne scrie Mihai Vasile, blogger de vin.

 

“Degustare de vin + London Bus = o seară excelentă şi o experienţă pe care vreau să o mai repet din 2 motive: 1. A fost o selecţie foarte bună de vin 2. Ocazia de a fi turist în Bucuresti şi de a mă bucura de oraş ca şi când îl văd prima oară. Bonus a fost compania, atmosfera din bus şi organizatorii care s-au ocupat de tot, până la cel mai mic detaliu." Ana-Maria Olaru, Senior Strategic Planner, Publicis Groupe.

 

Aproximativ 30 de persoane au luat parte la evenimentul care a îmbinat momentele de relaxare cu cele de socializare şi degustare, într-un cadru cu totul original. Vinurile, însă, au fost cele care au dat adevăratul gust al plimbării, de aceea vă recomandăm şi vouă să le gustaţi.

 

Evenimentul se vrea a a fi primul dintr-o lungă serie ce va urma, aşa că, dacă nu aţi prins loc de data aceasta, sigur ne vom vedea data viitoare. Echipa ReVino se bucură de exclusivitate pentru organizarea acestor tipuri de evenimente în London Bus, aşadar, dacă aveţi şi alte idei sau cereri, îndrăzniţi şi ne contactaţi pe salut@revino.ro.

 

Autor: Alexandra Hash

Fotografii: www.alinaiancu.ro

 

Degustare de vin in London Bus

 

Degustare de vin in London Bus

 

Degustare de vin in London Bus

 

Degustare de vin in London Bus

 

Degustare de vin in London BusDegustare de vin in London Bus

 

Degustare de vin in London BusDegustare de vin in London Bus

 

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"