EVENIMENTE - NOUTATI

Descoperă vinurile BOB de LUNĂ by Enocrama

‹ INAPOI

 

 

 

Frații Hortolomei și visul lor - așa începe povestea unui nou producător de vinuri din Sudul Moldovei, scrisă pe dealurile viticole din Odobești. Cunoscută drept Ţara viei şi vinului, Vrancea este judeţul cu cea mai mare suprafaţă cultivată cu viţă de vie, reprezentând 15% la nivel național. Pe aceste meleaguri, unde tradiția viticulturii se contopește cu istoria provocatoare a locului, E n o c r a m a reprezintă noua generație de vinuri, o reinterpretare a calității, ce poartă amprenta culturii de business sustenabil.

 

E n o c r a m a este moștenirea, dar și visul fraților Hortolomei; o datină transmisă de la părinți la copii, iar Gina, Ioana și Vasile, custozii acestei valori, făuresc azi vinul din soiuri autohtone și internaționale, de origine controlată, precum Fetească Albă, Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon, provenind de pe vițe cu vârstă de peste 30 de ani. Pornind de la menirea generației de ieri, dedicată păstrării tradiției profesionale și amprentei autohtone și visând până la Lună și înapoi, voința și iubirea fraților au cultivat vița și povestea bobului de aur. Visul a devenit apoi o călătorie în spațiu și timp, creând eticheta BOB de LUNĂ by E n o c r a m a.  

 

BOB de LUNĂ by E n o c r a m a invită la descoperirea vinurilor albe fructate Sauvignon Blanc, Chardonnay, Muscat Ottonel sau proaspătul Roze (Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon), continuând cu inconfundabilul vin roșu, Feteasca Neagră. Primul an de vinificație a venit cu dorința de a stabili potențialul aromatic al fiecărui soi, urmând ca ulterior să fie definit cel mai reușit cupaj din soiurile aflate pe suprafața proprie de vie, care va sta la baza următoarele etichete. Cele trei vinuri albe au fost vinificate monosoi, tocmai pentru a reda terroir-ul zonei Vrancea.

 

Poteca degustării începe cu un Chardonnay, întrucât profilul olfactiv este tipic soiului, continuă alături de complexitatea și intensitatea aromatică a Sauvignon Blanc-ului, care a dezvoltat arome secundare de fermentație, ce duc spre profilul vinurilor din Lumea Nouă, iar la capătul drumului se resimte explozia aromelor fructate de Muscat Ottonel, oferind astfel o incursiune completă a gamei.

 

Vinul roze, sec, cu arome plăcute de fructe roșii de pădure și flori, în special violete, este foarte proaspăt, elegant și fin, cu aciditate excelentă și provine de pe o suprafață în care se împletesc soiuri de Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon (asamblaj).

 

Vinul roșu, sec, amplu, corpolent, bine structurat cu arome de fructe roșii de pădure, prune uscate și piper alb, cu un gust bogat de fructe confiate, vișine coapte, cacao și vanilie provine dintr-o parcelă cu 100% Fetească Neagră, și este vinificat și îmbuteliat ca atare, pentru a evidenția întocmai aroma și corpul strugurelui. Feteasca Neagră este un soi care răspunde radical fluctuațiilor meteo, în ani consecutivi, fiind foarte darnic în arome sau tanin sau, din contră, extrem de reținut.

 

Iar acesta este doar începutul. Descoperă povestea BOB de LUNĂ pe www.enocrama.ro!

 

Bob de luna

 

Alina Iancu

02/12/2020

 

 

PROIECTELE NOASTRE

 

Bază de date a cramelor din România
 
A1
Salon de vinuri și turism viticol, a 7-a ediție
11-13 Mai 2024
 
Salon gastronomic, a 3-a ediție
5-6 Octombrie 2024

Abonați-vă la Newsletter