EVENIMENTE

 Laurent Pfeffer, Marco Feltrin, Ghislain Moritz, Oliver Bauer

Vinul este cea mai bună expresie a locului de unde provine, dar el nu se face singur, îl fac oamenii. 

 

Joi, 29 octombrie, ora 20.00 în restaurantul Concerto al hotelului Grand Continental, Calea Victoriei 56, București, avem plăcerea să vă invităm la un eveniment unic. O întâlnire cu patru enologi de succes din România şi vinurile lor de suflet.

Locurile au fost ocupate!
 
Va fi o seară despre oameni, talent, pasiune şi suflet. Adică ingredientele pe care enologii le pun în fiecare vin pe care-l fac.
           
I-am numit muschetari pentru o seară pentru că cei patru sunt dedicaţi complet cauzei vinului. Acești enologi veniți de pe alte tărâmuri au reușit ca în România să asigure nu doar continuitatea tradiției, ci și un curent de modernizare a lumii vinului. 
 
Aşa cum îi găsim în romanul lui Dumas, muschetarii sunt:
Athos – Oliver Bauer – Ştirbey / Bauer
Porthos – Ghislain Moritz – Avincis
Aramis – Laurent Pfeffer  - Corcova / Catleya
d’Artagnan – Marco Feltrin – Petro Vaselo

 

Laurent Pfeffer, Marco Feltrin, Ghislain Moritz, Oliver Bauer


Tineri, energici, vizionari, au simţit potenţialul soiurilor autohtone, dar şi caracterul terroir-ului românesc şi au impus prin creațiile lor o direcţie diferită în lumea vinului românesc. Veți afla câte puțin sau mai mult, despre fiecare în parte. 

 

Pentru că vinurile rămân cartea lor de vizită, iată ce vom degusta:

  1. Spumant Crâmpoşie Selecţionată 2010 – Oliver Bauer – Crama Ştirbey
  2. Crâmpoşie Selecţionată 2013 – Oliver Bauer – Crama Bauer
  3. Fetească Regală + Pinot Gris 2013 – Ghislain Moritz – Crama Avincis
  4. Maletine – Chardonnay 2013 – Marco Feltrin – Crama Petro Vaselo
  5. Orange Wine 2014 – Oliver Bauer – Crama Bauer
  6. Pinot Noir – 2011 – Laurent Pfeffer – Crama Corcova
  7. Negru de Drăgăşani – 2012 - Ghislain Moritz – Crama Avincis
  8. Pinot Noir 2013 - Ghislain Moritz – Crama Avincis
  9. Premium Roşu 2013 – Laurent Pfeffer – Crama Catleya
  10. Cuvee Genius Loci -2011 – Oliver Bauer – Crama Ştirbey
  11. PV Gran Cru – 2013- Marco Feltrin – Crama Petro Vaselo
  12. Desert -2013- Laurent Pfeffer – Crama Corcova
  13. KOTYS – spumant nedegorjat – Marco Feltrin – Crama Petro Vaselo

Meniu

-Brânzeturi asortate / grisine / crackers
-Roast beef cu parmesan
-Ravioli de sfeclă roșie cu brânză de capră și trufe negre
-Rulouri de vinete cu ardei copt și verdețuri provencale
-Rulade de pui în Parma cu cremă de porcini
-Salată de crab cu avocado
-Piept de rață / ciuperci sălbatice și sos gravy cu smochine
-Mini Tournedos de vită / cartofi copți cu rozmarin / sos de ciocolată
-Biscuiți de casă aromați cu scortișoară și ghimbir

 

Atmosferă va fi întregită de un meniu sofisticat, asociat vinurilor, preparat în bucătăria de 5 stele a Hotelului Grand Continental alături de muzică live cu Monica Odagiu şi Vlad Nicolici.

Dress code: INFORMAL

 

Costul participării este de 250 lei.


Înscrierile se fac la:
mihai.nicolici@privatewine.ro  sau telefonic la 0732.959.919   
 
Înscrierile se închid pe data de 22 octombrie ora 24.00,  iar renunţarea la participare se poate face până cel mai târziu la data de 23 octombrie 2015.


Vă aşteptăm la o seară deosebită, o seară de distincție şi revelaţii.  

 

Organizatori: Private Wine & Revino.ro  

 

Prezentare de Oameni si Vinuri / 29 Octombrie 2015Prezentare de Oameni si Vinuri / 29 Octombrie 2015Prezentare de Oameni si Vinuri / 29 Octombrie 2015Prezentare de Oameni si Vinuri / 29 Octombrie 2015

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"