Salonul de Brânzeturi și Produse Lactate, Salon du Fromage de la Paris și-a sărbătorit cea de-a 18-a ediție în perioada 25-27 februarie 2024, fiind un eveniment profesional renumit la nivel internațional ca reper pentru industria produselor lactate. Obiectivul evenimentului este promovarea brânzeturilor și produselor lactate de calitate, precum și a producătorilor. Anul acesta, Salon du Fromage a adunat un număr de 8.000 de profesioniști în căutarea de noi produse și tendințe de la peste 290 de expozanți din 15 țări.
Produse expuse sunt autentice, locale și internaționale și reprezintă terroir-ul locurilor unde au fost produse. Totodată sunt prezentate tendințe în materie de tehnologie de producție și atractivitate.
Vizita noastră a avut scopul de a descoperi sortimente noi și de a înțelege mai bine brnzeturile renumite franțuzești pentru a le comunica cât mai bine consumatorului român la cursurile și degustările tematice pe care le organizăm în țară. Ne ajută de asemenea în a ne specializa în ceea ce reprezintă producția de brânză. Totodată, a fost un motiv bun pentru a ne întâlni cu partenerii ce ne furnizează cuțitele de specialitate în producția și tăierea brânzeturilor, dar și pentru a găsi produse complementare brânzeturilor.
Cifrele cheie ale celei de-a 18-a ediții din 2024
• 290 de expozanți reprezentând 448 de mărci: producători, affineuri, cooperative de produse lactate, importatori, angrosisti etc.
• 40% expozanți străini din 15 țări
• 8.000 de vizitatori: magazine de specialitate, horecari, distribuitori, angrosisti, comercianti, retaileri, etc.
• Cele mai populare țări prezente, în afară de Franța: Italia, Spania, Elveția, Belgia, Germania, Regatul Unit
• 9 produse au fost votate ca Favorite
Nu au lipsit expozanții cu accesorii folosite în producție, prezentare și branding.
Au fost organizate masterclassuri cu teme de producție, gestionarea unui magazine de specialitate, atragerea și fidelizarea clienților, dar și despre tăiere și servire.
Echipa Revino
27/02/2024