INFORMAŢII UTILE VIN

Explorarea noilor orizonturi oenologice cu culturile VINIFLORA® de la Chr.Hansen

‹ INAPOI

 

CHR 

 

Logo Chr Hansen mare 1500

 

Chr. Hansen are mulți clienti care sunt foarte mulțumiți de experiența lor legată de utilizarea culturilor VINIFLORA®, iar mai jos dorim să vă prezentăm un exemplu din Italia în acest sens.

 

Regiunea Collio, ascunsă în colțul nord-estic al Italiei,  este un ansamblu de dealuri, versanți și terase luminoase și însorite în provincia Friuli-Venezia Giulia. Regiunea este o zonă de vinificație foarte prestigioasă – în special pentru vinurile sale albe.

 

In zona de est a regiunii este localizat vinificatorul Marco Felluga & Russiz Superiore, client fidel Chr. Hansen. Vorbim de 2 crame cunoscute în special pentru vinurile albe, ele reprezentând 80% din producția lor. Ei lucrează cu culturi Viniflora® de 5 ani și consideră colaborarea cu Chr. Hansen de mare impact, după cum menționează și vinificatorul Ilaria Felluga.

 

„Oamenii caută mereu ceva nou, poate ceva diferit, dar adevărul este că se concentrează pe calitatea și pe valoarea reală a lucrurilor. Și cel mai bun mod pentru a realiza aceasta este conectând tradiția cu orientarea spre viitor, respectiv cu inovația”, explică Ilaria.

 

Aici, în inovare, intervine Chr. Hansen. Împărtășind pasiunea pentru tradiție și combinând inovația cu cunoștințele de specialitate -un aspect foarte prețuit de Marco Felluga și Russiz Superiore - colaborarea cu Chr. Hansen a ajutat vinificatorul să exploreze noi orizonturi oenologice.

 

Această colaborare este benefică și pentru Chr. Hansen, explică Anne-Claire Bauquis, senior manager în departamentul Commercial Development – Fermented Beverages de la Chr. Hansen. „Cred că această poveste de succes este o referință și pentru noi, deoarece familia Felluga are o influență puternică în acest domeniu”.

 

În videoclipul de mai jos puteți afla mai multe despre colaborarea dintre Chr. Hansen  și vinificatorii Marco Felluga și Russiz Superiore.

 

 

https://www.chr-hansen.com/en/

 

PROIECTELE NOASTRE

 

Bază de date a cramelor din România
 
A1
Salon de vinuri și turism viticol, a 7-a ediție
11-13 Mai 2024
 
Salon gastronomic, a 3-a ediție
5-6 Octombrie 2024

Abonați-vă la Newsletter