SODINAL - TOTUL PENTRU ENOLOGIE ȘI VINIFICAȚIE

 

Fondată în 1993, compania Sodinal are un rol principal în implementarea și dezvoltarea enologiei și vinificației moderne în Europa Centrală și de Est. Acoperind patru țări și datorită structurii sale bine dezvoltate, echipei de profesioniști și partenerilor cunoscuți la nivel mondial, compania Sodinal implementează inovațiile și contribuie la dezvoltarea enologiei și tehnicilor de vinificație.

sodinal revino

 

_______________________

 

 

CADOURI CORPORATE BRÂNZETURI ȘI VINURI ROMÂNEȘTI

 

Am selectat cu atenție brânzeturi și vinuri locale pentru a oferi experiențe gastronomice complete.

Pachetele noastre pot fi cadoul perfect pentru pasionații de gastronomie și nu numai.

 

 

banner cadouri

SOIURI DE STRUGURI

Feteasca Albă

‹ INAPOI

 

Sinonime - Leanka, Poama Fetei, Păsărească Albă, Mädchentraube

 

Este un soi cultivat înainte de apariţia filoxerei la noi în ţară. A apărut că variaţie clonală din soiul Fetească Neagră în spaţiul din zona Moldovei, iar astăzi se cultivă în majoritatea regiunilor din România, Republica Moldova şi Ungaria.

 

El este un soi timpuriu având nevoie de cca 150-160 de zile de vegetaţie şi de o sumă a temperaturilor utile destul de redusă de cca 1000-1100 grade C, ceea ce îl face pretabil şi în regiunile mai nordice.

 

Soiul este viguros, cu o fertilitate medie, necesită mult lemn (corzi mai lungi şi un număr mai mare de ochi) la tăiere. Rezistă bine la ger, este sensibil la mană.

 

În Dealu Mare, coacerea se realizează în prima jumatate a lunii septembrie.

 

Strugurii sunt de mărime medie, tronconici uneori aripaţi, cu boabe rotunde de mărime medie–mică de culoare galben-verzui şi cu punct pistilar vizibil.

 

Producţia la hectar variază între 7-9 tone (poate produce şi mai mult dar în detrimentul calitaţii), caz în care acumulează uşor 200-220 g zahăr/litru must păstrând în acelaşi timp o aciditate corectă de 3.8- 4.2 gr/litru (exprimată în acid sulfuric) şi un ph de 3.2-3.3.

Mustul ce se obţine oxidează uşor şi de aceeea se impune o grijă deosebită.

 

Vinurile au potențial de învechire și se remarcă prin fineţe şi echilibru.

 

Olfactiv şi gustativ, întâlnim arome de citrice, floare de tei, mai apoi evoluează spre flori de câmp, fân sau caisă coaptă.

 

Aceste vinuri, în funcţie de cum au fost elaborate pot fi vinuri ce se pun în consum imediat sau pot fi maturate câteva luni în lemn sau sticlă şi ulterior puse pe piaţă, caz în care pot fi învechite câţiva ani.

 

Ca recomandări culinare, în funcţie de felul vinului, pot însoţi preparate din carne albă, peşte, pot fi aperitive sau pot fi servite cu pită sau mâncăruri gătite uşor picant.

 

Sursa: Aurel Rotărescu (vinificator Crama S.E.R.V.E. Ceptura)

 

Feteasca Alba 1

 

Feteasca Alba 2

 

Feteasca Alba 4

 

Feteasca Alba 5

 

 

PROIECTELE NOASTRE

 

CRAMEROMANIA.RO - VINURI ROMÂNEȘTI
Cramele în România, soiuri autohtone de struguri, degustări de vinuri
REVINO BUCHAREST WINESHOW
Salon de vinuri, Ediție Specială, Mai 2021
 
REVINO CHEESE & WINESHOW
Salon de brânzeturi și vinuri, Ediție Specială

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"