#IMPREUNAREUSIM

Răzvan Serghiuță, Director General Cramele Cotnari: La Cotnari, investigăm serios potențialul soiurilor românești.
Răzvan Serghiuță, Director General Cramele Cotnari: La Cotnari, investigăm serios potențialul soiurilor românești. Vinurile podgoriei Cotnari sunt bine cunoscute pe plan național, iar soiurile autohtone specifice zonei și terroirul le fac unice în felul lor. Cotnari SA și Casa de Vinuri Cotnari sunt în situația privilegiată de a se bucura de roadele unei podgorii generoase atât ca suprafață, dar mai ales în calitatea materiei prime. Pe măsura dezvoltării, portofoliile [...]
Attila Ferencz, director de vânzări Gastrotech: Vânzările online au ajutat cât de cât restaurantele și mă bucur că unii s-au descurcat și au făcut tot ce s-a putut pentru a supraviețui.
Attila Ferencz, director de vânzări Gastrotech: Vânzările online au ajutat cât de cât restaurantele și mă bucur că unii s-au descurcat și au făcut tot ce s-a putut pentru a supraviețui. Epidemia a avut un impact uriaș asupra întregii industrii a ospitalității. Închiderea hotelurilor și a restaurantelor a dus la blocarea activităților multor industrii complementare. Odată ce industria repornește, o multitudine de lucruri trebuie luate în considerare, de la modificări operaționale la măsuri stricte de igienă. Însă indiferent de măsurile [...]
Hristu Valentin, Manager Pâine și Vin: Reaprindem focul cuptorului pentru a livra acasă, pentru a deservi la geam și pentru a oferi vinuri la pachet.
Hristu Valentin, Manager Pâine și Vin: Reaprindem focul cuptorului pentru a livra acasă, pentru a deservi la geam și pentru a oferi vinuri la pachet. Asocierile culinare bazate pe produse locale sau pe terroir au devenit în ultimii ani din ce în ce mai apreciate în baruri și restaurante. Fie că vorbim despre simple gustări sau despre preparate calde complexe, asocierea acestora cu vinul sau alte băuturi locale crează comunități care se bucură împreună de ce au mai bun de la producătorii locali. Hristu [...]
Marian Olteanu, General Manager la Gramma Wines: Vor există multe schimbări în interesul consumatorilor și cine nu pariază pe consumator, va pierde.
Marian Olteanu, General Manager la Gramma Wines: Vor există multe schimbări în interesul consumatorilor și cine nu pariază pe consumator, va pierde. Mediul online a devenit principalul punct de vânzare pentru cramele care până în martie își vindeau vinurile în industria Horeca, restaurante și magazine specializate. Site-urile producătorilor au fost completate cu secțiunea de shop unde se găsesc pachete atractive. Iar o strategie coerentă de comunicare poate ajuta la o trecere mai ușoară peste această [...]
Restaurantul Anika - bucătărie românească modernă, pentru acasă
Restaurantul Anika - bucătărie românească modernă, pentru acasă Fotografie: AmuseBouche Restaurantele sunt închise, iar până vor reîncepe activitatea și ne vom putea acomoda cu noul normal călcându-le pragul, ne putem bucura de produsele lor acasă, în familie. Multe dintre restaurantele locale s-au reinventat cu meniuri și livrări la domiciliu, fie că vorbim de mâncare gătită sau produse artizanale gourmet, dar [...]
Mihnea Vasilache, proprietarul cramei Dagon: Avantajul unei firme mici și creative este flexibilitatea.
Mihnea Vasilache, proprietarul cramei Dagon: Avantajul unei firme mici și creative este flexibilitatea. Închiderea economiilor, distanțarea socială, dar și panica creată de coronavirus, au dus la schimbări în ceea ce privește modul de a consuma și de a munci. De asemenea, modul de a face cumpărături s-a schimbat fundamental. S-a pus accent pe comerțul online în detrimentul magazinelor specializate. Iar toate aceste schimbări actuale vor avea un impact puternic asupra [...]
Iosefin Florea, proprietar Moșia Galicea Mare: Pe termen lung va fi foarte bine dacă reușim să construim credibilitate în produsul “vinul românesc”
Iosefin Florea, proprietar Moșia Galicea Mare: Pe termen lung va fi foarte bine dacă reușim să construim credibilitate în produsul “vinul românesc” România se pregăteşte să iasă din izolare, însă economia mai are mult până la o revenire la normal. Locațiile HoReCa, printre cele mai afectate de pandemie, vor avea încă de suferit și, cel mai probabil, o parte dintre ele nu vor mai reuși să se redeschidă. Toate acestea vor afecta direct industriile complementare, printre care și producătorii de vinuri. Se [...]
Laurent Pfeffer, enolog și co-proprietar la Domeniul Catleya: Perfect Simplu în vreme de pandemie.
Laurent Pfeffer, enolog și co-proprietar la Domeniul Catleya: Perfect Simplu în vreme de pandemie. “Nimic nu e veşnic. Aşa că trăieşte din plin, bea bine, fă haz de necaz, evită drama, asumă-ţi riscuri şi nu regreta nimic, pentru că, indiferent ce ai făcut la un moment dat, a fost exact ce ţi-ai dorit să faci.“ a spus Marilyn Monroe. Laurent Pfeffer, enolog și co-proprietar la Domeniul Catleya, ne spune despre Perfect Simplu și despre activitățile actuale de [...]
Fernando Mihăilescu, proprietar și enolog crama Ferdi: Noi ne aflăm mereu într-o dinamică privind actualizarea noastră ca și cramă, pe toate planurile, deci reinventarea este constantă.
Fernando Mihăilescu, proprietar și enolog crama Ferdi: Noi ne aflăm mereu într-o dinamică privind actualizarea noastră ca și cramă, pe toate planurile, deci reinventarea este constantă. Trăim vremuri cu provocări pentru tot mediul de afaceri, în special pentru antreprenorii aflați la început de drum. Se resimte foarte bine și în viticultură. Reinventarea în business este necesară, la fel și orientarea vânzărilor în mediul online. Crama Ferdi este o cramă relativ tânără, o pasiune care transcende meșteșugul și se [...]
Roxana Ana, Managing Director la Velvet Winery: În condițiile pieței actuale, lansarea și prezența în piață se vor face gradual.
Roxana Ana, Managing Director la Velvet Winery: În condițiile pieței actuale, lansarea și prezența în piață se vor face gradual. Foto Salonul Millesime Trăim zilele acestea evenimente care ne schimbă fundamental stilul de viață. Cele mai mari schimbări au avut loc în legătură cu obiceiurile legate de muncă, dar și cu momentele de relaxare. Situația s-a facut simțită și pentru producătorii de vinuri din momentul declarării stării de urgență, închiderea restaurantelor și anularea [...]
Darius Pripon, Chief  Winemaker la Crama Jelna: Nădăjduim să fie o întoarcere la valori și consum local
Darius Pripon, Chief  Winemaker la Crama Jelna: Nădăjduim să fie o întoarcere la valori și consum local Turismul viticol este unul din segmentele care completează industria viti-vinicolă, aducând iubitorii de vinuri aproape de locul și de oamenii care îl produc. România are din ce în ce mai multe crame care își deschid porțile pentru turiști, iar unele au investit și în spații de cazare pentru a oferi pasionaților o experiență completă. Darius [...]

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"