Macheta cadouri craciun

INFORMATII UTILE BRANZA

ISTORIA BRANZETURILOR MODERNE, PRODUCTIA LA NIVEL DE COOPERATIVA

‹ INAPOI

 

Jesse Williams și prima fabrică de brânzeturi

 

Pelerinii englezi sunt cei care au adus pentru prima dată brânza în America, începând cu anul 1620. Pentru aceştia, brânzeturile reprezentau proviziile lor pentru drum. Pe măsură ce veneau în Lumea Nouă, unii dintre ei își aduceau cu ei şi animale (în special vacile) pentru a putea produce brânză. Producția de brânză s-a răspândit rapid la fermele locale din Noua Anglie. Când coloniștii au continuat să se mute în alte state din America, producția de brânzeturi a cunoscut o răspândire majoră. Timp de mai bine de 150 de ani, Ohio și New York au fost principalii producatori de brânzeturi din Statele Unite.

 

Chiar la nord de Rome (Oneida, New York), pe locul actualului incubator de pește al statului New York, Rome Fish Hatchery, în anul 185, au apărut brânzeturile moderne.

 

Jesse Williams a fost un fermier de succes și producător de brânzeturi. Acesta a crezut că producând lactate la nivel de cooperativă, fermierii își puteau maximiza profiturile. Acest lucru l-a  determinat să construiască prima fabrică de brânzeturi din Statele Unite, revoluționand astfel agricultura la nivel național.

 

jessewilliams_portrait_culturecheesemag 

Sursă foto: culturecheesemag.com

 

Jesse Williams s-a născut în Rome, în anul 1798, într-o familie de fermieri. Deși în New York producția de brânzeturi era mare, valoarea acesteia în piață suferea de inconsecvență. Existau probleme de calitate și uniformitate în dimensiune. Pentru a rezolva aceste probleme, Jesse Williams a inventat utilaje și echipamente care au garantat calitatea și uniformitatea brânzeturilor.

 

Ȋn anul 1851, a decis să prelucreze laptele din propria fermă împreună cu cel al fermei fiului său. Din acel mic parteneriat a crescut industria fabricii de brânzeturi.

El a construit prima fabrică de brânzeturi din Statele Unite, la „Highland Mills”, unde se află astăzi actuala secție de reproducere artificială (incubator) de pește. Mai apoi, zeci de producători din zonă i-au livrat laptele pentru a face brânză. În primul an, a produs 100.000 de kilograme de brânză. A fost un mare succes.


Pe măsură ce s-a dus vestea succesului lui Williams, producătorii de brânzeturi din toată țara s-au deplasat la Rome pentru a afla despre producția brânzeturilor la nivel de cooperativă. În 15 ani, în New York au apărut aproximativ 500 de astfel de producători. Ȋn 1864, succesul lui Williams a dus la formarea Asociației Cheesemaker-urilor din New York, care după aceea a devenit American Dairy Association.

 

Rome Sentinel pic_ Jesse Williams House

Sursă foto: romesentinel.com

Jesse Williams a murit în 1864, la 67 de ani. În acel moment, districtul Oneida producea peste opt milioane de kilograme de brânză pe an. Williams nu a brevetat niciodată invențiile sale de fabricare a brânzeturilor, ci le-a oferit întregii lumi.

 

Sursă: culturecheesemag.com

 

PROIECTELE NOASTRE

 

Bază de date a cramelor din România
 
A1
Salon de vinuri și turism viticol, a 8-a ediție
10-12 Mai 2025
 
Salon gastronomic, a 3-a ediție
5-6 Octombrie 2024

Abonați-vă la Newsletter