PRODUCATORI ROMANI BRANZA

LACTATE TOROCKOI

‹ INAPOI

Colțești, județul Alba

 

  Lactate Torockoi, Colțești, Alba, Transilvania

 

Transilvania se mândrește cu locuri frumoase și cu arome gastronomice unice, date de priceperea locuitorilor și de diversitatea arcului carpatic.

 

În Munții Trascăului, de peste 25 de ani, se produc lactatele Torockoi în fabrica din Colțești, județul Alba. Fabrica de lactate este deținută de o familie din zonă care ulterior a investit și într-o casă cu locuri de cazare și restaurant, Conacul Secuiesc, ajungând astăzi una dintre principalele atracții turistice ale locului.

 

Lactate Torockoi, Apuseni, Trascau, Transilvania

 

Produsele lactate Torockoi sunt rezultatul unei experiențe îndelungate, susținută de utilaje, procese tehnologice și rețete internaționale, cu preponderență elvețiene. Laptele prelucrat este de vacă și este colectat de la fermierii din depresiunea Trascăului. Brânzeturile au denumirile munților din zonă sau ale rețetelor de producție, astfel în portofoliu găsiți brânzeturile Apuseni, Trascău, Parmezan de Trascău, Puturoasă de Trascău, dar și Tilsit, Trapist sau Brânză de Burduf. Produc, de asemenea, multe brânzeturi maturate cu diferite condimente.

 

La finalul anului 2018, s-a început producția unui sortiment nou, după o rețetă franțuzească, brânză maturată, semi-moale cu mucegai alb, Floare de Colț, de tip Brie, de care noi ne-am îndrăgostit. O servim des simplă, alături de nuci și vin spumant, dar și la cuptor cu ierburi, nuci și dulceață.

 

Sub brandul Torockoi se mai produc telemea, brânză de burduf, cașcaval, brânză topită, brânză proaspătă, unt sau smântână.

 

Ce vinuri asociem la aceste brânzeturi? În mare parte, vinuri albe, liniștite sau spumante. Însă, dacă sunt degustate brânzeturile extra-maturate sau cele care conțin condimente precum piper, chilli sau trufe, putem asocia vinuri roșii.

 

Iubitorii de brânzeturi Torockoi le pot achiziționa de la magazinul de deschidere din curtea Conacului Secuiesc Colțești (din localitatea Colțești, jud. Alba). De asemenea, lactatele Torockoi se găsesc în Auchan și Metro, în lanțurile de magazine Petry, Mariflor și Moldovan, dar și în multe băcănii din marile orașe ale țării.

 

Fiți curioși să descoperiți aceste brânzeturi la ele acasă, în Transilvania. Mergeți să serviți masa la Conacul Secuiesc, sau oriunde în zonă, urcați la Cetatea Trascăului, faceți o plimbare prin Rimetea. Nu o să regretați!

 

Website: www.torockoi.ro

 

_____

 

Alina Iancu, 12/01/2020

 

LACTATE TOROCKOILACTATE TOROCKOILACTATE TOROCKOILACTATE TOROCKOILACTATE TOROCKOILACTATE TOROCKOILACTATE TOROCKOILACTATE TOROCKOILACTATE TOROCKOI
LACTATE TOROCKOILACTATE TOROCKOILACTATE TOROCKOI

PROIECTELE NOASTRE

 

B4 CR
Cramele Românești, soiuri autohtone de struguri
Degustări de vinuri
 
B2 WINE SHOW
Salon de vinuri și turism viticol, a-6-a ediție
6-8 Mai 2023
 
B1 RG
Salon gastronomic, prima ediție
21-23 Octombrie 2023

Abonați-vă la Newsletter