SODINAL - TOTUL PENTRU ENOLOGIE ȘI VINIFICAȚIE

 

Fondată în 1993, compania Sodinal are un rol principal în implementarea și dezvoltarea enologiei și vinificației moderne în Europa Centrală și de Est. Acoperind patru țări și datorită structurii sale bine dezvoltate, echipei de profesioniști și partenerilor cunoscuți la nivel mondial, compania Sodinal implementează inovațiile și contribuie la dezvoltarea enologiei și tehnicilor de vinificație.

sodinal revino

 

_______________________

 

CADOURI CORPORATE BRÂNZETURI ȘI VINURI ROMÂNEȘTI

 

Produse 100% românești 

 

Am selectat cu atenție brânzeturi și vinuri locale pentru a oferi experiențe gastronomice complete.

Pachetele noastre pot fi cadoul perfect pentru pasionații de gastronomie și nu numai.

 

banner cadouri branza si vin

SOIURI DE STRUGURI

Mustoasa de Măderat

‹ INAPOI

 

Mustoasa de Măderat este un soi autohton românesc de viță de vie, originar din satul Măderat și se cultiva în podgoria Miniș-Măderat, județul Arad.

 

Strugurele a luat denumirea de la zona în care este cultivat: Măderat.

 

În legătură cu acest soi există controverse privind originea. În literatura străină este acreditată ideea că Mustoasa de Măderat ar fi unul și același cu soiul unguresc Lampor Feher, sau că provine din acest soi.

 

Acest soi se caracterizează printr-o creștere viguroasă, lăstarii în vârstă de un an depășesc cu ușurință trei metri înălțime.

 

Este un soi autofertil ce se cultivă în plantații. Nu are nevoie de alte soiuri polenizatoare.

 

Strugurii cu o lungime de 15-18 cm, sunt puternic bătuți, la coacere boabele sunt deformate din cauza desimii, având o culoare verde-gălbui, cu puncte ruginii.

 

În general, Mustoasa de Măderat are o producție de struguri mijlocie, media fiind de 10.000 kg/ha.

 

Culesul are loc la sfârșitul lunii septembrie sau în prima jumătate a lunii octombrie.

 

Având o aciditate destul de ridicată (aproximativ 6 g/l), vinurile se caracterizează prin multă prospețime și fructuozitate.

 

Datorită acidității de care dispun, vinurile Mustoasă de Măderat sunt ideale pentru prepararea spumantelor de calitate, dar si pentru obținerea distilatelor de vin.

 

Se recomandă să fie consumată mai ales ca aperitiv, datorită prospețimii și fructuozității. Se potrivește cu preparatele din pește, carne din pui sau curcan și brânzeturi moi.

 

mustoasa

 

 

 

 

PROIECTELE NOASTRE

 

CRAMEROMANIA.RO - VINURI ROMÂNEȘTI
Cramele în România, soiuri autohtone de struguri, degustări de vinuri
REVINO BUCHAREST WINESHOW
Salon de vinuri, Ediție Specială, Mai 2021
 
REVINO CHEESE & WINESHOW
Salon de brânzeturi și vinuri, Ediție Specială

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"