SODINAL - TOTUL PENTRU ENOLOGIE ȘI VINIFICAȚIE

 

Fondată în 1993, compania Sodinal are un rol principal în implementarea și dezvoltarea enologiei și vinificației moderne în Europa Centrală și de Est. Acoperind patru țări și datorită structurii sale bine dezvoltate, echipei de profesioniști și partenerilor cunoscuți la nivel mondial, compania Sodinal implementează inovațiile și contribuie la dezvoltarea enologiei și tehnicilor de vinificație.

sodinal revino

 

_______________________

 

CADOURI CORPORATE - CRĂCIUN BRÂNZETURI ȘI VINURI ROMÂNEȘTI

 

Produse 100% românești 

 

Am selectat cu atenție brânzeturi și vinuri locale pentru a oferi experiențe gastronomice complete.

Pachetele noastre pot fi cadoul perfect pentru pasionații de gastronomie și nu numai.

 

banner cadouri branza si vin

SOIURI DE STRUGURI

 

Soiul de struguri Negru de Drăgăşani a fost obținut la SCDVV Drăgășani, prin selectie individuală de către Marculescu M. şi Vladasel M. rezultând din hibridarea sexuală între soiurile Negru vartos și Saperavi, fiind omologat în 1993.

 

Caractere ampelografice. Frunzele adulte au mărime mijlocie cu trei şi cinci lobi, scămoase pe faţa inferioară. Florile sunt hermaphrodite normale.

 

Strugurele este mijlociu ca mărime, de forma cilindro conică, uniaxial, bi- sau triaripat. Bobul este mijlociu (2.0 – 2.5 g) de forma ovaidată, are culoare neagră-albăstruie, acoperita cu pruină, pulpa are culoare roşie, este zemoasă, nearomata şi gust franc.

 

În condiţiile podgoriei Drăgăşani, dezmuguritul soiului se declansează la nivel mijlociu pe la jumatatea lunii aprilie iar perioada de vegetaţie se extinde pe 180-185 de zile.

 

Butucii au vigoare mijlocie şi fertilitate bună. Rezistenţa bună la ger şi mană. La fainare şi putregaiul cenuşiu, soiul prezintă o rezistenţă mijlocie, potenţial de producţie de 4.8-10-16 t/ha.

 

Strugurii ajung la maturitate în a doua parte a lunii septembrie.

 

La maturitate deplină, strugurii acumulează în medie 233-234 g/l zahăr şi 4.5 g/l aciditate (H2SO4). Conţinut mare în antociani.

 

Prospețime și fructuozitate.

 

Se pretează la învechire în butoaie de stejar și apoi în sticlă.

 

Olfactiv și gustativ: cireșe negre, vișine, afine, mure, porumbe, condimente.

 

Poate fi servit cu brânzeturi tinere și proaspete, carne roșie, paste sau risotto.

 

Sursa: Nedeluţ Dumitru, Oliver Bauer

 

Negru de Dragasani 1

 

Negru de Dragasani 2

 

Negru de Dragasani 3

 

 

PROIECTELE NOASTRE

 

CRAMEROMANIA.RO - VINURI ROMÂNEȘTI
Cramele în România, soiuri autohtone de struguri, degustări de vinuri
REVINO BUCHAREST WINESHOW
Salon de vinuri, Ediție Specială, Mai 2021
 
REVINO CHEESE & WINESHOW
Salon de brânzeturi și vinuri, Ediție Specială

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"