SODINAL - TOTUL PENTRU ENOLOGIE ȘI VINIFICAȚIE

 

Fondată în 1993, compania Sodinal are un rol principal în implementarea și dezvoltarea enologiei și vinificației moderne în Europa Centrală și de Est. Acoperind patru țări și datorită structurii sale bine dezvoltate, echipei de profesioniști și partenerilor cunoscuți la nivel mondial, compania Sodinal implementează inovațiile și contribuie la dezvoltarea enologiei și tehnicilor de vinificație.

sodinal revino

 

_______________________

 

CADOURI CORPORATE - CRĂCIUN BRÂNZETURI ȘI VINURI ROMÂNEȘTI

 

Descarcă catalogul 2020

 

Am selectat cu atenție brânzeturi și vinuri locale pentru a oferi experiențe gastronomice complete.

Pachetele noastre pot fi cadoul perfect pentru pasionații de gastronomie și nu numai.

 

cadouri branza si vin

SOIURI DE STRUGURI

 

Soiul de struguri Novac a fost obținut la SCDVV Drăgășani, prin selecţie individuală de către Mărculescu Mircea rezultând din hibridarea sexuată între soiurile Negru vartos și Saperavi, fiind omologat în 1987.

 

Caractere ampelografice. Frunzele adulte au mărime mijlocie cu trei şi cinci lobi, florile sunt hermaphrodite normale de tipul 5, soiul fiind autofertil.

 

Strugurii sunt uniaxiali, de formă conică şi mărime mijlocie (240-260 g),cu boabe inserate des pe ciorchine. Bobul este mijlociu (2.0–2.5 g) de formă ovaidată, au culoare neagră-albăstruie, acoperită cu pruină, pulpa are culoare roşie, este zemoasă, nearomată şi gust dulce acrişor plăcut.

 

În condiţiile podgoriei Drăgăşani, dezmuguritul soiului se declansează la nivel mijlociu pe la jumatatea lunii aprilie iar perioada de vegetaţie se extinde pe 180-185 de zile.

 

Butucii au vigoare mare şi fertilitate mijlocie-mare, potenţial de producţie mare de 4.8-6.8 kg pe butuc, respectiv 20-25 t/ha.

 

Strugurii ajung la maturitate în a doua parte a lunii septembrie, cu aproximativ 10 zile după soiul Merlot.

 

La maturitate deplină, strugurii acumulează în medie 208-220 g/l zahăr şi 5.2-6.3 g/l aciditate (H2SO4)

 

Vin cu o culoare roșu-rubinie, corpolent, tanini fini și aciditate bună.

 

Se pretează la învechire în butoaie de stejar și apoi în sticlă.

 

Olfactiv și gustativ: zmeură, vișine, cuişoare, piper negru sau ciocolată neagră.

 

Poate fi servit cu brânzeturi tinere și proaspete, carne roșie.

 

Sursa: Nedeluţ Dumitru, Oliver Bauer

 

Novac 1

 

Novac 2

 

 

PROIECTELE NOASTRE

 

CRAMEROMANIA.RO - VINURI ROMÂNEȘTI
Cramele în România, soiuri autohtone de struguri, degustări de vinuri
REVINO BUCHAREST WINESHOW
Salon de vinuri, Ediție Specială, Mai 2021
 
REVINO CHEESE & WINESHOW
Salon de brânzeturi și vinuri, Ediție Specială

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"