EVENIMENTE

Prezentare de oameni si vinuri

 

România are podgorii minunate, terroir formidabil și vinuri remarcabile. Totul este la superlativ, cel puțin în ochii iubitorilor de vin. Însă mereu, în spatele unor lucruri excepționale stau niște oameni excepționali.

 

Tocmai de aceea, într-un eveniment în premieră la noi în țară, Mihai Nicolici (proprietarul magazinului de vinuri Private Wine din Bucureşti) a venit cu un concept nou: Degustare de oameni și vinuri. Atfel, joi, 29 octombrie, în restaurantul Concerto la Grand Hotel Continental, București, patru enologi străini au vorbit despre meseriile lor și cum este să faci vin în România.

 

Prin această seară, Mihai Nicolici, împreună cu Revino.ro, au încercat și, sperăm noi, reușit, să răspundă la întrebarea ce este dincolo de vin. Concluzia serii: oamenii.

 

Cei trei muschetari, care au fost de fapt patru, exact ca în poveștile lui Dumas, și-au ales vinuri reprezentative și au povestit despre ele, dar și despre munca pe care o depun zi de zi în cramă. Talentul acestor vinificatori, doi francezi, un neamț și un italian, sunt toți stabiliți în România, stă la baza unora dintre cele mai reușite vinuri de pe piața actuală. Acești “muschetari” au reușit nu doar să păstreze tradiția vinului românesc, ci și să contribuie la continuitatea și la evoluția ei.

 

Vedetele au fost:

Athos: Oliver Bauer (Crama Ştirbey/Crama Bauer)

Porthos: Ghislain Moritz (Crama Avincis)

Aramis: Laurent Pfeffer (Crama Corcova/Crama Catleya

D’Artagnan: Marco Feltrin (Crama Petro Vaselo)

 

 

Prezentare de oameni si vinuri

 

Cei patru au interacționat cu publicul și au răspuns întrebărilor dintre cele mai diverse, printre care amintim: “Cât câștigați?”, „Sunt căsătoriţi?”, „Cum se fac anumite vinuri?” etc. Întrebarea serii a fost “De ce aţi venit să vinificaţi la noi?”, iar răspunsul lui Laurent Pfeffer a fost notabil: “Pentru că în ţările noastre ar fi fost foarte greu să facem tot ceea ce am avut libertatea să facem în România. Pentru că aici am găsit un loc în care putem să ne afirmăm și să contribuim real.”

 

Vinificatorii, însă, nu au fost singurele vedete. Ei au completat sau au fost completați de vinurile prezentate și degustate:

 

Spumant Crâmpoşie Selecţionată 2010, Crama Ştirbey by Oliver Bauer

Crâmpoşie Selecţionată 2013, Crama Bauer by Oliver Bauer

Fetească Regală & Pinot Gris 2013, Crama Avincis by Ghislain Moritz

Maletine Chardonnay 2013 (Marco Feltrin/Crama Petro Vaselo)

Orange Wine 2014 Crama Bauer by Oliver Bauer

Pinot Noir 2011, Crama Corcova by Laurent Pfeffer

Negru de Drăgăşani 2012, Crama Avincis by Ghislain Moritz

Pinot Noir 2013, Crama Avincis by Ghislain Moritz

Premium Roşu 2013, Crama Catleya by Laurent Pfeffer

Cuvee Genius Loci 2011, Crama Ştirbey by Oliver Bauer

PV Gran Cru 2013, Crama Petro Vaselo by Marco Feltrin

Desert 2013, Crama Corcova by Laurent Pfeffer

KOTYS spumant nedegorjat, Crama Petrovaselo by Marco Feltrin

 

Meniul preparat în bucătăria de 5 stele a Hotelului Grand Continental şi muzica live cu Monica Odagiu şi Vlad Nicolici au întregit evenimentul și au contribuit la definiția serii ca fiind “stilată și aparte”, după spusele participanților.

 

A fost un eveniment elegant, dar prietenos într-un cadru rafinat. S-a glumit, s-a vorbit serios, s-a mâncat şi s-a învățat. Mulțumim celor patru vinificatori pentru deschidere, lui Mihai pentru concept și participanților pentru prezență. Sperăm să ne revedem curând la a doua ediție.

 

Prezentare de oameni și vinuriPrezentare de oameni și vinuriPrezentare de oameni și vinuriPrezentare de oameni și vinuriPrezentare de oameni și vinuriPrezentare de oameni și vinuri

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"