EVENIMENTE - NOUTATI

 

Vinul și mâncarea sunt o pereche concepută în Rai, dar când preparatele conțin și trufe, parcă Pământul stă puțin în loc, iar lumea respiră arome. O astfel de atomsferă a fost la Tasting Room by Ethic Wine în seara de 9 aprilie la evenimentul “Qu’est-ce que Trufe?”, o degustare de trufe și vinuri premium organizată de ReVino.ro.

 

Radu Rughiniș, importator și distribuitor al preparatelor italienești pe bază de trufe Giuliano Tartufi, a făcut prezentările preparatelor. Tot el a explicat publicului, pe îndelete, ce este de fapt trufa: o ciupercă rară și extrem de parfumată, care crește pe rădăcinile anumitor arbori din păduri. Trufa este extrem de greu de găsit, folosindu-se culegători inițiați, câini speciali antrenați sau chiar anumiți porci dresați. Trufele apar în perioada primăvară – vară, iar Radu a povestit cum că înflorirea teiului este unul dintre semnele apariției acestor ciuperci rare. Se știe că trufa este unul dintre cele mai scumpe alimente din lume, dar ce nu se știe este că România este unul dintre principalii producători de “diamante ale pământului”. Truf Art, proiectul lui Radu Rughiniș, se concentrează pe vânatoarea de trufe autohtone și pe preparate românești, cum ar fi zacusca cu trufe.

 

Fiecare fel de mâncare a fost asociat cu un vin pe măsură, astfel:

 

Vinul Alira Rose 2013 a avut onorea de a scoate în evidență farmecul preparatelor: crostini cu ciuperci și tartufată, a supei-cremă de fasole cu trufă albă și a oului poșat la sous-vide cu lamele de trufe. Alira Rose 2013, despre care se spune că ar fi cel mai bun Rose din România (Confreria Vinului Tastevin), s-a asortat perfect în asocierea cu trufe albe și preparatele proaspete precum aromele vinului.

 

Alira Grand Vin Cabernet Sauvignon 2011, în măreția sa, a întâmpinat risotto-ul cu unt cu trufă albă și steak-ul cu unt tartufat cu piure cu trufe. Vinurile au fost prezentate de reprezentantul Alira, Marian Ivănescu, care a încântat cu povești despre cramă și vin.

 

Desertul a marcat apogeul serii. Ciocolata de casă cu trufe, împreună cu Alira Grand Vin Fetească Neagră 2011 și cu apariția la eveniment a vinificatorului francez a vinurilor Alira, Marc Dworkin, au stârnit aplauze și laude continue. Marc a încheiat seara povestind despre viziunea lui asupra vinurilor, în laudele publicului.

 

Autor: Alexandra Hash

Fotografii: www.alinaiancu.ro

 

Degustare vin si trufe

 

Qu’est-ce que Trufe? Degustare de trufe si vin.Qu’est-ce que Trufe? Degustare de trufe si vin.Qu’est-ce que Trufe? Degustare de trufe si vin.Qu’est-ce que Trufe? Degustare de trufe si vin.Qu’est-ce que Trufe? Degustare de trufe si vin.Qu’est-ce que Trufe? Degustare de trufe si vin.Qu’est-ce que Trufe? Degustare de trufe si vin.Qu’est-ce que Trufe? Degustare de trufe si vin.Qu’est-ce que Trufe? Degustare de trufe si vin.
Qu’est-ce que Trufe? Degustare de trufe si vin.Qu’est-ce que Trufe? Degustare de trufe si vin.Qu’est-ce que Trufe? Degustare de trufe si vin.Qu’est-ce que Trufe? Degustare de trufe si vin.Qu’est-ce que Trufe? Degustare de trufe si vin.Qu’est-ce que Trufe? Degustare de trufe si vin.

PROIECTELE NOASTRE

 

Bază de date a cramelor din România
 
A1
Salon de vinuri și turism viticol, a 7-a ediție
11-13 Mai 2024
 
Salon gastronomic, a 3-a ediție
5-6 Octombrie 2024

Abonați-vă la Newsletter