EVENIMENTE

 

Salonul de vinuri RoVinhud

 

 

În perioada 13-15 noiembrie a avut loc, la Timișoara, a doua ediție a Salonului de vinuri ROVINHUD, un eveniment tânăr, dar care provoacă, încă de la prima ediție, la ridicarea nivelului calitativ al evenimentelor de profil.

 

Salonul ROVINHUD a reunit peste 25 de crame din România, Ungaria, Republica Moldova și Italia, oferind astfel posibilitatea de a degusta dintre 300 de vinuri de calitate, unele din ele fiind promovate în premieră în Romania.

 

Prima zi a Salonului a fost dedicată exclusiv celor din domeniul HoReCa și a asigurat un spațiu propice discuțiilor și legării de noi parteneriate cu crame fidele calității. Față de prima ediție a Salonului ROVINHUD, ediția din acest an a avut mai mulți vizitatori din domeniul HoReCa, dar cu certitudine mult mai mulți restauratori din Timișoara și din zonă ar putea beneficia pe viitor de acest eveniment care dedică o zi specială acestui sector.  

 

Salonul de vinuri RoVinhud

Pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică s-au ținut opt masterclass-uri susținute de către Julia Harding (MW), Caroline Gilby (MW), dr. Mészáros Gabriella (Weinakademiker), Yiannis Karakasis (MW), Kormos Zoltán (AIWS), Szakács-Orha Imre (WSET trainer). În cadrul master-classurilor au fost degustate, analizate și povestite 89 de vinuri, unele din ele fiind premiere pentru România, altele vechi de peste 100 de ani, din colecții limitate.  

 

"Felicitări pentru organizarea acestui eveniment grozav care mi-a oferit oportunitatea de a gusta niște vinuri minunate și să observ progresele pe care le-a făcut vinul românesc", a declarat Yiannis Karakasis (MW), la finalul evenimentului.

 

Încă de la prima ediție, Salonul ROVINHUD s-a remarcat ca eveniment ce promovează vinul de înaltă clasă, educația pentru un consum responsabil, precum și responsabilitatea socială. Evenimentul a fost organizat, asemeni primei ediții, de voluntari, în beneficiul Asociației “Ceva de Spus”, o organizație de autoreprezentanți cu dizabilități fizice și intelectuale, întreg venitul obținut fiind direcționat către aceasta.

 

“Mulțumim partenerilor, colaboratorilor, prietenilor, invitaților, voluntarilor și tuturor celor care într-un fel sau altul au sprijinit derularea celei de-a doua ediții a Salonului ROVINHUD, contribuind astfel la promovarea la standarde europene a viniculturii, a educației în domeniu, precum și la creșterea responsabilității sociale, la Timișoara”, declară organizatorii.

 

Pentru mai multe informații accesați www.salonul.net. Persoana de contact este: Zoltán Szövérdfi-Szép, e-mail: zoltan@rovinhud.net, tel.: +4 0721.613.521  

 

Salonul de vinuri RoVinhud

 

Salonul de vinuri ROVINHUD, TimișoaraSalonul de vinuri ROVINHUD, TimișoaraSalonul de vinuri ROVINHUD, TimișoaraSalonul de vinuri ROVINHUD, TimișoaraSalonul de vinuri ROVINHUD, TimișoaraSalonul de vinuri ROVINHUD, TimișoaraSalonul de vinuri ROVINHUD, TimișoaraSalonul de vinuri ROVINHUD, TimișoaraSalonul de vinuri ROVINHUD, Timișoara

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"