La Casa de vinuri Cotnari se naște o legendă

 

BANER REVINO NAIV

SOIURI DE STRUGURI

Şarba

‹ INAPOI

 

Soi obţinut la SCDVV Odobeşti, județul Vrancea, prin fecundarea liberă a soiului Riesling Italian, a fost omologat în 1972. Este plantat predominant în Vrancea.

 

Șarba este un strugure de mărime mijlocie, tronconic, cu boabele dispuse compact şi cu peduncul scurt şi lignificat, bobul este mijlociu, sferic, cu pieliţa groasă colorată galben-verzui are miezul zemos, discret aromat, cu aciditate 7-7.5 g/l (în must).

 

Se culege la sfârsitul lunii septembrie, acumulând aproximativ 220-240 g zahăr/ l de must.

 

Tărie alcoolică de 11–12 grade, aciditate medie 5.5–6 g/l.

 

Olfactiv şi gustativ: arome intense de trandafir, busuioc, flori de tei, miere de albine, toate delicate şi în acelaşi timp persistente atât în gust cât şi în postgust, uşor, puţin acid, proaspăt.

 

Este un soi semi-aromat, iar vinul este ușor, puțin acid, proaspăt şi este recomandat a fi băut tânăr.

 

Poate fi servit cu gustări, peste, moluşte, raci, ficat de raţă sau gâscă, brânză de capră, asparagus cu anghinare, ciuperci şi carne albă.

 

Sursa: Valentin Sercovschi (vinificator)

 

Sarba 1

 

Sarba 2

 

 

PROIECTELE NOASTRE

 

B4 CR
Cramele Româești, soiuri autohtone de struguri
Degustări de vinuri
 
B2 WINE SHOW
Salon de vinuri și turism viticol, a-5-a ediție
9-11 aprilie 2022
 
B1 RG
Salon gastronomic, prima ediție
8-9 octombrie 2022

Abonați-vă la Newsletter