EVENIMENTE - NOUTATI

REVINO BANNER

 

Trei medalii de aur și una de argint pentru Crama Carastelec la ediția din anul acesta a Campionatului Mondial de Șampanii și Vinuri Spumante

 

De cinci ani, spumantele cramei Carastelec se prezintă excepțional la cea mai prestigioasă competiție internațională de profil, Champagne & Sparkling Wine World Championships, satisfăcând cele mai exigente standarde de calitate. Rezultatele excepționale din anul acesta ale spumantelor Carassia confirmă din nou că terroirul ”efervescent”, climatul răcoros al dealurilor sălăjene, podgoria concepută de la bun început pentru producerea de vinuri spumante, maturarea de lungă durată în sticlă, accentul constant pe calitate și dezvoltarea continua. Toate acestea stau la baza eleganței și purității spumantelor Carassia.

 

Cu trei medalii de aur (Carassia Rosé, Carassia Blanc de Blancs Magnum, Carassia Classic Magnum) și una de argint (Carassia Classic Brut), Crama Catastelec a obținut cel mai bun rezultat de până acum la Campionatul Mondial. După succesele și medaliile anterior obținute la spumantele albe, anul acesta Carassia Rosé a intrat în clubul exclusivist al medaliaților cu aur.

 

 

CARASSIA MEDALS

 

Anul cu cele mai mari realizări de până acum

 

La concurs au fost trimise patru probe, toate fiind premiate. Trei medalii de aur și una de argint.

 

Spumantele albe înscrise la Campionatul Mondial din anul acesta au fost obținute din vinurile de bază ale recoltei 2017, limitate ca și cantitate, iar Carassia Rosé este precursorul producției promițătoare din anul 2018.

 

Cele două etichete magnum au dovedit din nou că această dimensiune a sticlei și maturarea îndelungată accentuează eleganța și complexitatea, păstrând în același timp prospețimea și caracterul fructat al spumantului.

 

Carassia Classic Brut Magnum, realizat prin asamblarea a două soiuri tradiționale, 60% Chardonnay și 40% Pinot Noir, a obținut o nouă medalie de aur. Corpolența și complexitatea acestui spumant se datorează maturării îndelungate în sticlă, iar prospețimea sa excepțională reprezintă caracteristica efectului magnum.

 

Realizat 100% din Chardonnay, Carassia Blanc de Blancs Magnum a fost de asemenea degorjat după o maturare de trei ani în sticlă. Evidențiindu-se aromele bogate și prospețimea, anul acesta a obținut medalia de aur.

 

Carassia Classic Brut, asamblaj 60% Chardonnay și 40% Pinot Noir, în sticlă standard, a obținut medalie de argint.

 

Obținut din vinuri de bază din recolta anului 2018, un an cu totul exceptional, în momentul asamblajului la spumantului Carassia Rosé Brut am adăugat 10% vin roșu. Experții au subliniat fructuozitatea sa elegantă și postgustul lung. Astfel, după spumantele albe, anul acesta și spumantul rosé a urcat un nivel, intrând în liga medaliaților cu aur.

 

Criticul și jurnalistul de vinuri, Tom Stevenson conchide despre ediția de anul acesta al campionatului mondial că au avut parte de „descoperiri de calitate, cum ar fi vinurile spumante din Japonia, România și Rusia, și tocmai acesta este unul dintre motivele pentru care există CSWWC.”

 

Felicitări cramelor medaliate din regiune, Kreinbacher și Sauska, din Ungaria, precum și Midalidare Estate, din Bulgaria, pentru performanțele obținute la CSWWC.

 

Despre Carastelec

 

Spumantele Carassia, produse de Crama de Spumante Carastelec, sunt de la an la an mai complexe și mai rafinate. Acest lucru nu se reflectă doar în punctaje, medalii și trofee, ci și în reacțiile și părerile clienților. Pentru cramă, aceasta este cea mai mare recunoaștere. O confirmare a importanței deosebite a factorului uman pe lângă terroir, a faptului că rezultatul scontat va fi obținut prin ansamblul perfecționării, dezvoltării continue și a experiențelor câștigate în cursul vizitelor în Champagne ale echipei noastre. Toate deciziile de până acum, precum și cele viitoare, de la extinderea suprafeței de procesare și maturare a cramei, până la selecția soiurilor ce vor fi plantate în viitor, au în vedere acest lucru.

 

Proprietatea de 22 de hectare cu viță de vie plantată în anul 2011 a fost construită din temelii - atât din punct de vedere al soiurilor, cât și al locației - special pentru producția de vinuri spumante, fiind cultivată în conformitate cu standardele aplicabile. Clădirea cramei, aflată în mijlocul proprietății permite ca fructele să fie procesate imediat după recoltare, ceea ce este esențial în cazul vinurilor de bază pentru spumante. Toate momentele producției de vinuri spumante, de la producerea vinurilor de bază, la maturarea în sticlă și degorjarea, au loc în incinta cramei.

 

Mai multe informații găsiți accesând: www.carastelecwinery.com

 

Despre CSWWC

 

La a opta ediție a concursului organizată anul acesta au fost înscrise 1000 de produse din 19 de state din întreaga lume. După degustările ”în orb” care au durat două săptămâni, juriul compus din trei persoane - Tom Stevenson, Essi Avellan, Márkus György - a selectat în total 139 spumante medaliate cu aur și 268 spumante medaliate cu argint. Dintre acestea trei medalii de aur și una de argint au ajuns în colecția de premii a Cramei de Spumante Carastelec. Astfel producătorul se poate mândri cu o colecție de 5 medalii de aur și 8 medalii de argint, obținute în cei cinci ani de când produc spumante. 

 

28/10/2021

 

 

Spumantele Carassia au câștigat la Londra un număr record de medaliiSpumantele Carassia au câștigat la Londra un număr record de medaliiSpumantele Carassia au câștigat la Londra un număr record de medaliiSpumantele Carassia au câștigat la Londra un număr record de medaliiSpumantele Carassia au câștigat la Londra un număr record de medalii

PROIECTELE NOASTRE

 

Bază de date a cramelor din România
 
A1
Salon de vinuri și turism viticol, a 7-a ediție
11-13 Mai 2024
 
Salon gastronomic, a 3-a ediție
5-6 Octombrie 2024

Abonați-vă la Newsletter