EVENIMENTE - LANSARI

A început Tastevin – Confreria Vinului

‹ INAPOI

 

Luni, 31 august a început a doua ediţie a serilor de degustări Tastevin - Confreria Vinului - probabil cea mai completă serie de degustări de vinuri româneşti din segmentul HoReCa, din toată ţara.

 

Evenimentul este susţinut de firma de distribuţie Sorla şi găzduit de Zexe Cherhana şi Zexe Zahana, în Bucureşti. ZEXE se definește ca o inițiativa de restaurare a Gastronomiei Româneşti. Grupul propune termenul ZEXE ca fiind o parolă, o cheie de acces către o Românie Gastronomică posibilă. Restaurantul Zexe Zahana a fost desemnat ani la rând, de către Restorgraf, ca fiind cel mai bun restaurant cu specific românesc din Bucureşti. “Juraţii” se vor bucura de faimoasele preparate după fiecare sesiune de degustare.

 

La Tastevin – Confreria Vinului 2015 se vor degusta aproximativ 350 de vinuri autohtone de către 150 de juraţi, dintre care jurnalişti şi degustători de vin, somelieri, manageri HoReCa şi pasionaţi de vin. Datorită rigorii şi complexităţii evenimentului, degustările vor avea loc în fiecare zi de luni a săptămânii, până în luna decembrie.

 

Sorla şi Zexe îşi unesc puterile pentru câteva luni cu scopul de a oferi un clasament orientativ al vinurilor româneşti din segmentul non retail. Evenimentul este organizat în parteneriat cu ReVino.ro – sursa comprehensivă pentru comunicarea vinurilor şi a turismului viticol şi SavorHd – televiziunea viticola online.

 

După succesul de anul trecut, cea de-a doua ediţie promite şi mai mult. Cu o gamă mai largă de vinuri participante, evenimentul impune un standard ridicat pe piaţa românească de vinuri şi crează un mediu competitiv în care podgoriile româneşti se pot dezvolta prin feedback de la an la an.

 

TEXT: Alexandra Hash   ▪ ▪ ▪   FOTO: Alina Iancu

 

Tastevin Confreria Vinului

 

 

A început Tastevin – Confreria VinuluiA început Tastevin – Confreria VinuluiA început Tastevin – Confreria VinuluiA început Tastevin – Confreria VinuluiA început Tastevin – Confreria VinuluiA început Tastevin – Confreria VinuluiA început Tastevin – Confreria VinuluiA început Tastevin – Confreria VinuluiA început Tastevin – Confreria Vinului
A început Tastevin – Confreria VinuluiA început Tastevin – Confreria VinuluiA început Tastevin – Confreria VinuluiA început Tastevin – Confreria VinuluiA început Tastevin – Confreria VinuluiA început Tastevin – Confreria Vinului

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"