Macheta cadouri craciun

PRODUCATORI ROMANI BRANZA

TIMIAN BRANZETURI ARTIZANALE, CHALET SI WELNESS

‹ INAPOI

 

Cineu, Miercurea Ciuc, jud. Harghita

 

vaca capra oaie

  harghita judete copy

 

 

Povestea Timian a luat naștere în mijlocul naturii, între munți cu pășuni bogate și aer curat, în apropiere de Miercurea Ciuc, în Munții Harghita.

Preocupată de alimentația sănătoasă, familia Becze-Máthé a achiziționat zece capre pentru a avea lapte proaspăt pentru consum propriu. Calitatea superioară a laptelui a fost punctul de referință pentru viitoarele lor demersuri. Au cunoscut, pe de o parte, beneficiile laptelui de capră, pe de altă parte, au aflat despre pășunile din acea zonă, extrem de bogate în plante medicinale, care sunt preferate de capre pentru păscut.

 

 

12901344_488829667985471_1188370547742447480_o

 

 

Beneficii laptelui de capră sunt numeroase, grăsimile și proteinele sale fiind mai ușor de digerat decât cele din laptele de vacă. Laptele de capră este o sursă naturală de calciu și vitamina B2, fiind recomandat atât în alimentația copiilor, cât și în dietele persoanelor aflate în convalescență.

 

Din dorința de a oferi și celor din jur produse hrănitoare, curate și cu gust, familia a achiziționat ulterior o sută de capre. Dacă la început famila lui Gyöngyvér Becze Máthé a întâmpinat probleme cu ce implică mulsul și pășunatul (neavând experiență în domeniu) ulterior, pașii pentru producția de brânzeturi a fost mult mai ușor de realizat.

 

După un proces de specializare în Franța, într-o fermă de familie cu o lungă tradiție (proprietarii erau la a opta generație), brânzeturile născute în munții Harghitei sunt atât rețete gourmet cu influențe franțuzești, cât și unele proprii, cu elemente din flora harghiteană. Primele brânzeturi de la fermă au fost preparate din lapte de capră.

 

Timian produce brânză maturată din lapte de capră nature, cu ardei iute, cu ierburi de Provence, cu trufe, brânză proaspătă cu merișoare, brânză proaspătă din lapte de capră marinată în ulei de măsline cu ierburi de Provence, dar și brânzeturi tip Camembert din lapte de vacă și alte specialități din lapte de oaie.

 

Animalele din ferma Timian (capre dar și câteva oi și vaci) sunt hrănite doar cu iarbă proaspătă și fân de pe pășunile alpine harghitene, bogate în plante medicinale, tipice zonei montane.

 

Brânzeturile Timian sunt făcute din lapte proaspăt, pasteurizat, iar procesul de producție are la bază prelucrarea manuală. Produsele nu conțin aditivi sau conservanți.

 

Logoul Timian surprinde imaginea unei capre. În mitologia greacă, nimfa care l-a alăptat pe Zeus a fost reprezentată sub forma unei capre. O nimfă care reprezintă calitatea remarcabilă a laptelui de capră. Numele Timian este și denumirea populară a cimbrişorului, ce simbolizează plantele medicinale și varietatea unică a păşunilor din Harghita.

 

lOGO TIMIAN

 

 

Timian Chalet și Wellness. Timian Chalet s-a născut din pasiunea pentru natură. Tiamian Chalet se află la poalele Muntelui Harghita, construit lângă un pârâu de munte, în vecinătatea fermei de capre. Spațiul are zece camere tematice, cu un design elegant, ce redau măreția naturii și spiritul său (Timian, Mineral, Lichen, Con, Dumbravă, Rouă etc.), alături de un living (50 mp) și un loc de luat masa plus un bar (100 mp).

 

Camerele oglindesc elemente din natură, fiind situate pe trei niveluri - Pajiște, Pădure și Vârf de munte. La fel ca în natura, care este atât de variată în bogățiile sale, camerele sunt și ele diferite. Camera Comoară, situată la cel mai înalt nivel, oferă un loc ideal pentru cei care caută liniștea, camera Dumbravă evocă zumzetul unui crâng plin de viață și de ciripitul păsărilor. Fiecare client este îndrumat să își aleagă camera potrivită, conform dorințelor și nevoilor sale.

 

Wellness-ul cu acces direct din chalet-ul mare, amenajat în fostul hambar, are 300 mp și cuprinde: 2 camere de masaj terapeutic; 3 saune - saună tip fermă (60-70 grade C), saună finlandeză (90 grade C), saună umedă Herbalsauna pentru 1 persoană; jacuzzi cu hidromasaj profesional pentru 6 persoane; salină; terasă de relaxare la poalele muntelui, în aer liber, cu leagăne și șezlonguri.

 

,,Farmecul locului este unic, născut din îmbinarea eleganței cu natura. În wellness, am introdus experiențele mele din călătoriile cu familia în Sri Lanka, ritualuri de care m-am îndrăgostit și pe care mi-am dorit să le am acasă, încât să le putem oferi oaspeților noștri oportunitatea de a avea aproape, în Transilvania, masaje signature, balineze, srilankeze, tailandeze, cu ulei cald sau cu aromaterapie, masaje faciale sau energizante – toate fiind ingrediente sigure pentru experiențe SPA memorabile.’’ Gyöngyvér Becze Máthé

 

 

 

 

Restaurantul chalet-ului oferă preparate tradiționale, toate bazate pe ingrediente naturale de la fermă. Specialitatea casei este ied sau miel sub clopot, copt minim trei ore. Pentru a intra cât mai mult în spiritul locului, oaspeții primesc spre degustare și afinată, vișinată, lichior de plante, băutură vânătorească ori chimion secuiesc, afacerea de familie deținând și o fabrică de băuturi alcoolice. Pe lângă brânzeturile din ferma proprie, Timian poate oferi și cârnați gourmet din carne de capră (de la sacrificarea animalelor din fermă).

 

Pereții și plafonul restaurantului au în componență grinzi provenite de la șase șuri vechi de peste o sută de ani, care au fost dezmembrate pentru a fi utilizate în acest scop.

 

În aceeași curte se află și mini chalet-ul Timian, o căsuță montană rustic-elegantă cu dormitor, baie, living cu bucătărie open space, hol. Mobilele țărănești pictate, tipic secuiești, se îmbină armonios cu elemente moderne, astfel încât oaspeții se simt ca într-un basm.

 

,,În primul rând, turiștii se pot bucura de wellness-ul Timian Chalet, care include pachete cu ritualuri de relaxare, fiind operat de personal experimentat din Sri Lanka. În plus, împrejurimile sunt ofertante din punct de vedere turistic. Lacul Frumoasa ascuns între munți, lângă satul Frumoasa cu specific armenesc, Valea Ghimeșului (cu pistă bob de vară și de iarnă), bisericile fortificate din zona Ciucului, turnul păgân de la Racu, Șumuleu Ciuc (cu catedrală, izvor de apă minerală, baie secuiască/ mofetă, loc de pelerinaj pe versantul muntelui, pârtie de schi iarna), satele pitorești cu minunatele porți secuiești, biserica deosebită cu îngeri din Miercurea Ciuc, Cetatea Mikó din oraș (ce cuprinde muzeul Ciucului cu expoziții permanente și temporare, și care uneori este loc de desfășurare a numeroase festivaluri de muzică sau degustări de vin), patinoarul Vákár Lajos – care găzduiește în sezon meciurile de hochei ale echipei campioane a României, SC Miercurea Ciuc etc.’’ Gyöngyvér Becze Máthé

 

 

Timian Chalet 22

 

 

Brânzeturi Timian și asociere cu vinuri. Brânză proaspătă din lapte de vacă cu arpagic poate fi asociată cu vinuri precum Rhein Riesling sau Chablis, Brânză maturată din lapte de capră cu ierburi poate fi asociată cu Pinot Gris, Brânza maturată din lapte de capră și oaie cu Merlot sau Pinot Noir, Brânza tip Camembert din lapte de vacă poate fi asociată ușor cu vinuri spumante.

 

Brânzeturile Timian se găsesc în rețeaua de magazine Amigo din Miercurea Ciuc și Băcănia János Bácsi din București. Hotelul Privo din Târgu Mureș dar și în diverse locuri din București precum Brasserie Hambar, Hotel Imperial, magazinul INdiVINO și online, în shopul Revino Gourmet.

 

 

ZNAL6405 

 

TIMIAN BRANZETURI ARTIZANALE, CHALET SI WELNESSTIMIAN BRANZETURI ARTIZANALE, CHALET SI WELNESSTIMIAN BRANZETURI ARTIZANALE, CHALET SI WELNESSTIMIAN BRANZETURI ARTIZANALE, CHALET SI WELNESSTIMIAN BRANZETURI ARTIZANALE, CHALET SI WELNESSTIMIAN BRANZETURI ARTIZANALE, CHALET SI WELNESSTIMIAN BRANZETURI ARTIZANALE, CHALET SI WELNESSTIMIAN BRANZETURI ARTIZANALE, CHALET SI WELNESSTIMIAN BRANZETURI ARTIZANALE, CHALET SI WELNESS
TIMIAN BRANZETURI ARTIZANALE, CHALET SI WELNESSTIMIAN BRANZETURI ARTIZANALE, CHALET SI WELNESSTIMIAN BRANZETURI ARTIZANALE, CHALET SI WELNESSTIMIAN BRANZETURI ARTIZANALE, CHALET SI WELNESSTIMIAN BRANZETURI ARTIZANALE, CHALET SI WELNESSTIMIAN BRANZETURI ARTIZANALE, CHALET SI WELNESS

PROIECTELE NOASTRE

 

Bază de date a cramelor din România
 
A1
Salon de vinuri și turism viticol, a 8-a ediție
10-12 Mai 2025
 
Salon gastronomic, a 3-a ediție
5-6 Octombrie 2024

Abonați-vă la Newsletter