
Transilvania Gastronomică │ Food Culture Festival Sibiu susține și încurajează creșterea comunității celor care apreciază și promovează cultura gastronomică autentică din sudul Transilvaniei, adică consumă produse locale. Astfel, credem noi, putem păstra și celebra diversitatea culturală foarte bogată care se regăsește în produsele și rețetele locale. Experimentele culinare se adresează atât publicului larg și curios cât și specialiștilor.
Promovează Piața Cibin ca atracție turistică și gastronomică prin organizarea unor zile tematice. Sperăm astfel să creștem numărul de vizitatori dar și să plasăm piața ca cea mai importantă sursă de hrană de calitate, locală și sezonală.
Transilvania Gastronomică 2016 este cofinanțat de Consiliul Local și Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2016.
EVENIMENTE CULTURALE ÎN RESTAURANTELE SIBIENE
Joi, 1 septembrie
Bistro Jules - ora 13:00
Brunch cu specialități rurale din zona Sibiului [Rural County Brunch]: rețete tipice din Mărginimea Sibiului, Valea Hărtibaciului și Podișul Tărnavelor
Syndicat Gourmet - ora 19:00
Cină Gourmet [Gourmet Dinner]: rețete bazate pe produse de sezon vinete, brânză și roșii
Vineri, 2 septembrie
Bistro Jules - ora 19:00
Bucate boierești din România [Manor Cuisine of Romania]: rețete boierești reinterpretate
Sâmbătă, 3 septembrie
3 Restaurante: Hochmeister, La Pasaj, Bistro Jules
Cină în cetate [Dinner in the citadel]: meniuri inspirate de locații deosebite și povestea celor care au locuit acolo din centrul cetății Sibiu
Duminică, 4. Sept.
TBA / Gustul Transilvaniei [Taste of Transylvania]: specialități ale diverselor comunități etnice din Transilvania
FESTIVAL AREA LA REDAL EXPO ÎNTRE 3-4 SEPTEMBRIE:
Scena de live cooking & zona de degustări cu preparate tradiționale și băuturi.
Program/ două zile 13.00 - 19.00
Preț bilet 10 lei/persoană

