EVENIMENTE - NOUTATI

SIGNATURE - Fetească Neagră 2016, noul vin semnat de Aurelia Vișinescu

‹ INAPOI

 

În viață, în vie și în Univers există un timp perfect pentru fiecare acțiune. Un timp pentru sădit, un timp pentru rodit și altul pentru cules roadele. La Săhăteni, am învățat ce înseamnă răbdarea și chiar bucuria de a da timpului voie să curgă cu rost. Prima recoltă de Fetească Neagră am avut-o în 2006. Acest vin, născut la 10 ani distanță, vine ca o încununare a tuturor lecțiilor pe care le-am învățat, bob cu bob și ceas cu ceas. Este un vin născut la ceas de sărbătoare și reprezintă o măsură a angajamentului pe care ni-l luăm în fiecare an să dăm naturii voie să ne surprindă, iar noi să ne dăm silința să ne autodepășim.

 

Aurelia Vișinescu, enolog și co-proprietar Domeniile Săhăteni

 

Aurelia Visinescu Signature 2022

 

Pentru a cumpăra vinul, află informații aici.

 

Anul 2016 a fost caracterizat de o producție relativ mică în podgoria Dealu Mare, dar care a dus la obținerea unui vin de înalta calitate, extractiv, intens colorat, cu taninuri ferme și cu potențial de învechire. Primăvara anului 2016 a fost timpurie, însă finalul lunii aprilie a adus temperaturi aproape de îngheț. Luna mai a debutat cu precipitații și temperaturi mai scăzute, însă vremea s-a încălzit treptat, astfel încât via a intrat în vegetație fără multe provocări. Vara din 2016 a adus temperaturi caniculare în iulie și august, fără precipitații, urmate de o toamnă cu precipitații însemnate în special în luna octombrie. Viile beneficiază de adăpostul pe care îl oferă dealurile subcarpatice, care cresc treptat în altitudine, formând un paravan împotriva curenţilor reci care vin din direcţiile nord, nord – vest şi nord – est.

 

Strugurii de Fetească Neagră din care a fost produs vinul Signature provin de pe o parcelă de viță de vie care aparține satului Fintesti, comuna Năeni, situată în treimea inferioară a dealului, la altitudine de 180 m, cu expoziție sudică și sud-estică, unde solurile sunt mai sărace în nutrienți, calacaroase, cu depozite de nisipuri fine și pietriș. Acest tip de sol asigură drenarea bună a apei și este propice obținerii strugurilor de calitate. Producția a fost de 5.2 to/ha.

 

Strugurii au fost culeși manual pe 7 septembrie, desciorchinați și fermentați în tancuri de inox cu scufundarea caciulii pentru extragerea delicată a taninurilor. Fermentația alcoolică a fost realizată la temperatura de 25 - 28⁰C timp de 14 zile. Vinul ravac a fost transferat în butoaie de 225 l din stejar franțuzesc din pădurile Allier, 70% noi și 30% la a doua folosire, unde a și definitivat fermentația malolactica. Perioada de maturare în barrique-uri a fost de 19 luni, după care s-a făcut selecția vinului din butoaiele care au evoluat cel mai bine și au fost îmbuteliate 4003 sticle. Vinul a fost învechit în sticlă timp de 3 ani și jumătate.

Note de degustare

 • Soiuri: Fetească Neagră 100%
 • An recoltă: 2016
 • Tipul de vin: Sec
 • Culoare: roșu închis, cu reflexii stralucitorare
 • Buchet: somptuos, elegant și bogat, cu un amestec bine dozat de prune uscate, vișine negre și mirodenii, note de ciocolată, vanilie și fum
 • Gust/postgust: luxuriant și catifelat, intens, dominat de prune uscate, marmeladă, ciocolată neagră pe final; taninurile ferme îi conferă putere și lungime; se simt tușe de tabac și vanilie.

 

Informații tehnice

 • Data îmbutelierii: 09.05.2018
 • Nr. sticle: 4003
 • Alcool: 14.5 %
 • Aciditate totală: 5.32 g/L
 • Ph: 3.45
 • Zahăr rezidual: 3.67 g/L
 • Potențial de învechire: peste 20 de ani

 

Asocieri culinare: preparate cu carne de vită, miel și vânat, mâncăruri tradiționale românești pe bază de carne, brânzeturi maturate cu pastă tare.

 

signature visinescu

 

SIGNATURE - Fetească Neagră 2016, noul vin semnat de Aurelia VișinescuSIGNATURE - Fetească Neagră 2016, noul vin semnat de Aurelia Vișinescu

PROIECTELE NOASTRE

 

Bază de date a cramelor din România
 
A1
Salon de vinuri și turism viticol, a 8-a ediție
10-12 Mai 2025
 
Salon gastronomic, a 3-a ediție
5-6 Octombrie 2024

Abonați-vă la Newsletter