SODINAL - TOTUL PENTRU ENOLOGIE ȘI VINIFICAȚIE

 

Fondată în 1993, compania Sodinal are un rol principal în implementarea și dezvoltarea enologiei și vinificației moderne în Europa Centrală și de Est. Acoperind patru țări și datorită structurii sale bine dezvoltate, echipei de profesioniști și partenerilor cunoscuți la nivel mondial, compania Sodinal implementează inovațiile și contribuie la dezvoltarea enologiei și tehnicilor de vinificație.

sodinal revino

 

_______________________

 

INFORMAŢII UTILE

Vinul Petiant

‹ INAPOI

 

Vinul petiant, petillant în franceză, este un vin ușor efervescent, cu o perlație ușoară. Această efervescență este sub nivelul altor spumante, dar suficient pentru a intensifica fructuozitatea și prospețimea vinului. Friza vin petiant

 

Tehnic vorbind, vinul petiant se obține printr-o singură fermentație, față de spumantele vinificate prin metodă tradițională (ex. Champagne), sau metoda Charmat (ex. Prosecco), unde vinul de bază trece prin a doua fermentație de unde rezultă efervescența vinului. În cazul vinului petiant fermentația este oprită înainte ca ea să se termine, efervescența vinului rezultând prin saturarea bioxidului de carbon 100% endogen, adică fără adăugare de CO2. Vinul efervescent astfel produs și maturat în rezervoare sub presiune se îmbuteliază deasemenea sub presiune. Prin această metodă de vinificare se poate obține vinuri cu o perlație ușoară (între 1 - 2,5 bar presiune) foarte aromate și proaspete, cu un rest de zahăr plăcut și conținut de alcool redus.

 

În România acest vin este produs de crama Carastelec în zona Crișana din Fetească Regală și Pinot Noir.

 

Friza White cu miros profund de salcâm şi flori de câmp, pere şi gutui sunt specifice soiului de Fetească Regală iar apariţia bulelor mici, catifelate şi persistente amplifică senzaţia stării de prospeţime şi naturaleţe. Gustul de fructe exotice, aciditatea distinsă şi postgustul mediu de migdale se potriveşte cu trăsătura demiseacă a vinului petiant. Se recomandă a fi servit ca aperitiv sau cu mâncăruri sărate și picante, deserturi nu foarte dulci pe bază de fructe.

 

Friza Rose Culoarea somonie și mirosul profund de zmeură și căpșuni sunt specifice soiului Pinot Noir, iar apariţia bulelor mici, catifelate şi persistente amplifică senzaţia stării de prospeţime şi naturaleţe. Se recomandă a fi servit ca aperitiv sau cu salate, mâncăruri tradiționale mai grase, sau cu paste.

 

 

PROIECTELE NOASTRE

 

CRAMEROMANIA.RO - VINURI ROMÂNEȘTI
Cramele în România, soiuri autohtone de struguri, degustări de vinuri
REVINO BUCHAREST WINESHOW
Salon de vinuri, Ediție Specială, 9-10 Octombrie 2021
 
REVINO CHEESE & WINESHOW
Salon de brânzeturi și vinuri, Ediție Specială

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"