PRODUCATORI ROMANI BRANZA

ZADA, BRANZA CINSTITA

‹ INAPOI

Horodnic de Jos, jud. Suceava

 

 

 

Brânză cinstită din Bucovina

Se spune că nu există o zonă mai bogată în tradiții și manifestări folclorice decât Bucovina. I se mai spune și patria mănăstirilor și a smântânii. Știați că aproape în toate preparatele culinare din zonă se adaugă smântână?

Noi am descoperit brânza în călătorii, de mai bine de zece ani, iar revenirea în căutarea producătorilor locali nu putea să fie decât una plăcută. Ospitalitatea și pasiunea cu care sunt preparate brânzeturile ne-au creat senzația de acasă.

 

ZNAL4909 (3000x1330)

 

În Horodnic de Jos, în imediata apropiere a orașului Rădăuți, am vizitat producătorul Zada, o afacere de familie, ce produce brânzeturi încă din ianuarie 1994.

Cristina şi Florentin Dumitrescu, absolvenţi în 1991 ai Facultăţii de Industrie Alimentară din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, au decis să își dedice cunoștințele obținute în anii de studiu producției de brânzeturi. Din 2002, producția se face într-o fabrică special construită pentru procesarea brânzeturilor. Laptele prelucrat este de capră, oaie și vacă și provine de la fermele din vecinătatea comunei.

Fie că vorbim de brânză proaspătă, brânză de burduf, cașcaval proaspăt, maturat sau afumat, proprietarii sunt deschiși să dezvolte noi sortimente, să le completeze cu mirodenii și să le matureze perioade îndelungate de timp.

Brânzeturi cinstite care încearcă să acopere cât mai mult din gusturile românilor.

În centrul orașului Rădăuți, o găsiți în magazinul propriu. În online, poate fi achiziționată de pe Nord Natural. În București, se poate cumpăra de la magazinele Răsfăț din Piața Obor și Titan, Piața Orizont din Drumul Taberei (Stand 16), Băcănia Rod de pe Strada Liviu Rebreanu, Magazin La Baciu de pe Calea Floreasca. Dar o găsiți și în alte orașe precum Suceava, Iași, Botoșani, Piatra Neamț, Bacău, Constanța, Brașov, Buzău, Focșani.

Mai multe informații despre producător găsiți pe www.branzacinstita.ro.

 

ZADA, BRANZA CINSTITAZADA, BRANZA CINSTITAZADA, BRANZA CINSTITAZADA, BRANZA CINSTITAZADA, BRANZA CINSTITAZADA, BRANZA CINSTITAZADA, BRANZA CINSTITAZADA, BRANZA CINSTITAZADA, BRANZA CINSTITA
ZADA, BRANZA CINSTITAZADA, BRANZA CINSTITA

PROIECTELE NOASTRE

 

B4 CR
Cramele Românești, soiuri autohtone de struguri
Degustări de vinuri
 
B2 WINE SHOW
Salon de vinuri și turism viticol, a-6-a ediție
6-8 Mai 2023
 
B1 RG
Salon gastronomic, prima ediție
21-23 Octombrie 2023

Abonați-vă la Newsletter