#IMPREUNAREUSIM

Răzvan Serghiuță, Director General Cramele Cotnari: La Cotnari, investigăm serios potențialul soiurilor românești.
Răzvan Serghiuță, Director General Cramele Cotnari: La Cotnari, investigăm serios potențialul soiurilor românești. Vinurile podgoriei Cotnari sunt bine cunoscute pe plan național, iar soiurile autohtone specifice zonei și terroirul le fac unice în felul lor. Cotnari SA și Casa de Vinuri Cotnari sunt în situația privilegiată de a se bucura de roadele unei podgorii generoase atât ca suprafață, dar mai ales în calitatea materiei prime. Pe măsura dezvoltării, portofoliile [...]
Attila Ferencz, director de vânzări Gastrotech: Vânzările online au ajutat cât de cât restaurantele și mă bucur că unii s-au descurcat și au făcut tot ce s-a putut pentru a supraviețui.
Attila Ferencz, director de vânzări Gastrotech: Vânzările online au ajutat cât de cât restaurantele și mă bucur că unii s-au descurcat și au făcut tot ce s-a putut pentru a supraviețui. Epidemia a avut un impact uriaș asupra întregii industrii a ospitalității. Închiderea hotelurilor și a restaurantelor a dus la blocarea activităților multor industrii complementare. Odată ce industria repornește, o multitudine de lucruri trebuie luate în considerare, de la modificări operaționale la măsuri stricte de igienă. Însă indiferent de măsurile [...]
Hristu Valentin, Manager Pâine și Vin: Reaprindem focul cuptorului pentru a livra acasă, pentru a deservi la geam și pentru a oferi vinuri la pachet.
Hristu Valentin, Manager Pâine și Vin: Reaprindem focul cuptorului pentru a livra acasă, pentru a deservi la geam și pentru a oferi vinuri la pachet. Asocierile culinare bazate pe produse locale sau pe terroir au devenit în ultimii ani din ce în ce mai apreciate în baruri și restaurante. Fie că vorbim despre simple gustări sau despre preparate calde complexe, asocierea acestora cu vinul sau alte băuturi locale crează comunități care se bucură împreună de ce au mai bun de la producătorii locali. Hristu [...]
Marian Olteanu, General Manager la Gramma Wines: Vor există multe schimbări în interesul consumatorilor și cine nu pariază pe consumator, va pierde.
Marian Olteanu, General Manager la Gramma Wines: Vor există multe schimbări în interesul consumatorilor și cine nu pariază pe consumator, va pierde. Mediul online a devenit principalul punct de vânzare pentru cramele care până în martie își vindeau vinurile în industria Horeca, restaurante și magazine specializate. Site-urile producătorilor au fost completate cu secțiunea de shop unde se găsesc pachete atractive. Iar o strategie coerentă de comunicare poate ajuta la o trecere mai ușoară peste această [...]
Restaurantul Anika - bucătărie românească modernă, pentru acasă
Restaurantul Anika - bucătărie românească modernă, pentru acasă Fotografie: AmuseBouche Restaurantele sunt închise, iar până vor reîncepe activitatea și ne vom putea acomoda cu noul normal călcându-le pragul, ne putem bucura de produsele lor acasă, în familie. Multe dintre restaurantele locale s-au reinventat cu meniuri și livrări la domiciliu, fie că vorbim de mâncare gătită sau produse artizanale gourmet, dar [...]
Mihnea Vasilache, proprietarul cramei Dagon: Avantajul unei firme mici și creative este flexibilitatea.
Mihnea Vasilache, proprietarul cramei Dagon: Avantajul unei firme mici și creative este flexibilitatea. Închiderea economiilor, distanțarea socială, dar și panica creată de coronavirus, au dus la schimbări în ceea ce privește modul de a consuma și de a munci. De asemenea, modul de a face cumpărături s-a schimbat fundamental. S-a pus accent pe comerțul online în detrimentul magazinelor specializate. Iar toate aceste schimbări actuale vor avea un impact puternic asupra [...]
Iosefin Florea, proprietar Moșia Galicea Mare: Pe termen lung va fi foarte bine dacă reușim să construim credibilitate în produsul “vinul românesc”
Iosefin Florea, proprietar Moșia Galicea Mare: Pe termen lung va fi foarte bine dacă reușim să construim credibilitate în produsul “vinul românesc” România se pregăteşte să iasă din izolare, însă economia mai are mult până la o revenire la normal. Locațiile HoReCa, printre cele mai afectate de pandemie, vor avea încă de suferit și, cel mai probabil, o parte dintre ele nu vor mai reuși să se redeschidă. Toate acestea vor afecta direct industriile complementare, printre care și producătorii de vinuri. Se [...]
Laurent Pfeffer, enolog și co-proprietar la Domeniul Catleya: Perfect Simplu în vreme de pandemie.
Laurent Pfeffer, enolog și co-proprietar la Domeniul Catleya: Perfect Simplu în vreme de pandemie. “Nimic nu e veşnic. Aşa că trăieşte din plin, bea bine, fă haz de necaz, evită drama, asumă-ţi riscuri şi nu regreta nimic, pentru că, indiferent ce ai făcut la un moment dat, a fost exact ce ţi-ai dorit să faci.“ a spus Marilyn Monroe. Laurent Pfeffer, enolog și co-proprietar la Domeniul Catleya, ne spune despre Perfect Simplu și despre activitățile actuale de [...]
Fernando Mihăilescu, proprietar și enolog crama Ferdi: Noi ne aflăm mereu într-o dinamică privind actualizarea noastră ca și cramă, pe toate planurile, deci reinventarea este constantă.
Fernando Mihăilescu, proprietar și enolog crama Ferdi: Noi ne aflăm mereu într-o dinamică privind actualizarea noastră ca și cramă, pe toate planurile, deci reinventarea este constantă. Trăim vremuri cu provocări pentru tot mediul de afaceri, în special pentru antreprenorii aflați la început de drum. Se resimte foarte bine și în viticultură. Reinventarea în business este necesară, la fel și orientarea vânzărilor în mediul online. Crama Ferdi este o cramă relativ tânără, o pasiune care transcende meșteșugul și se [...]
Roxana Ana, Managing Director la Velvet Winery: În condițiile pieței actuale, lansarea și prezența în piață se vor face gradual.
Roxana Ana, Managing Director la Velvet Winery: În condițiile pieței actuale, lansarea și prezența în piață se vor face gradual. Foto Salonul Millesime Trăim zilele acestea evenimente care ne schimbă fundamental stilul de viață. Cele mai mari schimbări au avut loc în legătură cu obiceiurile legate de muncă, dar și cu momentele de relaxare. Situația s-a facut simțită și pentru producătorii de vinuri din momentul declarării stării de urgență, închiderea restaurantelor și anularea [...]
Darius Pripon, Chief  Winemaker la Crama Jelna: Nădăjduim să fie o întoarcere la valori și consum local
Darius Pripon, Chief  Winemaker la Crama Jelna: Nădăjduim să fie o întoarcere la valori și consum local Turismul viticol este unul din segmentele care completează industria viti-vinicolă, aducând iubitorii de vinuri aproape de locul și de oamenii care îl produc. România are din ce în ce mai multe crame care își deschid porțile pentru turiști, iar unele au investit și în spații de cazare pentru a oferi pasionaților o experiență completă. Darius [...]
Crina Duluțe Florea – Marketing Manager Domeniile Averești: Ne-am ajustat obiectivele după două criterii principale: să păstrăm angajații și să compensăm scăderea din canalul de distribuție prin noi proiecte.
Crina Duluțe Florea – Marketing Manager Domeniile Averești: Ne-am ajustat obiectivele după două criterii principale: să păstrăm angajații și să compensăm scăderea din canalul de distribuție prin noi proiecte. Trăim o situație fără precedent căreia trebuie să îi facem față cât mai bine. Respectăm condițiile de izolare și distanțare socială, gândim strategii și ne adaptăm investițiile perioadei actuale. Digitalul se face din ce în ce mai simțit în multe industrii, ușurând atât comunicarea cât și vânzarea. Viticultura este și [...]
Zoe Ghiuri, proprietar Crama Rasova: Intensitatea efectelor crizei, oricare vor fi ele, va veni nu din cât de mare a fost căderea, ci din cât timp va dura ea și cât de repede vom fi în stare să acceptăm și să ne adaptăm la noul normal.
Zoe Ghiuri, proprietar Crama Rasova: Intensitatea efectelor crizei, oricare vor fi ele, va veni nu din cât de mare a fost căderea, ci din cât timp va dura ea și cât de repede vom fi în stare să acceptăm și să ne adaptăm la noul normal. Criza cauzată de pandemia Covid-19 direcționează producătorii de vinuri din segmentul horeca către vânzările online. În același timp, este o perioadă în care trebuie gândite strategii de aplicare în perioada imediat apropiată și pe termen lung. Ce fac producătorii în această perioadă? Ce vinuri din recolta 2019 au fost lansate? Zoe Ghiuri, [...]
Marius Matei, proprietar Marvin Wineshop, Bar & More: Vor câștiga cei care cresc organic, constant, cei care construiesc comunități și în spatele cărora stau și produse pe măsură.
Marius Matei, proprietar Marvin Wineshop, Bar & More: Vor câștiga cei care cresc organic, constant, cei care construiesc comunități și în spatele cărora stau și produse pe măsură. Marius Matei, proprietar Marvin Wineshop, Bar & More: Vor câștiga cei care cresc organic, constant, cei care au o voce și o atitudine, cei implicați, cei care construiesc comunități și în spatele cărora stau și produse pe măsură. Factorul uman este primordial în orice business, iar când vorbim despre anteprenoriat, implicarea emoțională este de [...]
Ilonczai Balazs, Director Comercial Crama Carastelec: Este foarte important ca, lovindu-ne de greutățile actuale, să nu ne pierdem creativitatea și rațiunea.
Ilonczai Balazs, Director Comercial Crama Carastelec: Este foarte important ca, lovindu-ne de greutățile actuale, să nu ne pierdem creativitatea și rațiunea. Vinul premium devine din ce în ce mai apreciat de consumatorul român, însă în această perioadă, nu este nici pe departe în categoria de necesitate majoră. Iar dacă vorbim de vinul spumant, o mare parte dintre consumatori îl folosesc doar la ocazii festive. Astfel producătorii acestui segment efervescent întâpină probleme majore și [...]
Luminița Tzakis, Director Național de Vânzări Crama Oprișor: Exportăm încă bine în Germania. Europa de vest consumă mult vin din retail și din canalele de vânzare online.
Luminița Tzakis, Director Național de Vânzări Crama Oprișor: Exportăm încă bine în Germania. Europa de vest consumă mult vin din retail și din canalele de vânzare online. Ca urmare a răspândirii rapide a COVID-19 în Europa, costurile economice provocate țărilor afectate, vor depinde foarte mult de modul în care autoritățile vor gestiona epidemia, răspândirea virusului și limitarea panicii, dar și de relațiile comerciale între state. Până acum, producătorii locali de vinuri sunt optimiști în ceea ce [...]
Mihaela TYREL de POIX, proprietar SERVE: Sperăm ca valorile să se reașeze pe baze sănătoase și în acest sens viticultura și vinurile să revină în atenția oamenilor și poate și a autorităților.
Mihaela TYREL de POIX, proprietar SERVE: Sperăm ca valorile să se reașeze pe baze sănătoase și în acest sens viticultura și vinurile să revină în atenția oamenilor și poate și a autorităților. O adaptare cu un plan realist este necesară în perioada următoare pentru a reporni economia. O parte din producătorii români au mai trecut prin alte situații de criză, sunt chiar optimiști, deși nu au încă soluții. Se speră însă să fie un semnal de alarmă pentru autorități în sprijinirea sectoarelor esențiale precum sănătatea, utilitațile, [...]
Irina Mărășoiu, proprietar Vinmag.ro: Majoritate clienților au comandat vinuri cu prețuri cuprinse între 48-70 lei.
Irina Mărășoiu, proprietar Vinmag.ro: Majoritate clienților au comandat vinuri cu prețuri cuprinse între 48-70 lei. Irina Mărășoiu, proprietar Vinmag.ro: Majoritate clienților au comandat vinuri cu prețuri cuprinse între 48-70 lei. Dar am și un segment de client fideli care cumpără doar vinuri premium și în această perioadă și-au făcut stocuri. A venit momentul achizițiilor online și se resimte și în industria vinului. Magazinele specializate (vinotecile) au luat [...]
Andreea Micu, proprietar crama Avincis: Întreruperea activității în majoritatea locațiilor din segmentul horeca va duce la scăderea drastică a vânzărilor în acest sector.
Andreea Micu, proprietar crama Avincis: Întreruperea activității în majoritatea locațiilor din segmentul horeca va duce la scăderea drastică a vânzărilor în acest sector. Dacă vorbim despre industria vinului, vorbim implicit și de segmentul horeca, de turismul viticol, de oamenii care muncesc via, de cei care produc vinul și ne întâmpină atunci când îi vizităm. Iar următoarea perioadă va fi o provocare pentru aceștia, mai ales că peste câteva luni urmează o nouă recoltă. Ce măsuri au luat producătorii în [...]
Raluca Bauer, Co-Proprietar Crama Bauer: Degustările online sunt soluții de a păstra relațiile cu clienții
Raluca Bauer, Co-Proprietar Crama Bauer: Degustările online sunt soluții de a păstra relațiile cu clienții Raluca și Oliver Bauer locuiesc de peste 15 ani în vârf de deal la Drăgășani, în podgoria cu același nume. Oliver Bauer este enolog al Cramei Știrbey și proprietar și enolog al Cramei Bauer, locuiește din 2004 în România după ce a dobândit cunoștințele despre vin și vinificație în Germania, țara natală. Raluca Bauer este responsabilă de [...]

Pagina 1 din 2

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"