EVENIMENTE

Primul tur viticol prin Drăgăsani organizat de ReVino.ro

‹ INAPOI

 

ReVino.ro este un proiect creat din pură pasiune pentru vin și din dragostea pentru cramele românești. Deși conceptul există de abia câteva luni, echipa ReVino a reușit să organizeze primul tur viticol la cramele din Drăgășani.

 

Vizite la crame in Dragasani

 

De sâmbătă, 25 iulie, și până duminică, cei înscriși au vizitat unele dintre cele mai cunoscute crame din zona Oltului, Drăgășani. Cu un program fix care a început cu o plimbare prin via cramei Știrbey, degustare de vinuri spumante și liniștite, dar și gustări tradiționale, turul a pornit promițător.

 

Am vizitat crama Știrbey, am ascultat povești despre vinificație, dar și despre istoria familiei moștenitoare, apoi ne-am delectat cu binecunoscutele vinuri Prince Stirbey, printre care spumantul din Novac 2011 și cel din Crâmpoșie, a urmat Crâmpoșia Selecționată 2014, Tămâioasă Românească 2013 vinificată în sec și faimosul Genius Loci 2013.

Crama Știrbey, intrată în posesia familiei moștenitoare în anii 1999-2000, este condusă astăzi de familia de baroni Jakob si Ileana Kripp. Istoria lor este cel puțin fascinantă și puteți citi mai multe despre ea, aici.  

 

Invitații au vizitat apoi crama Bauer unde au degustat direct din tancuri și l-au ascultat pe vinificatorul Oliver Bauer povestind despre creaţiile sale. După câteva ore în care ne-am bucurat de vinurile: Sauvignonasse 2014, Sauvignon Blanc 2014, Rose 2014, Merlot 2013 și Crâmpoșie Bauer 2013 pe terasa familiei Bauer, grupul s-a mutat la Via Sandu, unde s-a discutat despre vinuri, mâncat și petrecut până târziu.

 

Vinuri podgoria Dragasani

 

La Via Sandu am început cu o Crâmpoșie rece, apoi am trecut la Feteasca Regală. A urmat rose-ul care a cucerit pe toată lumea, iar spre sfârșitul serii, când s-a mai răcorit, s-au deschis sticlele de Cabernet Sauvignon. Din meniul de mâncare amintim rața caramelizată, salata cu castraveți, brânză, pepene roșu și mentă, fructele de mare și tocănița la ceaun. Nimic nu se compară cu atmosfera de la Via Sandu în momente ca acesta.

 

Duminică dimineața am vizitat crama Avincis, una dintre cele mai frumoase crame, din punct de vedere arhitectural, din România. Unii norocoși au prins locuri de cazare chiar la cramă și s-au trezit cu o priveliște memorabilă. Crama Avincis este una dintre puținele crame foarte bine dezvoltate din punct de vedere turistic, iar să te cazezi la ei este o experiență din categoria “musai”. Doritorii au degustat cupajul de Fetească Regală și Pinot Gris, rose-ul din Cabernet Sauvignon și Merlot, iar la final am încheiat apoteotic cu Merlot-ul 2011. După degustare și turul moșiei, pentru care îi mulțumim Mihaelei, turiștii s-au întors la Via Sandu pentru prânz şi o degustare prietenoasă.

 

 Vizite la crame in Dragasani

 

La mulțumim tuturor celor care au participat la tur și vă așteptăm la următoarele excursii. ReVino.ro va continua să promoveze vinurile autohtone atât ca pasiune cât și ca stil de viață și cultură românească.

 

TEXT: Alexandra Hash   ▪ ▪ ▪    FOTO: Alina Iancu

 

Primul tur viticol prin Drăgăsani organizat de ReVino.roPrimul tur viticol prin Drăgăsani organizat de ReVino.roPrimul tur viticol prin Drăgăsani organizat de ReVino.roPrimul tur viticol prin Drăgăsani organizat de ReVino.roPrimul tur viticol prin Drăgăsani organizat de ReVino.roPrimul tur viticol prin Drăgăsani organizat de ReVino.roPrimul tur viticol prin Drăgăsani organizat de ReVino.roPrimul tur viticol prin Drăgăsani organizat de ReVino.roPrimul tur viticol prin Drăgăsani organizat de ReVino.ro

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"